Duminică, 25 martie, în organizarea SportGuru Timișoara 21k, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, dar și cu implicarea mai multor companii din mediul privat, s-a încheiat, la Timișoara, cea de-a doua ediție a SportGuru Timișoara 21k, o competiție de masă care a adunat la startul ei alergători amatori și atleți români și de pe întregul mapamond. 

Startul acestei ediții a SportGuru a fost dat din Piața Unirii, fiind prezenți aici competitori români, dar și din Kenya, Italia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Germania, Israel, Franta, la probele de 21km, 10km, 3km. Tot în Piața Unirii din Timișoara a luat startul și cursa copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.

La această ediția a SportGuru Timisoara 21k, a luat startul, la crosul de 10 km, fostul rugby-st George Baltă, participant pentru prima dată la acest eveniment și, care speră să revină la edițiile următoare. La startul întrecerii a mai fost și ambasadorul ediției a doua a SportGuru Timișoara 21k, prezentatorul Tv, Dani Oțil.

Atleții „Elite” la proba de semimaraton masculin au dominat podiumul acestei ediții a SportGuru. Kenyanul Matheka Benard Muinde s-a clasat pe primul loc, ajungând la finish cu un timp de 1:06:02. Următoarele locuri au fost ocupate de Rotich Mark Kipchumba (locul II, timp 1:06:04), respectiv Kirui Simon Kiprugut (locul III, timp 1:09:27), ambii din Kenya. La feminin, proba de 21km a fost câștigată de Matebo Ruth Chemisto (Kenya) (1:16:12), urmată de româncele Alina Butnariu  (locul II, 1:27:24) și Maria Mihaela Cioveie  (locul III, 1:30:43).

Cursa de 10 km a fost una strânsă pentru podiumul masculin. Prima poziție a fost ocupată de Gregor László (Ungaria) (0:33:09), Marius Ionescu (România) (0:33:09) și Iulius Gavril Ștefan  (România)(0:33:44). În clasamentul feminin, pe primele poziții au fost Adela Bălțoi (România) (locul I, 0:39:15), Nevena Jovanović (Serbia) (locul II, 0:40:15) și Pap Csilla (Ungaria) (locul III, 0:40:48).

Fondul de premiere a fost în valoare de peste 7.000 de euro, în bani și produse, toți participanții beneficiind de un kit de participare format din număr de concurs, chip pentru cronometrare electronică, un tricou de alergare oferit de unul dintre partenerii tehnici ai evenimentului, „Mizuno” și produse oferite de partenerii SportGuru. 

Evenimentul a necesitat munca a peste 200 de persoane care au lucrat la Sport Expo, pe traseul curselor, dar și în perioada premergătoare competiției. Majoritatea lor au fost voluntari, în primul rând din Timișoara, dar și de la C.A.V.J (Uricani) , Motru Runners și CPNT (Brasov).

   

Cornel Seracin