Echipa de baschet feminin a Timișoarei, nou promovata C.S. S.C.M. Timișoara, a reușit obținerea celei de-a doua victorii în confruntările cu echipa F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad, în play-off-ul campionatului, iar acum țintește locul 5 în clasamentul final al ediției 2017/2018 din Liga Națională de Baschet Feminin. După ce, în urmă cu o săptămână, team-ul antrenat de profesorii Mihai Coldea, Silvia Prejban și Tiberiu Ondreikovics, s-a impus pe parchetul sălii „Victoria” din Arad, la capătul celor 40 de minute ale jocului, cu rezultatul final de 65:57, joi, 12 aprilie, baschetbalistele bănățene, au repetat succesul în fața arădencelor, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, de această dată cu rezultatul final de 82:69, după 40 minute de joc. Astfel că, în urma celor două dispute baschetbalistice, Timișoara - Arad, baschetbalistele timișorence au învins cu 2-0 și au obținut dreptul să evolueze în jocurile pentru locurile 5, 6 în clasamentul final al acestei ediții de campionat.

La startul meciului, pe parchetul de joc s-au aflat:

C.S. S.C.M. Timișoara: D’Llesha Loyd, Ana Ivășchescu, Adina Stoiedin, Monika Boriga Brosovszky, Leeza Burdgess. Antrenor principal, Mihai Coldea.

F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad: Prorche Poole, Monique Coker, Flavia Ferenczi, Anamaria Ciotir, Brankica Hadžović. Antrenor principal, Bogdan Bulj. 

Jocul a fost arbitrat de Istvan Bertalan, Amalia Marchiș, Octavian Goina.

Echipa din Arad a fost susținută în acestă confruntare, de un număr restrâns de spectatori sosiți la Timișoara, din municipiul vecin, Arad, suporterii echipei arădene afișând un banner prin care și-au exprimat susținerea pentru echipa de baschet feminin din orașul lor, în aceste momente de criză pe care le traversează și, un alt banner, prin care au arătat că nu au uitat performanțele Monicăi Brosovszky pentru echipa de baschet feminin a Aradului pe când, lidera de acum a nou înființatei echipe a Timișoarei, C.S. S.C.M. Timișoara, evolua pentru I.C.I.M. Arad. Monika Brosovszky a fost de patru ori campioană națională a României cu echipa de baschet feminin I.C.I.M. Arad (1994, 1998, 2011, 2013).   

Primul sfert al confruntării de la Timișoara a început echilibrat. Vizitatoarele au deschis tabela cu o reușită de două puncte, Ana Maria Ciotir deschizând tabela în dreptul echipei arădene, 0-2. Monika Boriga Brosovszky a egalat, 2-2, iar Prorche Poole a readus Aradul în avantaj, 2-4. Adina Stoiedin a egalat, iar după un minut și 21 de secunde de la startul meciului, scorul era 4-4 pe tabela de marcaj. D’Llesha Loyd a adus, pentru prima dată în acest joc, echipa timișoreană în avantaj, 6-4, dar, cu o reușită de trei puncte, Prorche Poole a readus Aradul în avantaj, 6-7. Monique Coker a distanțat echipa vizitatoare, iar la 3 minute și 5 secunde de la startul jocului, tabela de marcaj a sălii timișorene indica avantajul Aradului, 6:9. 

Au urmat cele două puncte marcate de Leeza Burdgess, pentru Timișoara, 8-9, după care Monique Coker a refăcut diferența de trei puncte în favoarea Aradului, 8-11. Primul coș de trei puncte pentru echipa timișoreană a fost înscris în acest meci de Monika Boriga Brosovszky, această reușită a liderei gazdelor însemnând parcă semnalul desprinderii echipei de baschet feminin a Timișoarei. Așadar, C.S. S.C.M. Timișoara egalat, 11:11 și, din minutul 6 și 14 secunde de la startul jocului a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Ana Maria Ciotir a comis un fault personal asupra baschetbalistei timișorene Leeza Burdgess, iar timișorencele au primit două aruncări libere la coșul vizitatoarelor. Leeza Burdgess a înscris una dintre cele două „libere”, iar scorul a devenit favorabil echipei bănățene, 12:11. La puțin timp după aceste două libere, Leeza Burdgess a obținut încă două aruncări libere la coșul vizitatoarelor, după ce Ana Maria Ciotir a comis un nou fault personal asupra sa. De această dată, baschetbnalista echipei din Banat a marcat ambele aruncări libere, iar scorul a devenit 14:11. 

