Noul antrenor principal al echipei de ligă a doua Ripensia Timișoara, Ciprian Urican, dar și directorul sportiv al team-ului în galben-roșu, Radu Suciu, au fost prezenți joi, 12 aprilie, după antrenamentul echipei înainte de plecarea la Mioveni pentru meciul de vineri, 13 aprilie, într-o conferință de presă, unde au vorbit despre ceea ce urmează să înfăptuiască în echipa timișoreană de-a lungul mandatului domniilor lor.

În cuvântul de început, antrenorul principal al echipei în galben-roșu, lector Ciprian Urican, a rostit: „Sunt onorat de alegerea făcută de către club. Știam fondul de jucători, știam concepția de joc și de antrenament făcută de atâta timp de către club, făcută prin intermediul domnului Radu Suciu, care a avut de la început echipa pe mână. Este aceeași filosofie cu cea îmbrățișată de mine, deci trecerea, eu cred că, a fost foarte rapidă și ușoară. N-am avut foarte multe sincope în a transmite ceva. Sigur că sunt lucrurile care țin de modelul de joc, adică plusul care-l aduc eu, adăugat la ceea ce a fost la club, și asta va dura timp. Într-o săptămână este prea puțin. Din punctul meu de vedere, cred că atuul principal al acestei echipe și a rezultatelor de-a lungul istoriei ei, a fost această posesie prelungită. Selecția a fost extraordinar de bine făcută, pentru că are în componență jucători tehnici, ceea ce ajută la acest atu, adică la vizibilitatea acestui atu, practică, transmiterea practică a posesiei mingii. Eu o să încerc să ridic, să duc puțin mai sus această posesie și nu numai această posesie, și modul în care ne apărăm, pentru că, în primul rând, o echipă care se apără bine... o echipă care vrea să fie câștigătoare trebuie să știe să se apere bine. Continuăm ceea ce s-a făcut foarte bine la acest club, de altfel”.

„Secundul” noului antrenor principal al Ripensiei Timișoara, directorul sportiv Radu Suciu, a vorbit astfel la conferința de presă despre „principalul”, de curând instalat la cârma echipei, Ciprian Urican: „Eu îl cunosc de foarte multă vreme, sigur, mi s-a cerut părerea, nu neapărat că am propus eu, mi s-a cerut părerea și am fost de acord. Repet, îl cunosc de foarte multă vreme, noi am colaborat și la «Fotbal Vest», pe vremuri, am jucat și fotbal împreună, știu cum gândește, am mai purtat discuții, l-am urmărit și în carierea lui de antrenor și mi s-a părut că se potrivește perfect cu principiile clubului în ce privește, să zic, latura morală, etică, cât și în ceea ce privește strict jocul”.

Referindu-se la plusul pe care-l va aduce Urican la echipa în galben-roșu, „secundul” Suciu a declarat: „Ciprian, după părerea mea, va aduce în plus metode, exerciții prin care să putem determina jucătorii să facă ceea ce le cerem, ceea ce până acuma nu am stăpânit foarte bine. Nici eu, nici ceilalți antrenori nu am avut aceste abiltăți. Nu am avut mijloacele necesare de a determina jucătorii să facă anumite lucruri. Ciprian va veni cu metode și exerciții de antrenament prin care să determinăm jucătorii să facă jocul pe care-l vrem. Eu cred că, el cu asta va veni. Noi putem să spunem jucătorilor să joace într-un fel sau altul, dar dacă nu avem exercițiile necesare, care să-i determine prin repetiție să ajungă unde vrem noi, atunci sigur că, lucrurile ori nu se vor realiza așa cum vrem noi, ori se vor realiza mult mai încet. Sunt exerciții, iar aceste exerciții se fac ca să determine mai conștient sau mai puțin conștient pe jucători să ajungă acolo unde vrea antrenorul să-i aducă. Să paseze, să se apere mai bine, să trateze anumite faze pe care le tratează greșit”. 

Despre noutăți în lotul Ripensiei, până la finalul anului competițional, au fost rostite următoarele de către cei doi antrenori ai echipei: „Din punctul meu de vedere, nu știu dacă mai e posibil”, a spus Ciprian Urican. „Putem aduce jucători liberi de contract, sigur, pe regulament, dar nu cred că se mai pune problema în acest moment”, a declarat „secundul” Radu Suciu. „Lotul este foarte bun, noi trebuie doar să șlefuim ceea ce cădem noi de acord și nu putem să spunem ce vrem să facem, dar eu spun că va fi bine ceea ce vom face”, a conchis „principalul”, lector Ciprian Urican, în legătură cu acest subiect.     

În cea de-a XXIX-a etapă a ligii secunde de fotbal, A.F.C. Ripensia Timișoara va evolua la Mioveni, împotriva echipei locale C.S. Mioveni, pe gazonul stadionului „Orășenesc” din localitatea argeșeană, vineri, 13 aprilie, cu începere de la ora 18. Meciul va fi transmis în direct la TelekomSport 1 

Cornel Seracin