Cea de-a XXIII-a etapă a diviziei „A”, Seria B, a programat două jocuri în care au fost implicate cele două echipei de handbal feminin din Timişoara, C.S. Universitatea de Vest Timişoara şi S.C.M. Timişoara.
Ocupanta locului doi din serie, S.C.M. Timişoara, a evoluat în deplasare, la Arad, împotriva echipei de pe locul 10, A.C.S. Crişul Chişineu-Criş, formaţie de care a dispus cu rezultatul final, 38-27.
Încă din prima repriză, handbalistele antrenate de Lucian Ghiulai şi-au asigurat o diferenţă consistentă pe tabela de marcaj în faţa Crişului, intrând, după primele 30 de minute ale jocului, la vestiare cu un rezultat favorabil, 18-11.
La reluarea jocului, timişorencele au menţinut avantajul scorului în favoarea lor, pe toată durata reprizei secunde, iar la finalul celor 30 de minute ale părţii a doua conduceau cu 20-16, iar la scorul final s-au impus cu 38-27. Astfel, după succesul repurtat în etapa trecută pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, în faţa echipei A.C.S. Olimpic Târgu Mureş, 36-24,  S.C.M. Timişoara dobândeşte o nouă victorie, de această dată în deplasare, iar cu un total de 48 puncte se menţine pe locul doi în clasamentul competiţiei şi păstrează şanse reale de a evolua la barajul de promovare în prima ligă de handbal a României, Liga „Florilor”.
Pentru S.C.M. Timişoara, în jocul disputat la Arad, împotriva Crişului, au marcat: Anca Onicaş (7 goluri), Diana Predoi (6 goluri), Ştefania Florea (5 goluri), Jelena Marković (5 goluri), Maria Filip (4 goluri), Manuela Manda (3 goluri), Diana Manole (două goluri), Maria Bobu (un gol), Loredana Sas (un gol), Sabine Klimek (un gol), Alexandra Muntean (un gol), Ioana Rădoi (un gol), Daira Ghiocel (un gol). Pentru echipa A.C.S. Crişul Chişineu-Criş, cele mai multe goluri în acest joc, au marcat Romina Petruse (6 goluri) şi Ana Maria Iuga (6 goluri).
Cealaltă echipă din Timişoara, angrenată în seria de vest a celui de-al doilea eşalon de handbal feminin al României, C.S. Universitatea de Vest Timişoara, a evoluat în cea de-a XXIII-a etapă pe propriul parchet, în Sala Universităţii, împotriva liderului la zi al seriei, C.S. Minaur Baia Mare. Echipa maramureşeană s-a impus la capătul celor 60 de minute ale jocului, 38-31, la pauză înregistrând un scor mult mai categoric în favoarea ei, 24-15. Aşadar, în cele 30 de minute cât a durat repriza secundă, echipa antrenată de Sorinel Voicu şi Emil Constantinescu a reuşit să se impună la scorul reprizei în faţa liderului, universitarele înregistrând un scor favorabil, 16-14, dar, la scorul general au fost învinse.
În etapa trecută, C.S. Universitatea de Vest Timişoara a evoluat în deplasare, împotriva echipei Naţional Râmnicu Vâlcea şi a fost învinsă la capătul celor 60 de minute ale jocului cu rezultatul final, 26-31 (la pauză, echipa olteană a condus cu 18-12). După scor, din nou putem observa o evoluţie mai bună a echipei timişorene în repriza secundă, când, la finalul celor 30 de minute ale reprizei handbalistele bănăţene au înregistrat un rezultat favorabil, 14-13.
În urma acestor rezultate, C.S. Universitatea de Vest Timişoara a rămas pe locul 11 în ierarhia seriei de vest, cu un total de 15 puncte.
Etapa viitoare, C.S. Universitatea de Vest Timişoara nu va evolua, din lipsa adversarului, iar S.C.M. Timişoara va juca pe propriul parchet, împotriva echipei de pe locul 3 în clasamentul seriei de vest, C.S. Dacia Mioveni 2012, sâmbătă, 28 aprilie. Pentru C.S. Universitatea de Vest Timişoara, următorul joc va conta pentru etapa a XXV-a, în luna mai, pe propriul parchet, împotriva echipei A.S.C. Corona 2010 Braşov.


Cornel Seracin  
Foto: arhivă ziarultimisoara.ro