Cea de-a XXIII-a etapă a ligii „Zimbrilor” a fost una plină de succes pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, studenții antrenați de Pero Milošević impunându-se, la capătul celor 60 de minute ale jocului, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei A.H.C. Potaissa Turda, 28-21 (13-7, la pauză).

În jocul din tur, echipa timișoreană a fost învinsă la Turda, Potaissa impunându-se atunci cu o diferență de trei puncte, iar în jocul retur, meciul se anunța unul foarte echilibrat, cele două echipe fiind vecine pe podiumul clasamentului întrecerii, S.C.M. Politehnica Timișoara, locul 3, iar A.H.C. Potaissa Turda, locul 2. 

Începutul de meci a fost unul de rău agur pentru echipa din Turda, echipa ardeleană pierzându-l pe interul stâng, Radu Lazăr, ieșit de pe teren din cauza unei accidentări. Mai bine de două minute au fost necesare pentru a se marca primul gol al acestui joc. Georgică Cîntec a fost autorul primului gol al disputei, oaspeții conducând cu 0-1. Gazdele au egalat repede, prin reușita lui Filip Marjanović, 1-1. Timp de aproape opt minute, oaspeții nu au reușit să înscrie vreun gol în poarta echipei bănățene, iar S.C.M. Politehnica Timișoara a luat un avans considerabul pe tabela de scor, conducând, în minutul 9, cu 5-1. 

Intervențiile bune ale portarului echipei timișorene, Adam Savić, aflat într-o zi de mare formă în acest meci, forța ofensivă a echipei gazdă, apărare bine organizată, au adus menținerea la conducerea scorului pentru echipa de handbal masculin a Timișoarei pe toată durata primei reprize, exceptând începutul de meci. Astfel că, după primele 30 de minute ale confruntării, S.C.M. Politehnica Timișoara conducea cu 13-7. 

Meciul a fost jucat cu mare ambiție de ambele echipe, handbaliștii aflați pe terenul de joc practicând un joc rapid (atac-apărare), un joc în viteză, depunând multă risipă de energie, astfel încât  suporterii (foto: galeria echipei Potaissa Turda) celor două echipe au fost conectați, fără respiro, în timpul disputei, la un meci antrenant.

În prima repriză a jocului, cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat în minutul 26, atunci când echipa în alb-violet conducea cu 11-6. 

În repriza secundă, echipa timișoreană a continuat să se mențină la conducerea scorului pe tabela de marcaj, team-ul din Banat conducând chiar și cu 9 goluri diferență, 20-11 și 21-12, minutul 42, iar mai târziu, chiar cu 10, 25-15, minutul 52. 

Văzându-se condusă, echipa ardeleană a trecut la un joc cu apărare om la om pe tot terenul, reușind astfel să reducă diferența pe tabela de marcaj, 22-15, din minutul 45.

La finalul jocului, scorul final a fost unul favorabil echipei bănățene, 28-21, timișorenii obținând trei puncte muncite în această dispută, iar aceste trei puncte s-au adăugat celor 44 avute până la disputarea acestui joc, S.C.M. Politehnica Timișoara adunând astfel un total de 47 puncte, cu patru puncte mai puțin decât echipa pe care a învins-o în acest joc. S.C.M. Politehnica Timișoara a rămas mai departe pe locul 3 în clasamentul campionatului.

La finalul confruntării de pe parchet, antrenorul echipei timișorene, Pero Milošević, a declarat: „Vreau să-mi felicit jucătorii, care au făcut o partidă fenomenală în defensivă, dar și pe contraatac. Pe pozițional, atât în inferioritate cât și în superioritate ne-am descurcat foarte bine, Ne-am prezentat excelent în cele mai recente două jocuri și sunt foarte mulțumit. Le mulțumesc și spectatorilor, care ne-au susținut. Astăzi, am făcut într-adevăr o lecție de handbal”.

Pentru echipa bănățeană, marcatorii golurilor, în acest meci, au fost, Filip Marjanović (6 goluri), Miloš Orbović (5 goluri), Flavius Cîmpan (4 goluri), Krsto Milošević (3 goluri), Andrei Santeiu (3 goluri), Vuk Milošević (două goluri), Alin Șania (două goluri), Cristian Fenici (două goluri), Marko Lasica (un gol). Pentru A.H.C. Potaissa Turda, cele mai multe goluri, în acest joc, au fost marcate de Roman Zacaciurin (6 goluri). 

De remarcat că, Liga Națională de Handbal Masculin continuă în 12 echipe. După retragerea formației H.C. Odorhei și C.S. Politehnica Iași s-a retras din competiție, din cauza problemelor financiare. Astfel că, toate meciurile pe care echipa moldavă ar fi trebuit să le dispute de acum înainte, în acestă ediție de campionat, vor fi omologate în favoarea adversarilor cu 10-0.

Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara ar fi trebuit să evolueze la Odorhei, dar echipa ardeleană s-a retras și rezultatul acestui meci a fost omologat cu 10-0 în favoarea echipei bănățene, studenții timișoreni obținând astfel încă trei puncte în clasament. 

Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara urmează „final four”-ul Cupei României la handbal, turneu pe care studenții îl vor susține la Constanța, în 17 și 18 martie (la finalul acestei săptămâni). În acest turneu final, echipa în alb-violet va evolua, în primul ei meci (semifinală), împotriva formației maramureșene, C.S. Minaur Baia Mare. În celălalt joc al semifinalelor, gazdele de la A.H.C. Dobrogea Sud se vor confrunta cu liderul la zi din campionat, C.S.A. Steaua București. 

       

Cornel Seracin