Cea de-a XVIII-a etapă a Ligii Naționale de Handbal Masculin a programat pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, disputa dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și vicecampioana C.S.M. București.


Meciul a fost unul aprig disputat, dar tensiunea partidei și-a pus amprenta asupra handbaliștilor din teren, aceștia comițând, de-a lungul confruntării, numeroase erori. Publicul a fost prezent în număr mare (aproximativ 1000 de spectatori) în tribunele sălii și a încurajat favoriții aproape pe întreaga desfășurare a meciului, încercând să le ofere aripi spre izbândă.
Jocul a fost echilibrat, până prin minutul 17. Cele două echipe au mers aproape pe tabela de marcaj, succedându-se pe rând la conducere. Scorul a fost deschis de Robert Militaru, astfel C.S.M. București conducea cu 0-1. Miloš Orbović a egalat, 1-1, iar în minutul 4, Filip Marijanović a ratat o aruncare de la 7 metri. Din minutul 5, S.C.M. Politehnica Timișoara a preluat conducerea scorului, prin golul marcat de Filip Marijanović, 2-1.
După o bună intervenție a portarului Adam Savić și o bară a oaspeților, Alexander Tiumentsev a egalat, în minutul 6, 2-2. Prin Cristian Fenici, S.C.M. Politehnica Timișoara a revenit la conducerea scorului, 3-2, iar Alexander Tiumentsev a egalat în scurt timp, 3-3. Prin minutul 10, oaspeții reușesc să preia conducerea scorului, 3-4, golul fiind marcat de Chike Onyejekwe. Vuk Milošević a egalat, 4-4.
Adam Savić a avut o nouă intervenție salvatoare în poarta Politehnicii Timișoara și din minutul 12, oaspeții preiau conducerea scorului, golul fiind marcat de Chike Onyejekwe, 4-5. Vuk Milošević a readus egalitatea scorului și Marko Lasica a marcat gol pentru Politehnica Timișoara, gazdele preluând conducerea scorului, 6-5.
Alexander Tiumentsev a egalat, 6-6, iar Robert Militaru a marcat pentru 6-7, în minutul 17. Din acest moment nu a mai fost înregistrat egal în scor, oaspeții începând să se detașeze, luând elan spre victorie. Adrian Rotaru a înscris pentru 6-8, iar Alin Șania, din aruncare de la 7 metri, a făcut 7-8. Ionuț Ramba a înscris pentru 7-9, iar Nicu Negru a ridicat, pentru prima dată în acest joc, diferența la trei puncte între C.S.M. București și Poli Timișoara, 7-10.
La pauză, oaspeții intră în avanataj, 11-16, iar repriza a doua se anunța una foarte disputată, în care suporterii sperau că favoriții vor reveni, vor întoarce rezultatul și se vor impune la final.


După mai bine de șapte minute din jocul reprizei secunde, oaspeții au luat avans pe tabela de scor și conduceau cu șapte puncte diferență, 14-21. Prin Alin Șania și Filip Marijanović, S.C.M. Politehnica Timișoara a mai reușit să reducă diferența, 16-21, iar prin minutul 42 al jocului, această diferență a fost de doar trei puncte, Cristian Fenici marcând golul 19 pentru Timișoara, 19-22. Prin minutul 52, diferența între oaspeți și gazde era de doar două puncte, 24-26, Vuk Milošević aducând această diferență, iar în această situație publicul încă mai spera într-o revenire a lui S.C.M. PoliTimișoara.
Din păcate pentru publicul spectator, această revenire pe tabela de marcaj nu s-a mai produs, iar la finalul celor 60 de minute ale jocului oaspeții au plecat de la Timișoara cu toate cele trei puncte puse în joc, reușind o victorie cu 26-29.


De-a lungul acestui joc, S.C.M. Politehnica Timișoara a resimțit lipsa portarului Zlatko Daskaloski, accidentat în jocul etapei trecute la Suceava, iar revenire sa pe parchteul de joc se va produce abia peste trei săptămâni. Antrenorul  Pero Milošević a vorbit astfel despre situația lui Daskaloski: „Vom fi fără el încă trei săptămâni, ceea ce înseamnă meciuri foarte multe. Am, însă încredere în Savić și Vâlceanu, muncesc extraordinar la antrenamente”.
Odată cu această înfrângere, S.C.M. Politehnica Timișoara a suferit primul eșec din această ediție de campionat, pe propriul parchet, iar echipa bucureșteană s-a dovedit și de această dată un adversar incomod pentru timișoreni, un adversar în fața căruia handbaliștii de la Poli Timișoara nu au mai obținut un succes de aproximativ cinci ani.


