Cea de-a XXXIII-a etapă a ligii secunde de fotbal a adus echipei A.S.U. Politehnica Timişoara un succes la limită în faţa echipei C.S. Sportul Snagov, „Băieţii în Ghete” reuşind să se impună la finalul un joc lipsit de spectaculozitate, în care euro-golul marcat de Sorescu a salvat, poate, sub aspectu spectaculozităţii, întregul meci.
Din echipa bănăţeană a lipsit, în acest meci, Cornel Predescu, accidentat. Despre el, antrenorul formaţiei timişorene, Antonio Foale, a declarat, la finalul jocului: „Predescu e în continuare nerefăcut. Săptămâna asta e posibil să revină, să se antreneze cu grupu'. Sperăm ca să-l putem folosi ultimele trei etape”.
Primele 10 minute al disputei de pe gazonul arenei „Ştiinţa” din Timişoara au fost lipsite de ocazii la cele două porţi. Abia prin minutul 12 se poate consemna prima oportunitate de a deschide scorul. Deian Sorescu a executat o lovitură liberă, de pe partea stângă, aproape de limita terenului, a centrat pentru Mera, care a reluat cu o lovitură de cap, puţin peste poarta oaspeţilor.
A urmat o fază pe care echipa ilfoveană a contestat-o, eliminarea din joc, direct cu cartonaş roşu, a lui Viorel Ferfelea. Într-un duel aerian, Viorel Ferfelea şi Dănuţ Bilia s-au ciocnit grav, astfel încât ambii fotbalişti au avut nevoie de îngrijiri medicale. Faza s-a petrecut undeva în apropierea centrului terenului, la linia de tuşă. În urma consultărilor dintre arbitri, „central”-ul a considerat că Ferfelea şi-a lovit adversarul cu cotul şi i-a arată direct cartonaşul roşu, eliminându-l de pe terenul de joc. Totul s-a petrecut în minutul 14. Astfel că, din acel moment, oaspeţii au fost nevoiţi să suporte, până la finalul disputei, inferioritatea numerică pe gazonul verde al arenei „Ştiinţa”.


Referindu-se la arbitrajul din acest joc, antrenorul echipei din Snagov, fostul fotbalist, fundaş central, Valeriu Răchită, a vorbit de faza eliminării lui Ferfelea şi a rostit: „Consider eu că domnişoarele care ne-au arbitrat, n-au nicio legătură cu spiritul sportiv, sau cu arbitrajul. Aceeaşi fază a fost la meciul nostru de acasă cu Metaloglobus. Un fundaş al nostru a fost lovit. Atunci s-a dat galben. Îi curgea sânge şi am spus, efectele loviturii se văd, se dă roşu. Mi s-a spus că s-a schimbat regulamentul, nu se mai dă... Uite că acum s-a schimbat regulamentul invers! Avea cartonaşul galben în mână, a văzut sânge şi i-a dat roşu, la un duel. Cred eu că Ferfelea nu este un jucător contondent. M-au deranjat şi alte faze, care nu au nicio legătură cu interpretarea corectă a regulamentului sau a jocului de fotbal. O să facem, probabil, un memoriu la Federaţia Română de Fotbal, să ne lase cu experimentele, pentru că noi am mers nouă ore şi jumătate cu autocarul ca să facă experimente, cu o asemenea brigadă de arbitri, pe noi”.
Despre faza eliminării lui Ferfelea, antrenorul echipei timişorene, Antonio Foale, a spus: „Nu pot să comentez arbitrajul. Arbitrajul e arbitraj, contestă şefii lor. Dacă pot să vorbesc de echipa mea, şi atâta. Arbitrajul, nu. A fost o înghesuială acolo. Nu pot să vă spun dacă a fost, sau n-a fost. Arbitrul, dacă a decis, aşa e. E decizia lui, ştie mai bine”.