Cu două minute înainte de finalul primului sfert, Roxana Pane a comis un fault personal asupra Adelei Merce și echipa arădeană a beneficiat de două aruncări libere la coșul gazdelor. Adela Merce a punctat una din aceste aruncări libere și a redus diferența de scor, 14:12. Roxana Pane a comis fault personal asupra baschetbalistei Monique Coker, vizitatoarele obținând încă două aruncări libere la coșul gazdelor. Monique Coker a înscris una din cele două „libere”, iar scorul a devenit 14:13. D’Llesha Loyd a marcat pentru Timișoara, 16:13, iar Denisa Ardelean a închis tabela în sfertul întâi, pecetluind succesul echipei timișorene, 18:13.

Sfertul doi a revenit echipei de baschet feminin a Timișoarei, 23-19, iar la pauză s-a intrat cu avantajul lui C.S. S.C.M. Timișoara, 41: 32.

În partea a doua a disputei, gazdele s-au impus la finalul sferturilor trei și patru, cu 22-20 și 19-17, astfel că, la finalul celor 40 de minute ale jocului a fost înregistrată victoria echipei timișorene cu rezultatul de 82:69, iar în cele două confruntări Timișoara - Arad, din această fază a campionatului, scorul era favorabil Timișoarei, 2-0.

„Am reușit să învingem Aradul cu 2-0 și suntem foarte bucuroși în această seară. Jocul a fost unul extrem de tensionat, dar fetele noastre au făcut față cu brio conducând la aproximativ zece puncte aproape pe toată durata jocului. Fetele au dovedit din nou un joc colectiv bun și au reușit sa se impuna clar! Azi am avut în Monika Brosovszky din nou un lider, care a tras echipa dupa ea în multe momente, cu spiritul ei de învingătoare. Toate fetele merită felicitate, toate se pregătesc foarte bine, muncesc mult și asta se vede meci de meci in legăturile și chimia care a apărut între ele. Am reușit împreună cu colegii din staff, împreună cu conducerea pe care am simțit-o tot mai aproape de noi în ultimele luni și cu aceste fete minunante să creăm un grup puternic, un grup unit și rezultatele au început sa apară. Felicitări S.C.M.! Felicitări Timisoara!”. a declarat, la finalul meciului al doilea dintre Timișoara-Arad, potrivit site-ului oficial al clubului S.C.M. Timișoara, www.scmtimisoara.ro, prof. Mihai Coldea. 

Pentru C.S. S.C.M. Timișoara, punctele au fost marcate de, D’Llesha Loyd (29 puncte), Leeza Burdgess (18 puncte), Monika Brosovszky (13 puncte), Dora Ardelean (10 puncte), Adina Stoiedin (6 puncte), Adina Pop (4 puncte), Romina Filip (două puncte). Monika Brosovszky a bifat double-double, pe lângă cele 13 puncte a reușit și 11 pase decisive (assist-uri). Din echipa arădeană, cele mai multe puncte au fost înscrise de Prorche Poole (18 puncte) și Monique Coker (16 puncte).

Odată cu acest rezultat, C.S. S.C.M. Timișoara va evolua împotriva echipei A.C.S.B.T. Alexandria, pentru locurile 5, 6. Confruntarea Timișoara-Alexandria se va juca după sistemul cel mai bun din 3 meciuri. Prima confruntare este programată la Alexandria, joi, 19 aprilie. În 22 aprilie, cel de-al doilea meci se va disputa la Timișoara, iar dacă mai e nevoie de cel de-al treilea meci, acesta va avea loc miercuri, 25 aprilie, la Alexandria. Echipa A.C.S.B.T. Alexandria beneficiază de două meciuri pe propriul teren, pentru că este echipa mai bine clasată. 

Finala ediției 2017/2018 a Ligii Naționale de Baschet Feminin se va disputa între A.C.S. Sepsi S.I.C. Sfântu Gheorghe și C.S. Municipal Satu Mare. Finala se va juca după sistemul cel mai bun din 5 meciuri. Pentru locurile 3, 4, vor juca C.S.T.Bv. Olimpia C.S.U. Brașov și Universitatea Cluj-Napoca. Se va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri. 

F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad va evolua pentru locurile 7, 8, împotriva echipei C.S. Universitatea Alba Iulia. Sistemul de joc este cel mai bun din trei dispute.

    

Cornel Seracin