„Neymar Jr’s Five” este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian Neymar da Silva Santos Júnior - un adevărat fenomen global. Pe șase continente și în peste 60 de țări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziția pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic și unic în lumea fotbalului. Peste 100.000 de jucători din 53 de țări s-au înscris să participe la cea de a doua ediție a turneului (în anul 2017), iar anul 2018 promite să fie și mai mare. Echipele intră în joc cu speranța că vor ajunge în finala națională și în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, Brazilia. 

„Mă bucur că de la ediție la ediție am reușit să creștem numărul de jucători și echipe înscrise în competiție. Știu că a devenit un turneu mare la nivel mondial, dar încă mai este loc de creștere. În plus, să ne gândim că avem și mai multe echipe în finala mondială decât cele 32 care se regăsesc în Cupa Mondială”, a spus Neymar Jr.

Sâmbătă (28 aprilie) și duminică (29 aprilie), la Timișoara a avut loc etapa de calificări pentru competiția de minifotal „Neymar Jr’s Five”. Peste 300 de jucători s-au luptat pentru a ajunge în finala pe țară, care va avea loc la București. Cele două echipe câștigătoare, câte una pentru fiecare zi a competiției, sunt FC Prisma și Galacticii. 

La București, aceste două echipe vor înfrunta câtigătoarele din celelate orașe ale țării în care s-a desfășurat etapa de calificări: București, Craiova, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, dar și echipele din Chișinău. 

Etapele de calificare „Neymar Jr’s Five” din România continuă laTârgu Mureș (5-6 mai), Cluj Napoca (12-13 mai), Iași (19-20 mai) și Constanța (2-3 iunie),  însă organizatorii vor merge să descopere talentul fotbalistic și la Chișinău. Finala națională va avea loc în luna iunie, la București, când vom afla și cine ne va reprezenta țara în finala mondială. 

   

Cornel Seracin

Foto: Constantin Duma