Penultimul joc al „leilor” din Banat, în faza a doua a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, s-a desfăşurat pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara, adversari fiindu-le „vulturii” din Sibiu. Echipa de pe Cibin, B.C. C.S. Universitatea Sibiu, pornea favorită acest joc, fiind deţinătoarea fotoliului de lider în clasamentul la zi al competiţiei. Cu toate acestea, situaţia de pe parchetul de joc avea să arate cu totul şi cu totul altfel.
B.C. S.C.M. Timişoara a fost echipa care nu a ţinut cont în acest joc că are în faţă o posibilă finalistă a întrecerii, la capătul acestei ediţii de campionat, astfel că, printr-o evoluţie cu mult aplomb, „leii” din Banat au dat la o parte aura de lider a sibienilor şi au îndrăznit să-i învingă într-un mod cum doar o echipă cu o construcţie europeană o poate face.


La startul jocului, pe parchet s-au aflat:
B.C. S.C.M. Timişoara: Tudor Gheorghe, Mladen Jeremić, Marko Stevanović, Miloš Komatina, Adrian Diaz. Antrenor, Tudor Costescu.
B.C. C.S. Universitatea Sibiu: Jordan Williams, Monyea Pratt, Mirel Dragoste, Tyler Laser, Lawrence Kinnard II. Antrenor, Dan Fleşeriu.


Simbolic, aruncarea de început a jocului a fost oferită de medicul timişorean Florin Bîrsășteanu, cadru  universitar, conferențiar doctor, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, disciplina Radiologie şi Imagistică. Membru și apoi vicepreședinte al Societăţii de Radiologie şi Imagistica Medicală din România, a publicat peste 100 de lucrări ştiinţifice comunicate, în reviste interne şi internaţionale.
În acest joc, evoluţia „leilor” din Banat împotriva „vulturilor” din Sibiu a avut şi un scop caritabil, actul caritabil fiind realizat în folosul unui copil în vârstă de 9 ani, Iulian Fusa, care suferă de grave probleme renale.
Astfel că, toate încasările din acest meci al „leilor” cu „vulturii” au fost direcţionate în folosul lui Iulian. Acţiunea caritabilă pentru Iulian va continua şi în jocul următor, cel de pe teren propriu cu echipa din Piteşti.

 
Primul sfert poate fi considerat unul echilibrat, rezultatul de egalitate de la finalul lui ne poate îndreptăţi să-l considerăm astfel. Mladen Jeremić a deschis scorul, după numai 14 secunde de joc, 2-0, iar Jordan Williams a egalat, după 23 secunde de la primirea celor două puncte de la gazde, 2-2. Adrian Diaz a readus echipa gazdă în avantaj, 4-2, dar Lawrence Kinnard II, cu o „triţa”, a adus, pentru prima dată echipa din Sibiu în avantaj în acest joc, 4-5. A urmat o scurtă perioadă de timp în care echipa gazdă s-a desprins, iar oaspeţii au egalat, „leii" din Banat luând un avans considerabil la scor în acest sfert, prin minutul 5, atunci când au avut cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj, de până atunci, în faţa adversarei, 15-9. Oaspeţii au revenit şi au egalat la 15, după care au fost conduşi, din nou, 17-15, iar cu trei secunde înainte de finalul primului sfert, Marcel Davis a reuşit să egaleze situaţia pe tabela de marcaj, 17-17, acesta fiind scorul primului sfert al meciului.


Sfertul al doilea a început cu o reuşită de două puncte a lui Jordan Williams, Sibiul deschizând scorul „sfertului”, 0-2. Mladen Jeremić, cu o „triţa” a readus „leii” din Banat la conducerea „sfertului”, 3-2, tot el realizând desprinderea, 5-2. Oaspeţii au reuşit „triţa”, prin Radu Paliciuc, dar Mladen Jeremić şi-a mai arătat odată măiestria la aruncările de trei puncte şi a adus scorul „sfertului” în favoarea „leilor” din Banat, 8-5. După această reuşită a lui Jeremić, echipa timişoreană şi-a văzut de drumul ei, forte sigură, spre un succes în sfertul doi. Oaspeţii nu au mai condus în acest „sfert”, iar gazdele au biruit la finalul acestei a doua perioade, 29-14. Astfel că, la pauză, B.C. S.C.M. Timişoara avea un avantaj liniştitor la scorul general, 46:31.


Sfertul trei a fost câştigat tot de echipa timişoreană, 26-16, pe toată durata celor 10 minute ale acestei a treia perioade de joc, team-ul vizitator nu a reuşit să conducă vreodată pe tabela de scor. De-a lungul acestui „sfert” gazdele au reuşit trei „triţa” prin Igor Mijajlović, iar oaspeţii au marcat una singură, prin  Bogdan Popescu. Astfel, la sfârşitul sfertului trei, scorul general era net favorabil echipei timişorene, 72:47.


