Cea de-a XXVIII-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, prima etapă a returului fazei secunde din „Top6”, a găsit echipa da baschet masculin a Timișoarei, B.C. S.C.M. Timișoara, la Oradea, acolo unde, la capătul celor 40 de minute ale jocului, a fost învinsă la patru puncte diferență, 70:74. În jocul din tur, la Timișoara, „leii” din Banat au cedat orădenilor, 86:88, astfel că, în urma returului, se consemnează o dublă reușită a echipei din Oradea în această fază secundă a competiției, în fața team-ului de baschet din Banat. În prima parte a campionatului „leii” din Banat s-au impus în fața echipei orădene, atât pe parchetul de la Oradea (87:81), cât și pe parchetul de la Timișoara (86:74). 

Orădenii au început bine jocul, iar după 6 minute de la startul meciului conduceau cu 10-0. Igor Mijajlović, în urma unei reușite de trei puncte și Lucas Tohătan au marcat primele puncte ale Timișoarei în acest meci, reușind să reducă diferența de pe tabela de scor, 10-5. Arturas Valeika a punctat pentru orădeni, 12-5, iar Adrian Diaz și Mladen Jeremić au adus Timișoara la două puncte în spatele echipei orădene, 12-10. Sean Denison, cu două reușite de două puncte, a stabilit rezultatul primului sfert, 16-10. 

În sfertul al doilea, oaspeții au început mai bine jocul, Marko Stevanović și Igor Mijajlović au pus primele patru puncte ale „sfertului” în dreptul echipei bănățene, 0-4. Gazdele au punctat prin două aruncări libere ale lui Martin Zeno, 1-4 și 2-4. După aceste puncte, timp de mai bine de patru minute, orădenii nu au mai reușit să înscrie pe tabela de marcaj, iar „leii” din Banat s-au distanța la scorul sfertului, 2-14. Până la finalul sfertului doi, B.C. S.C.M. Timișoara s-a menținut la conducere pe tabela de marcaj în „sfert”, iar la finalul celei de-a doua perioade de 10 minute, timișorenii s-au impus cu 16-21, iar la scorul general, gazdele aveau avantaj minim pe tabela de marcaj, 32:31. 

În sfertul trei, deci la revenirea în joc, orădenii au reușit o evoluție care i-a adus învingători la finalul celei de-a treia perioade de 10 minute, 27-15. Oradea a deschis scorul „sfertului” prin „trița” lui Vaidas Kariniauskas, după care, tot el a înscris încă o „trița”, 6-0. Timișorenii au punctat primele lor puncte în acest sfert, prin Octavian Popa Calotă, 6-2, după care, din două aruncări de două puncte fiecare, Sean Denison și Bogdan Nicolescu au distanța gazdele în „sfert”, 10-2, iar Vaidas Kariniauskas a mai reușit o „trița”, 13-2. Pe toată durata sfertului trei, gazdele s-au aflat la conducerea scorului, iar la finalul său, scorul general era în favoarea lor, 59:46. 

B.S. S.C.M. Timișoara a început bine sfertul patru, iar după mai bine de două minute de joc, conducea cu 0-8, prin reușitele lui Igor Mijajlović („trița”), Mladen Jeremić („trița”) și Jordan Burdgess (două puncte). Gazdele au punctat în urma acordării a două „libere”, una din aceste libere fiind reușită de Andrei Mandache, după care a urmat o minge aruncată de două puncte, autorul aruncării fiind Martin Zeno, iar scorul a devenit 3-9.Oaspeții s-au distanțat, 3-11 și 3-12, iar gazdele au revenit la un punct în spatele echipei timișorene, 11-12, prin reușitele lui Goran Gajović (două „trița”) și Andrei Mandache (două puncte). 

„Leii” din Banat au reușit să se distanțeze la scor în „sfert”, 11-20, iar la finalul celei de-a patra perioade de 10 minute, scorul le era favorabil în „sfert”, 15-24, dar la general, pe tabela de marcaj conduceau orădenii, 74:70.

Astfel că, în urma acestui rezultat, B.C. S.C.M. Timișoara a fost nevoită să se mulțumească cu punctul echipei învinse, în timp ce punctele echipei câștigătoare au rămas la Oradea.

Marcatorii punctelor, în acest meci, pentru echipa din Banat, au fost, Mladen Jeremić (20 puncte), Igor Mijajlović (15 puncte), Jordan Burdgess (7 puncte), Octavian Popa Calotă (7 puncte), Marko Stevanović (7 puncte), Adrian Diaz (6 puncte), Miloš Komatina (6 puncte), Lucas Tohătan (două puncte). De la gazde, cele mai multe puncte în acest meci le-au reușit, Bogdan Nicolescu (14 puncte) și Goran Gajović (14 puncte).

În urma acestui joc, B.C. S.C.M. Timișoara a rămas pe locul 5 în clasamentul „Top6”, cu un total de 45 puncte. Etapa viitoare, B.C. S.C.M. Timișoara va evolua pe propriul parchet, miercuri, 18 aprilie, cu începere de la ora 18, împotriva echipei U-Banca Transilvania Cluj (locul doi, 49 puncte). 

Cornel Seracin