Jocul a continuat, iar în minutul 22, gazdele au irosit o bună ocazie de a marca. Dănuţ Bilia a centrat de pe dreapta, până la Vasile Nicolae, care, din centrul careului advers, a reluat, dar peste poarta echipei vizitatoare.
Prima ocazie de gol a oaspeţilor, poate fi consemnată în minutul 33. Claudiu Borţoneanu, uşor lateral stânga, a prins un şut de la aproximativ 25 metri de poarta gazdelor, pe jos, dar Cosmin Bozoancă a prins mingea.
În minutul 40, Ionuţ Coadă, aflat pe partea dreaptă, prinde un şut excelent pe spaţiul porţii adverse, însă Florin Iacob e pe fază şi respinge de sub „transversală", acordând corner. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.
În minutul 41, Deian Sorescu l-a deschis foarte bine în careul oaspeţilor pe Răzvan Ghinescu, dar mijlocaşul echipei timişorene nu a reuşit să-l învingă pe portarul Florin Iacob, trimiţând balonul în acesta.
În minutul 45, gazdele au deschis scorul. Mult aşteptatul gol a venit la capătul unei prelungite acţiuni de atac a echipei timişorene, la poarta formaţiei din Snagov. Aflat pe flancul drept al apărării oaspeţilor, Deian Sorescu şutează cu sete de la aproximativ 18 metri de poarta lui Florin Iacob şi trimite mingea în vinclul din dreapta portarului echipei ilfovene, reuşind astfel deschiderea scorului, 1-0. Anterior acestei faze, tot el a şutat la poarta lui Iacob, dar Viorel Lică a intervenit cu pieptul şi a blocat mingea.
Repriza întâi a fost prelungită cu 3 minute, dar în aceste minte de prelungire nu se mai poate consemna vreo ocazie de gol la cele două porţi, astfel că, la finalul primei părţi, gazdele aveau avantaj la limită, 1-0.
De-a lungul primei reprize, în tribunele arenei „Ştiinţa” s-a aflat fostul fotbalist al lui Poli Timişoara şi al naţionalei de fotbal seniori a României, mijlocaşul Iosif  Rotariu.


La reluarea disputei, în repriza a doua, primii care au o bună oportunitate de a înscrie, au fost oaspeţii. În minutul 47, Cristian Bustea, din lateral dreapta, de la aproximativ 25 metri distanţă de poarta gazdelor, a şutat balonul, dar acesta s-a dus pe lângă stâlpul din dreapta goalkeeperul Cosmin Bozoancă.
În minutul 52, Deian Sorescu a executat bine o lovitură liberă, de la aproximativ 20 metri de poarta oaspeţilor, lateral stânga, dar mingea a fost trimisă în corner, de apărătorul buturilor oaspeţilor, Florin Iacob.
În minutul 55, după un corner executat de echipe din Snagov, căpitanul de echipă al oaspeţilor, Ioan Şerban, a reluat cu o lovitură de cap, peste poarta lui Bozoancă. 
În minutul 56, Vasile Nicolae, de la aproximativ 18 metri de poarta echipei din Snagov, din lateral stânga, a şutat la poarta adversă, dar balonul a trecut pe lângă stâlpul din stânga lui Iacob. 
În minutul 66, oaspeţii au irosit cea mai mare ocazie pe care au avut în acest meci. Claudiu Borţoneanu a pătruns în careul gazdelor, a încercat să marcheze, dar Bozoancă a ieşit din poartă şi a reuşit să respingă balonul.
În minutul 83, Deian Sorescu a irosit cea mai mare ocazie de a marca pentru A.S.U. Politehnica Timişoara, în acest joc. Scăpat cu Ionuţ Plămadă, coechipierul său, la poarta oaspeţilor, Deian Sorescu, după o pasă de pe dreapta de la Plămadă, şutează dintr-o bună poziţie pentru a înscrie, dar mult peste poartă.
Astfel că, la finalul celor 90 de minute ale jocului, scorul final a fost consemnat în favoarea gazdelor, 1-0, A.S.U. Politehnica Timişoara dobândind încă trei puncte în clasamentul întrecerii, iar cu un total de 51, până la disputarea jocului dintre A.C.S. F.C. Academica Clinceni şi F.C. Metaloglobus Bucureşti, se află pe locul 6 în ierarhia întrecerii. „Băieţii în Ghete” ar putea rămâne pe acest loc la finalul etapei, dacă A.C.S. F.C. Academica Clinceni înregistrează o înfrângere sau un egal pe propriul teren, împotriva echipei din Bucureşti.
De remarcat că, de-a lungul reprizei secunde, jocul a avut parte de multă tensiune, fotbaliştii celor două echipe fiind la un pas să recurgă la acţiuni total nesportive.
Arbitrajul a fost unul mediocru, presărat cu greşeli, mai ales din partea unuia dintre asistenţi. Au arbitrat, Ionela Peşu (centru), Ramona Udrea (asistent), Alina Mihoc (asistent).


