După primele două jocuri pierdute de B.C. S.C.M. Timișoara, în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, „leii” din Banat revin pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

În etapa trecută, deplasarea de la Cluj Napoca nu a adus echipei în alb-violet, în fața campioanei U.-Banca Transilvania Cluj, cele două puncte ale învingătoarei. La capătul celor 40 de minute ale jocului, „leii” din Banat au fost nevoiți să se recunoască învinși, 89:98, mulțumindu-se cu un punct, cel al învinșilor.

Marți, 3 aprilie, cu începere de la ora 19, B.C. S.C.M. Timișoara va susține cel de-al treilea său meci în „Top 6” (faza a doua a campionatului), adversara „leilor” din Banat urmând să fie C.S.M. Steaua „Eximbank” București.

Referindu-se la acest joc, antrenorul principal al echipei timișorene, Tudor Costescu, a declarat următoarele: „Ne dorim să încheiem seria de înfrângeri, să obținem o victorie care să ne mențină în lupta pentru partea superioară a clasamentului. Steaua este o echipă în formă foarte bună, dar sper să avem resursele și energia necesare pentru a juca 40 de minute la ritm ridicat. Psihologic, nu contează că la precedentul meci cu Steaua am revenit de la -25 și am învins; este o altă partidă, este o altă poveste”.

Echipa bucureșteană abordează acest meci de pe poziția a patra în „Top 6”, cu un total de 40 puncte, după 24 evoluții în această ediție a competiției, evoluții în care a reușit 16 victorii și a fost înfrântă de 8 ori. Bucureștenii au întâlnit în primele două jocuri din „Top 6”, pe propriul parchet, U.-Banca Transilvania Cluj și în deplasare, B.C. C.S. Universitatea Sibiu, primele două clasate în ierarhia întrecerii. Pe propriul parchet, steliștii au învins echipa din Cluj, 84:74, în prima etapă a fazei a doua, iar în deplasare a susferit înfrângere la Sibiu, 76:78.

În prima parte a competiției, B.C. S.C.M. Timișoara s-a impus pe propriul parchet în fața echipei bucureștene, 86:83, în etapa a VII-a a campionatului.

Jocul din cea de-a treia etapă a fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, „leii” din Banat îl abordează în fața Stelei, de pe locul 5, cu un total de 39 puncte dobândite după 24 de confruntări în această ediție a competiției, 15 victorii și de 9 ori înfrângere pentru B.C. S.C.M. Timișoara. 

În primul joc disputat în faza a doua, pe propriul parchet, „leii” au cedat în fața echipei C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, 86:88. Din etapa a XXI-a a campionatului, „leii” din Banat nu au mai cunoscut gustul victoriei, ultimul succes revenindu-le în penultima etapă a fazei întâi, în deplasare, împotriva echipei S.C.M. Universitatea Craiova, 85:74. Jocul dintre B.C. S.C.M. Timișoara și C.S.M. Steaua „Eximbank” București contează pentru cea de-a XXV-a etapă a întrecerii interne, ediția 2017/2018. 

Cornel Seracin