Duminică, 25 martie, la Timișoara se va desfășura cea de-a doua ediție SportGuru Timișoara 21k. Evenimentul sportiv propune alergătorilor amatori și de elită, 3 curse pentru adulți (semimaraton, cros 10 km, cursa populară 3km) și o cursă dedicată copiilor cu vârsta între 6-12 ani. 

Semimaratonul este organizat de SportGuru.ro, în parteneriat cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș. Competiția va cuprinde un traseu pe cele mai importante artere ale orașului și pe lângă obiective turistice ca, Bastionul „Maria Therezia”, Catedrala Mitropolitană, Universitatea de Vest sau Muzeul Național al Banatului.

La acest eveniment sportiv internațional s-au anunțat peste 3000 de susținători care să fie alături de participanți și să îi încurajeze la startul din Piața Unirii și pe traseul celor 4 probe. Cei care își doresc să se implice în organizarea propriu-zisă a evenimentului pot aplica pentru un rol de voluntar în echipa SportGuru Timișoara 21k. 

SportGuru Timișoara 21k are susținerea unor branduri active în dezvoltarea comunității alergătorilor și a sportului de masă din România. Începând cu acest an, crosul de 10k devine Crosul Kaufland 10k. Kaufland România este lider pe piața de retail și se alătură SportGuru Timișoara 21k în calitate de sponsor gold. Pe tot traseul evenimentului, participanții vor fi energizați de produsele de la punctele de alimentare asigurate de Kaufland.

Banca Transilvania, sponsor gold al evenimentului, oferă numele probei de 21k. Atleți din România, Kenya, Etiopia și Ungaria vor lua startul Semimaraton Banca Transilvania. 

„Timișoara se află deja pe harta orașelor cu cele mai importante evenimente de alergare naționale și internaționale și suntem mândri că putem să contribuim pe plan local în această direcție. Încă de la prima ediție, SportGuru Timișoara 21k a reunit la start sportivi amatori și de performanță. În tot demersul, ne bucurăm să avem alături de noi unele dintre cele mai importante companii care sprijină sportul de masă. Credem că parteneriatul pe termen lung dintre evenimentele sportive și brandurile care le susțin este motorul dezvoltării comunității alergătorilor din România”, a declarat Mircea Rasovan, directorul evenimentului. 

SportGuru.ro este cel mai mare retailer de articole sportive specializate din România. Activ pe piața din 2010, SportGuru.ro a crescut organic de la magazinul online la cele două showroom-uri din București (Bulevardul Unirii nr. 69 și Calea Floreasca nr. 169A), cu un plan de expansiune care include extinderea în mai multe orașe din România. Pe site, sunt disponibile peste 15.000 de articole specializate din zeci de sporturi (alergare, ciclism, tenis, schi, baschet, handbal, inot, box etc.) și produse ale unor branduri celebre. Pe lângă articolele sportive specializate, clienții pot beneficia în magazinele SportGuru.ro și de servicii pentru ciclism, schi, snowboard, tenis, oferite cu ajutorul mașinilor performante Wintersteiger (Sigma SBI, Polyman, Waxjet, Wax Iron), Guru Bike Fitting System, Wilson Baiardo, Nordica Speedmachine, Currex Foot Scan.

Câștigătorii ediției trecute ai probei de 10k, au fost, atât la masculin, cât și la feminin, atleți internaționali (László Gregor și Stellah Barsosio), urmați de alergătorii români Andrei Ștefana și Ionuț Betej, respectiv Mădălinei Florea și atleta din Serbia, Nataša Ćulafić. Pe podiumul cursei de 21k, ediția 2017, la categoria feminin au fost Ancuța Bobocel, Liliana Dragomir, iar la categoria masculin, Marius Ionescu. 

Așadar, municipiul Timișoara va fi, din nou, capitala sportului de masă din România, în 25 martie, cu ocazia acestui eveniment sportiv internațional, SportGuru Timișoara 21k. Pentru ediția de anul acesta, înscrierile sunt deschise până luni, 19 martie. 

Cornel Seracin