La startul jocului, pe gazon s-au aflat următorii fotbalişti:
A.S.U. Politehnica Timişoara: Cosmin Bozoancă - Dănuţ Bilia, Ioan Mera (cpt.), Cristian Scutaru, Carol Taub (Marko Giuricici, minutul 55) - Raul Krausz, Ionuţ Coadă (Adrian Poparadu, minutul 67), Răzvan Ghinescu - Deian Sorescu, Ionuţ Plămadă (Florin Lazea, minutul 85), Vasile Nicolae. Antrenor, Antonio Foale.
C.S. Sportul Snagov: Florin Iacob - Ştefan Vlădoiu (Stelu Costache, minutul 46), Viorel Lică, Ioan Şerban (cpt.), Bogdan Stancu - Dănuţ Munteanu, Modjieb Jamali, Claudiu Borţoneanu (Iulian Ilie, minutul 76) - Dragoş Huiban (Ayoub Tazouti, minutul 64), Viorel Ferfelea, Cristian Bustea. Antrenor, Valeriu Răchită.


La finalul disputei, fostul antrenor secund al naţionalei de fotbal seniori a României, 2014-2016, actualul antrenor principal al echipei C.S. Sportul Snagov, Valeriu Răchită, a declarat: „Nu datorită faptului că am jucat în inferioritate numerică am pierdut, ci datorită faptului că băieţii mei n-au înţeles că se poate câştiga şi-n 10 oameni. O execuţie ca a lui Sorescu (...) se vede odată la nu ştiu câţi ani. Noi am avut ocazie, singuri cu portarul, dar  un copil de 18 ani n-a reuşit să marcheze. Păcat, pentru că am pregătit meciul altfel. Noi, când am început acest campionat, aveam doar 12 jucători, doar trei seniori şi, normal că ne-a propus salvarea de la retrogradare. Încă nu suntem, matematic salvaţi, dar suntem acolo. Şi astăzi am jucat cu jucători născuţi în 2000, 2001 şi vrem să-i creştem”.
Despre meci, antrenorul Antonio Foale a declarat următoarele la conferinţa de presă de la finalul jocului: „Victorie, cu un euro-gol! Le mulţumesc băieţilor pentru efortul pe care l-au depus, pentru tot ce-au făcut! Eu consider că a fost o victorie meritată, un adversar dificil. Felicit şi echipa adversă. Cei care au avut mai multe ocazii, până la urmă au şi câştigat jocul. Oaspeţii m-au impersionat pentru că sunt o echipă care joacă. Au ieşit la joc. O echipă bună, de Liga a doua. Le doresc succes în continuare!”
Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timişoara are o deplasare lungă, în provincia Moldova, acolo unde va evolua împotriva echipei C.S. Ştiinţa Miroslava (locul 17, 31 puncte), sâmbătă, 12 mai, cu începere de la ora 11.


Cornel Seracin