Duel aprig sub coş, în disputa celei de-a treia etape a fazei a doua (grupa întâi) din Liga Naţională de Baschet Masculin, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, între B.C. S.C.M. Timişoara şi C.S.M. Steaua „Eximbank” Bucureşti. A fost un joc în care cele două echipe au făcut multă risipă de energie pe parchetul de joc, oferind tot ce au mai bun pentru a obţine cele două puncte ale învingătoarei. În final, după cele 40 de minute ale confruntării, victoria a revenit echipei timişorene, „leii” din Banat impunându-se cu 78:66 (38:37, la pauză) în faţa echipei „militare”, obţinând împotriva acesteia cel de-al treilea succes în această ediţie de campionat.


Simbolic, aruncarea de start a meciului a oferit-o D’Lesha Lloyd, baschetbalista din defensiva echipei feminine a Timişoarei, C.S. S.C.M. Timişoara. Marius Runkauskas a deschis scorul cu o reuşită de trei puncte pentru Steaua Bucureşti, gazdele punctând prima dată în această dispută prin Mladen Jeremić, care a înscris din două libere, 2-3. Cătălin Baciu a marcat din două libere, 2-4, iar Ionuţ Drăguşin a egalat pentru gazde, 4-4. Cătălin Baciu a readus echipa bucureşteană în avantaj, 4-6, iar Miloš Komatina a egalat, 6-6. După ce Jordan Burdgess a reuşit două puncte pentru „lei”, B.C. S.C.M. Timişoara a preluat pentru prima dată conducerea scorului în sfertul întâi, 8-6, dar Baciu a egalat, din nou, 8-8. Ionuţ Drăguşin, prin transformarea unei „libere”, din două, a readus echipa timişoreană în avantaj, 9-8, iar după acest moment, petrecut în minutul 7, gazdele s-au menţinut la conducere pe tabela de marcaj mai bine de un minut, după care, Dragan Zeković, cu o „triţa”, a egalat la 17. Finalul sfertului întâi a aparţinut echipei vizitatoare care s-a impus în acest prim sfert, 17-22.


Sfertul al doilea a început echilibrat, echilibrul din startul primului sfert fiind vizibil în evoluţia scorului şi în primele minute ale sfertului secund. Adrian Diaz a înscris primele puncte din „sfert”, 2-0, iar Randal Falker a egalat, 2-2. A urmat o „triţa” pentru echipa bucureşteană, marcată de Marius Runkauskas, iar în urma ei oaspeţii au preluat conducerea în „sfert”, 2-5, după mai bine de două minute de la startul sfertului doi. După aproximativ un minut şi jumătate de la „triţa” oaspeţilor, Jordan Burdgess a răspuns la fel şi a egalat situaţia în „sfert”, 5-5. Marko Stevanović a redaus echipa timişoreană în avantaj, 7-5, iar din minutul 5 al „sfertului” şi până la finalul acestei a doua perioade de joc, „leii” din Banat nu au mai cedat conducerea pe tabela de scor, oaspeţilor, sfertul doi fiind adjudecat de gazde, 21-15. Astfel, la pauză, B.C. S.C.M. Timişoara a intrat cu un fragil avantaj de un punct în faţa Stelei Bucureşti, la scorul general, 38:37.


Miloš Komatina, Jordan Burdgess (fiecare câte două puncte) şi Ionuţ Drăguşin (din două libere), desprind echipa timişoreană în sfertul trei, „leii” din Banat conducând după mai bine de două minute din „sfert”, 6-0. Oaspeţii au punctat prin Pavel Marinov şi au redus diferenţa, 6-2. Gazdele s-au menţinut la conducerea scorului, dar în minutul 3 al „sfertului” oaspeţii s-au apropiat la un punct, 8-7. Jordan Burdgess, cu o reuşit de două puncte şi Tudor Gheorghe cu una de trei, au desprins echipa timişoreană la scorul sfertului trei, 13-7, iar până la final nu s-a mai înregistrat vreo apropiere a oaspeţilor pe tabela de marcaj, astfel că, la finalul sfertului trei, B.C. S.C.M. Timişoara a ieşit câştigătoare, 21-13, iar la scorul general avea 9 lungimi în faţa bucureştenilor, 59:50.


În sfertul patru, timp de mai bine patru minute, gazdele nu au reuşit să pună vreun punct în dreptul lor, oaspeţii punctând prin Dragan Zeković (una din două libere), Randal Falker (din două libere), Pavel Marinov (din două libere). Astfel că, oaspeţii aveau avantaj în sfertul patru, 0-5. Igor Mijajlović a punctat pentru B.C. S.C.M. Timişoara, din trei libere, 3-5, iar Marius Runkauskas a marcat o „triţa” pentru bucureşteni, 3-8. Mladen Jeremić a înscris „triţa” pentru gazde şi a refăcut diferenţa la scorul general, 65:58. Sfârşitul sfertului patru a marcat o nouă victorie pentru gazde, de această dată la o diferenţă mai mică, 19-16, dar scorul general a rămas favorabil echipei timişorene la o lungime de 12 puncte, rezultatul final al disputei fiind consemnat 78:66.


