Echipa de fotbal A.F.C. Ripensia Timișoara va evolua în cadrul celei de-a XXIX-a etape a ligii secunde de fotbal într-un joc împotriva echipei C.S. Mioveni. Disputa va avea loc pe gazonul stadionului „Orășenesc” din localitatea argeșeană. 

Ultimul antrenament al echipei bănățene înainte de această confruntare importantă de la Mioveni, a avut loc joi, 12 aprilie, dimineața, la arena „Ciarda Roșie”, după care, după-masa, echipa a plecat spre orașul argeșean. Referindu-se la acest joc, „principalul” Ciprian Urican a spus: „Pregătirea în vederea acestui meci a decurs foarte bine. M-am consultat permanent cu Radu. Asta a fost ceea ce am făcut cu domnul Radu, ne-am împărțit sarcinile, am discutat cu ei și, cred că, echipa este pregătită. Trebuie să aibă doar încredere în noi. Ei trebuie să joace doar ceea ce știu și ce le place, să joace din plăcere, rezultatele sunt pe umerii noștri. Ei nu trebuie să aibă gândul la clasament. Ei trebuie să joace și să facă ceea ce fac la antrenamente. Atâta tot”. Referindu-se la jocul din etapa trecută, cel de pe teren propriu cu Academica Clinceni, antrenorul principal al echipei bănățene a rostit următoarele: „A fost un joc care trebuia câștigat de noi, pe ceea ce am arătat pe teren, dar naivitatea și, cred că și tratarea supreficială a anumitor momente a dus la stabilirea acestui rezultat de egalitatea și am să vă spun de ce. Pentru că au fost momente în joc, în care echipa s-a exprimat mai bine decât o echipă de liga întâi și e păcat ca lipsa asta de concentrare pe anumite momente să ducă la un rezultat defavorabil”.

Despre confruntarea de la Mioveni, „secundul” echipei Ripensia Timișoara, directorul sportiv al team-ului din Banat, Radu Suciu, a declarat următoarele: „E o partidă, din nou, cu o echipă din zona noastră a clasamentului, sau, mă rog, din imediata apropiere a zonei noastre, deci este un meci foarte important, în care, ce putem să urmărim decât trei puncte, este foarte clar. Asta urmărim, asta încercăm să obținem, asta încercăm să insuflăm jucătorilor”.

Din echipa timișoreană, sunt în continuare indisponibili, portarul Dalin Munteanu, aflat într-o stare gravă de accidentare, urmând să fie operat, „secundul” Radu Suciu declarând următoarele: „este foarte optimist, și eu cred că se va termina totul cu bine pentru el”, Andrei Țugui, care, potrivit declarației lui Suciu, „poartă o mască. ...încă nu credem că este apt pentru competiție”. Mihai Hecsko are o accidentare mai veche, despre fotbalistul din defensiva Ripensiei, „secundul” Suciu a spus: „Hecsko se pregătește cot la cot cu echipa. Nu știm încă dacă poate să ducă la nivel de competiție o partidă. O să încercăm să găsim o soluție ca să-l testăm”.

În jocul de la Mioveni, va reveni, în atacul Ripensiei, golgheterul Mediop. Despre această revenire, cei doi antrenori ai echipei timișorene consideră că este un plus: „Sigur că este un plus intrarea lui Mediop, categoric. Problema este ca el să aibă puterea să se integreze în cerințele tactice ce vor urma de acum înainte. Nu știm dacă vom juca același sistem”, a declarat Radu Suciu.

Antrenorul principal, lector Ciprian Urican, a declarat următoarele referindu-se la Ndiaye Mediop, atacantul-golgheter al echipei timișorene: „Eu chiar am avut la sfârșitul antrenamentului, o discuție cu Mediop. I-am spus că o să vreau să discutăm mai mult acuma, în deplasare. El are, ca și, de altfel, foarte mulți jucătorii de aicea, din lotul ăsta, o calitatea deosebită, deci calități care pot să-i facă să joace la un nivel superior. Singurul lucru, trebuie să înțeleagă diferențele de ce un jucător stă la nivel de Liga a doua și de ce poate să facă saltul la Liga întâi. Eu am fost acolo, pot să i le explic, poate să le înțeleagă. Sunt exact ceea ce, de fapt, i-am spus și ceea ce spunea Radu, cu care nu am vorbit, de altfel, noțiunile de ordin tactic. Asta face diferența, pentru că din punct de vedere fizic, el poate oricând să joace la Liga întâi. Sunt alții cu calități fizice, sau atletice, sau tehnice mai puțin bune ca ale lui. Singura problemă este încadrarea într-un registru tactic a antrenorului respectiv și a ceea ce se cere la Liga întâi. Dar nu e vorba numai de Mediop aici. Nu-mi prea place să dau nume, dar vă spun că, foarte mulți jucători de aici, cel puțin opt jucători, dacă sunt pregătiți bine, pot să facă saltul la un nivel superior”.

A.F.C. Ripensia Timișoara începe meciul de la Mioveni, împotriva echipei locale C.S., de pe locul 12 în clasamentul ligii secunde de fotbal, având un total de 33 puncte, după 28 etape (8 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri), iar echipa C.S. Mioveni pornește confruntarea de pe locul 8, cu un total de 38 puncte acumulate după 28 etape (10 victorii, 8 egaluri și 10 înfrângeri).

Cornel Seracin