Fantezie de umor… care n-are viitor!
Porumbeii de la Teatru și de la Școala de teatru și reprezentații populiste fac liste. Unele , de… „artiste”, altele par securiste.  Par cu par se face garduʹ și-năuntru-i leoparduʹ. Mă rog ieșea și cu palmier în loc de par, dar n-am găsit altă rimă. Așadar liste cu cine intră pe scenă, deci artist, și , cine intră pe teren ca informator securist ca în statul stalinist.
Pe unii îi tentează (sau îi fentează) afirmația Gurului de la FRF care sune cam așe : Îi voi premia pe jucătorii care denunță blaturile. Nu știu dacă asta înseamnă bani sau încadrarea lor în anumite departamente din Federație. Până acum ne-am întalnit doar cu Marius Postolache, care ne-a pus pe masă mai multe informații. Nu am avut o discuție cu tatăl meu, care a recunoscut că a participat la blaturi. Asta e atitudinea lui, el susține asta, noi nu am discutat niciodată despre asta."
Porumbeii nu știe cum poate el să  susține asta, când nu vorbit cu el, dar place la ei atitudinea. Și mai ales altitudinea de la care vorbește șeful federației.  Ne gândim că ar fi bună până la înălțimea sa, la federație, să se construiască o scară largă ca la Ermitaj, pe unde să urce cohortele de conducători de cluburi, patroni, lachei, căței și purtători de idei, cu dosarele doldora de denunțuri. Trăim în România și acesta e un sport național.
„E, zice un taximetrist, trist, când ești fiu de blatist, fotbalist sau ceferist, poți fi ușor și nepot de Blatter ( "Blatter m-a întrebat dacă vreau să îi fiu nepot. Nu știu dacă a fost o glumă sau nu."). M-aș angaja și eu la FRF, că va fi de muncă la dosarele care se pregătesc. Dacă Nașuʹ era stat în stat fără „anumite departamente din Federație” , după încadrările merituoșilor în aceste departamente , să te ți „încadrări”. ”
Golumbeii înfoiați și răsfățați spun că nu vor să se facă arbitrii de fotbal că ei vor să fie mafioți și Răzvan zice că nu poate să spună că arbitrii ar fi („Am vorbit despre un sistem mafiot când am venit la Federație(cu decorație s.n,), ce, credeți că s-a schimbat? Noi asta vrem să facem, să schimbăm ce am găsit aici. Nu pot să spun că arbitrii fac parte din acest sistem mafiot."). Dacă arbitrii nu e mafioți să rămână câți sunt, că alții nu vor să se mai facă în această țară dacă, emigrează în țara romană, că acolo toți pot fi mafioți !
Revenind la noi , ACS-ul  (0-0 cu Corona) și ASU - l ( 1-1 cu Chișoda)  ne-au dezamăgit din nou, evoluând fără orizont și fără forță. La Brașov stadion gol, la Timișoara mai puțini spectatori ca de obicei. Și galeria parcă mai puțin entuziastă. ASU n-are om de gol,  șuturile spre poartă din careu având forța unor pase la portar. Porumbeii propun negocieri cu Nichi Scrobu și re-reprofilarea pe postul de atacant, unde a dat randament maxim , fiind golgheter la toate competițiile la care a participat. Așa poate va sprijini fotbalul cu adevărat , cum a promis în toate campaniile la care, de asemenea, a participat.
În rest, s-auzim numai de bine.
Victor ENACHE