La finalul jocului, antrenorul echipei C.S.M. Steaua „Eximbank” Bucureşti, Jukka Toijala, a declarat: „Felicit Timişoara! Pare să fie un adversar foarte greu pentru noi. Au câştigat toate cele trei meciuri până acum. Ne-am întors aici să ne luăm revanşa. Nu am reuşit, iar asta pentru că am avut 20 de mingi pierdute, după care au marcat 27. E prea mult că adversarii au 78 de puncte marcate în total. Evident că ofensiva noastră este slab echilibrată în acest moment. Am avut o zi nefastă în ofensivă. Chiar dacă am luptat în apărare, a fost prea mult. La fel şi la recuperare, unde am pierdut prea multe mingi. Chiar dacă atacul nu a mers, dacă am fi reuşit să câştigăm recuperările mai aveam şanse la succes. Timişoara a depus mai mult efort şi a meritat să câştige astăzi. Performanţa noastră a fost astăzi departe de ceea ce ne aşteptam. Acest meci trebuie să-l analizăm şi să învăţăm din el ce nu a fost bine. Mergem mai departe şi după acest meci”. 


Antrenorul echipei B.C. S.C.M. Timişoara, Tudor Costescu, a rostit următoarele la finalul confruntării: „Aveam nevoie de victoria asta. A fost una foarte muncită. Cred că meciul nu a avut cea mai bună calitate din campionat, dar sigur a avut îndârjire şi dorinţă. Acest program îşi spune cuvântul asupra evoluţiei echipelor. Nouă ne-a mai lipsit un jucător la rotaţie, faţă de roster-ul obişnuit, dar mă bucur că astăzi, practic, nu s-a văzut. Am avut, la sfârşitul sfertului unu şi la începutul sfertului doi, nişte nerealizări şi mi-a fost frică acolo că putem psihic, nu să cădem, ci să ne pierdem puţin concentrarea. Dar am revenit bine, am condus la pauză şi, după aia, mi se pare că nu am mai cedat conducerea. Da, a fost acel moment care cântăreşte, dar băieţii s-au regăsit repede. Am găsit câteva soluţii importante şi în atac şi în apărare şi am început să câştigăm diferenţa”.
Din echipa timişoreană a lipsit în acest meci contra formaţiei bucureştene, Octavian Popa Calotă, fiind accidentat. Despre conducătorul de joc al „leilor” din Banat, antrenorul Tudor Costescu a declarat: „Sperăm să revină până la meciul cu Sibiul. Am încercat să facem recuperarea. Încă de la meciul cu Oradea are o accidentare. O contuzie musculară care s-a agravat la meciul cu Cluj. Până azi dimineaţă era incert, azi am hotărât să nu joace”.
Antrenorul echipei timişorene a vorbit şi despre ultimul sosit în echipa pe care o pregăteşte, „extrema” Marko Stevanović şi s-a declarat bucuros pentru adaptarea sa în campionat: „Mă bucur pentru Stevanović! E un jucător tânăr pentru care trebuie să fim şi răbdători şi înţelegători. Se antrenează excepţional. E un băiat de mare caracter. Sigur că, adaptarea într-un campionat unde sunt meciuri din trei în trei zile, e foarte grea, dar, se pare că, de la meci la meci joacă tot mai bine. Mă bucură să avem, practic, 11 jucători cu care putem juca în orice moment”.


Odată cu acest rezultat, B.C. S.C.M. Timişoara a obţinut primul succes în cea de-a doua fază a campionatului, iar cu un total de 41 puncte a trecut pe locul 4 în clasamentul „Top 6”.
Pentru B.C. S.C.M. Timişoara, în acest meci, au marcat: Mladen Jeremić (20 puncte), Jordan Burdgess (14 puncte), Miloš Komatina (10 puncte), Igor Mijajlović (9 puncte), Marko Stevanović (6 puncte), Adrian Diaz (6 puncte), Ionuţ Drăguşin (5 puncte), Tudor Gheorghe (5 puncte), Lucas Tohătan (3 puncte). Jordan Burdgess a înregistrat „double-double”, pe lângă cele 14 puncte, a reuşit 11 recuperări (4 ofensive şi 7 defensive). Pentru echipa bucureşteană, cele mai multe puncte în acest meci le-a marcat Randal Falker (16 puncte).
Etapa viitoare, B.C. S.C.M. Timişoara va evolua în deplasare, la Sibiu, împotriva echipei B.C. C.S. Universitatea Sibiu (locul întâi, 45 puncte), vineri, 6 aprilie, cu începere de la ora 18.


Cornel Seracin