Turneul internațional de judo de la Zrenjanin (Serbia) a adunat, la startul său, peste 500 de sportivi practicanți ai acestui sport, din Bosnia Hertzegovina, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Serbia și România. Competiția s-a desfășurat în localitatea sârbă, la sfârșitul săptămânii trecute.

Pentru tricolorul românesc, au depus eforturi în această competiție, micuții judoka din Timișoara, iar eforturile lor nu au rămas fără rezultate notabile la finalul întrecerii. Astfel, Jaqueline Dohor a obținut medalia de aur în acest concurs, Mario Corsei, medalia de argint, iar Brianna Sperlea și Raluca Frențiu, medaliile de bronz. Robert Bulai a obținut locul cinci, iar Sorin Durnea, locul VII.

Echipa României a fost antrenată pentru acest turneu, de sensei Laurențiu Jurcă, fondatorul, în anul 2011 al clubului de judo „Phoenix” din Timișoara. Prin fondarea acestui club, sensei Laurențiu Jurca și-a stabilit ca obiectiv principal să facă educație și performanță cu sportivii acestui club. 

Laurențiu Jurcă a inițiat cursuri de judo pentru preșcolari, dar și conceptul Judo Family. Pentru anul 2018, sensei Laurențiu Jurca a pregătit programul intitulat „Abecedarul Judo”.

Printre tinerii sportivi de frunte ai acestui club, participanți și medaliați la turneul de la Zrenjanin, sunt Jaqueline Dohor, vicecampioană națională la judo, în 2015, campioană națională în 2016 și 2017, participantă la opt turnee internaționale de judo, în anul 2017, la care a obținut 5 medalii de aur, două de argint și un loc cinci, Mario Corsei medaliat cu „bronz” la Campionatul Național de Judo din anul 2016, campion național la judo, în 2017 și participant la opt turnee internaționale de judo, anul trecut, în care a obținut șase medalii de aur și două de argint. 

În acest moment, clubul de judo „Phoenix” este considerat cel mai numeros club de judo din România. Principala țintă a clubului este pergătirea tinerilor sportivi în așa fel încât, prin rezultatele obținute de ei în competițiile naționale și internaționale, să fie selecționați în lotul de judo al României, pentru olimpiadele de vară din 2028 și 2032. 

Cornel Seracin 

Foto: www.facebook.com/laur.jurca și www.facebook.com/CLUBUL-DE-JUDO-PHOENIX-TIMISOARA