În sfertul patru, la adăpostul rezultatului înregistrat la scorul general până în acel moment, gazdele şi-au permis să cedeze ultima perioadă echipei vizitatoare. Sibienii au alergat mult în acest sfert patru, să egaleze situaţia pe tabela de marcaj şi să depăşească echipa timişoreană, dar, deşi au învins de-a lungul celor 10 minute ale perioadei patru, scorul cu care au făcut-o nu le-a permis să se impună şi la „general”. „Vulturii” au condus în acest „sfert” până la final, scorul perioadei, iar la finalul sfertului patru aveau un avantaj consistent, 12-23, dar acest rezultat nu a făcut altceva decât să limiteze proporţiile scorului general, gazdele adjudecându-şi jocul cu scorul general de 84:70 şi plecând de pe parchetul de joc cu cele două puncte ale învingătoarei.


Au marcat, în acest meci, pentru B.C. S.C.M. Timişoara: Mladen Jeremić (24 puncte), Igor Mijajlović (14 puncte), Adrian Diaz (12 puncte), Lucas Tohătan (11 puncte), Octavian Popa Calotă (6 puncte), Jordan Burdgess (5 puncte), Tudor Gheorghe (4 puncte), Ionuţ Drăguşin (4 puncte), Marko Stevanović (două puncte), Georgian Păun (două puncte). De la echipa din Sibiu, cele mai multe puncte le-a reuşit Jordan Williams (15 puncte), baschetbalistul team-ului de pe Cibin bifând şi double-double, pe lângă punctele reuşite a realizat şi 13 recuperări (5 ofensive, 8 defensive).


Încurajată de o micuţă, dar inimoasă galerie venită de la Sibiu, echipa de pe Cibin nu a reuşit să-şi asigure primul loc în clasamentul întrecerii la finalul fazei a doua, după acest joc de la Timişoara, team-ul antrenat de Dan Fleşeriu având o evoluţie care nu a reflectat deloc poziţia sa din clasament.
B.C. S.C.M. Timişoara a obţinut punctele echipei victorioase, iar cu un total de 50, se află pe locul 5 în clasamentul „Top6” al fazei a doua a campionatului.


În ultima etapă a fazei secunde, B.C. S.C.M. Timişoara va evolua pe propriul parchet, împotriva echipei B.C.M. Universitatea F.C. Argeş Piteşti, sâmbătă, 28 aprilie, cu începere de la ora 17.
În celelalte jocuri disputate în penultima etapă a fazei a doua a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, grupa 1, cea a echipelor care au încheiat prima fază a întrecerii pe locurile 1-6, au fost înregistrate rezultatele: C.S.M. C.S. Universitatea Oradea-U-Banca Transilvania Cluj 82:78, B.C.M. Universitatea F.C. Argeş Piteşti-C.S.M. Steaua Eximbank Bucureşti 77:69. Pe locul întâi, în „Top6” a rămas B.C. C.S. U. Sibiu, cu un total de 54 puncte, pe locul doi se află U-Banca Transilvania Cluj, cu un total de 53 puncte, iar pe locul 3, C.S.M. Steaua Eximbank Bucureşti, 52 puncte. Etapa viitoare programează confruntarea primelor două clasate, la Sibiu, B.C. C.S. U. Sibiu-U-Banca Transilvania Cluj.


În grupa echipelor ce au încheiat prima parte a campionatului pe locurile 7-12, grup 2 a fazei a doua, au fost înregistrate în penultima etapă, rezultatele: B.C.Timba Timişoara-S.C.M. Universitatea Craiova 59:112, C.S. Dinamo Bucureşti-C.S. Politehnica Iaşi 86:64. C.S. Phoenix Galaţi nu a evoluat pentru că echipa împotriva căreia ar fi trebuit să joace, B.C. Mures Tg. Mures, s-a retras din întrecere. Pe primele două locuri în grupa 2, se află, în ordine, S.C.M. Universitatea Craiova, 46 puncte şi C.S. Phoenix Galaţi, 46 puncte. Cele două echipe sunt departajate de coşaveraj. Primele două clasate la finalul fazei a doua vor accede în play-off-ul competiţiei, urmând să fie promovate în grupa 1 şi să evolueze împotriva echipelor de aici.
Etapa (ultima din faza a doua) viitoare, în grupa 2, se vor juca meciurile: B.C. Timba Timişoara-C.S. Dinamo Bucureşti (vineri, 27 aprilie, de la ora 17), S.C.M. Universitatea Craiova- C.S. Phoenix Galaţi (sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 17).

 
Cornel Seracin