La finalul disputei, antrenorul echipei vicecampioane, Vlad Caba, a declarat următoarele despre acest joc: „Faptul că a fost un meci frumos, un meci disputat, mă bucură odată în plus pe lângă punctele câștigate. A fost un meci și din punct de vedere tehnic foarte bun, deși, mă rog, în «nebunia» asta a jocului, au fost niște greșeli... E un teren foarte greu. Din câte îmi aduc aminte, suntem prima echipă care sezonul ăsta câștigăm aici. Eu, oricum, vreau să felicit ambele echipe și parcursul Politehnicii de până acuma, care este unul absolut meritoriu și lăudabil. Mai avem de jucat, așa că, victoria de astăzi este importantă pentru noi datorită faptului că ne apropie puțin de podium, sau ne urcă chiar pe podium, dar mai sunt meciuri importante, mai sunt meciuri, multe de jucat, până la stabilirea clasamentului final din sezonul regulat. Am avut greșeli, pierderi de minge destul de ușor, decizii de tot felul care sunt la limită, acolo, pro/contra. Nu cred că am avut momente în care să nu ne meargă jocul absolut deloc, ci aș pune mai mult pe seama unei reveniri a echipei gazdă. Este o victorie de parcurs și, vrem să rămânem concentrați pentru finalul sezonului. Rezultatul de azi ne apropie de Steaua și de Timișoara. Lupta e strânsă. După cum vedeți, azi e un lider, mâine e altul. E pasionant!”
Ceea ce l-a impresionat pe antrenorul echipei C.S.M. București, timișoreanul Vlad Caba, la echipa Politehnicii, potrivit declarației de după meci, a fost „coeziunea, au apărare destul de bună, care, dacă nu reușești să faci un joc în continuitate în care să-ți prelungești atacul până când ți se oferă și soluții mai clare, cazi într-o capcană în care cad multe echipe, vor să rezolve ușor. Ei au apărare agresivă și e de uzură, adică din punct de vedere al atacanților, uzează forțele. Nu știu dacă astăzi a fost cea mai bună zi a lor. Cred că au greșit destul de mult, lucru de care am profitat noi, dar mie-mi place Timișoara pentru că arată bine ca spirit de echipă și ca luptă”.


Antrenorul echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, Pero Milošević, a declarat următoarele la finalul jocului dintre echipa pe care o antrenează și C.S.M. București: „Am suferit această înfrângere din cauza greșelilor tehnice, nu neapărat a aruncărilor la poartă. Mai ales în prima repriză au fost pase eronate sau greșeli de recepționare a mingilor. Pe de altă parte, jucătorii au luptat. Uneori iese, alteori nu, dar noi, acum, trebuie să ne concentrăm pe recuperare fizică. C.S.M. a meritat să câștige, a fost mult mai bună. Am pierdut această partidă acasă după foarte mult timp, s-a întâmplat în sezonul trecut. În actuala stagiune, am adunat 11 victorii pe teren propriu, a venit timpul și pentru o înfrângere; am luptat la maximum, dar nu a fost ziua noastră. Mulțumim publicului! În fața celor care au venit și la celelalte meciuri, am câștigat la diferențe diverse, nu a fost ușor să ne impunem și în fața C.S.M.-ului, o echipă mare, cu jucători importanți, care sunt sigur că va juca finala anul acesta!”


Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, în acest joc, au marcat, Vuk Milošević (7 goluri), Alin Șania (5 goluri), Marko Lasica (4 goluri), Miloš Orbović (3 goluri), Filip Marijanović (3 goluri), Cristian Fenici (două goluri), Leonard Ștefan (un gol), Flavius Cîmpan (un gol). Pentru echipa C.S.M. București, cele mai multe goluri au fost marcate de, Chike Onyejekwe (7) și Alexander Tiumentsev (5).
În urma acestui rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara rămâne pe podiumul clasamentului Ligii „Zimbrilor”, cu un număr de 38 puncte, după 18 meciuri, iar etapa viitoare, studenții vor evolua, tot pe propriul parchet, împotriva echipei ce a revenit, cu 40 de puncte, pe primul loc în clasamentul campionatului, C.S.A. Steaua București. Meciul echipei timișorene împotriva „militarilor” va avea loc joi, 15 februarie, cu începere de la ora 16:45.

       
Cornel Seracin