Echipa de baschet masculin a Timişoarei, B.C. S.C.M. Timişoara, păşeşte încrezătoare în play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet, urmând să întâlnească, în primele două jocuri, la Bucureşti, team-ul C.S.M. Steaua, echipă ce s-a clasat pe locul 4 în ierarhia întrecerii, la sfârşitul fazei a doua a campionatului.
De-a lungul acestei ediţii de campionat, B.C. S.C.M. Timişoara şi C.S.M. Steaua Bucureşti s-au aflat faţă în faţă de patru ori. Mai întâi, în prima fază a întrecerii, în etapa a VII-a, la Timişoara, „leii” din Banat şi-au adjudecat victoria la capătul celor 40 de minute ale jocului, 86:83, iar în returul din faza întâi, etapa a XVIII-a, B.C. S.C.M. Timişoara s-a impus la Bucureşti, la capătul celor 40 de minute ale disputei, cu scorul final de 94:89.
În faza a doua a întrecerii, B.C. S.C.M. Timişoara şi C.S.M. Steaua Bucureşti s-au confruntat în alte două rânduri, mai întâi, la Timişoara, în etapa a XXV-a din competiţie, „leii” din Banat impunându-se, la finalul celor 40 de minute de joc, cu scorul de 78:66, iar în retur, în etapa a XXX-a, la Bucureşti, steliştii au învins după 40 de minute, cu scorul final de 84:81, acesta fiind singurul succes al bucureştenilor, împotriva „leilor” din Banat, în această ediţie de campionat.


Referindu-se la play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, ediţia 2017/2018, la finalul ultimului joc al „leilor”, din faza a doua a competiţiei, cel cu B.C.M. U. Argeş Piteşti, antrenorul echipei bănăţene, Tudor Costescu, a declarat: „Meciurile din play-off nu o să semene cu cele din campionat. Orice adversar pe care l-am fi întâlnit ar fi fost unul redutabil. Eu zic că vom fi pregătiţi la momentul primului joc, pentru o serie bună de play-off. Steaua, parctic, are o victorie în faţa noastră, în campionat. Rezultatele directe ne sunt favorabile, dar asta nu înseamnă nimic în play-off. E o echipă foarte puternică, o organizaţie puternică. Au o rotaţie lungă de jucători, au antrenor cu experienţă. Nu pot să zic cine este favorită. Sunt jucători cu experienţă în play-off, şi, sigur că, rezultatele nu trebuie comparate cu cele din sezonul regulat. Importante sunt două victorii la Bucureşti. Noi vom pleca cu mari speranţe”.


C.S.M. Steaua Bucureşti şi B.C. S.C.M. Timişoara vor juca primele lor merciuri din play-off-ul campionatului, la Bucureşti, pe parchetul din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazu”. Prima confruntare a celor două team-uri va avea loc joi, 3 mai, cu începere de la ora 19:45, iar cea de-a doua dispută (va fi transmisă, în direct, la DigiSport 4) se va desfăşura sâmbătă, 5 mai, cu începere de la ora 17, în aceeaşi locaţie. 
După aceste două confruntări din capitală, jocurile dintre B.C. S.C.M. Timişoara şi C.S.M. Steaua Bucureşti, din play-off-ul campionatului, se mută în Banat, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, urmând să se desfăşoare în 9 mai (de la ora 19:45) şi în 11 mai. Dacă mai este necesar, se va mai juca un meci la Bucureşti, luni, 14 mai. La finalul acestor confruntări, echipa care îşi adjudecă trei din cele cinci meciuri, se va califica în faza următoare a play-off-ului, urmând să evolueze pentru locurile 1-4, adică va juca în semifinalele întrecerii.


Cornel Seracin