Liga Naţională de Handbal Masculin continuă, o parte din meciurile etapei a XVII-a sfârşindu-şi desfăşurarea. S.C.M. Politehnica Timişoara a avut o deplasare lungă, până la Suceava, acolo unde a obţinut un nou succes la limită în faţa echipei locale C.S.U. Suceava. Meciul a avut loc pe parchetul sălii Liceului Sportiv din Suceava.
Partida a fost una foarte echilibrată, în cea mai mare parte a timpului echipa vizitatoare conducând scorul, la limită, pe tabela de marcaj, gazdelor reveninu-le misiunea să egaleze şi să încerce în câteva rânduri să se desprină la scor.
Alin Petrea şi Adrian Tîrzioru au fost primii marcatori ai disputei, echipa gazdă aflându-se în avantaj după mai bine de două minute ale jocului, 2-0. Filip Marjanović şi Miloš Orbović au egalat pentru S.C.M. Politehnica Timişoara, 2-2, din minutul 5. Prima desprindere a echipei bănăţene a fost semnată de Krsto Milošević, 2-3, iar Marko Lasica a mărit avantajul, 2-4, după mai bine de 7 minute de joc.
După preluarea conducerii pe tabela de scor, oaspeţii s-au aflat în avantaj faţă de echipa moldavă, gazdele reuşin încă două egalări, 10-10 (minutul 20) şi 11-11(minutul 22). La pauză, oaspeţii au intat în avantaj, 15-16.
În repriza a doua, s-a păstrăt echilibrul, ambele echipe încercând să se desprindă. S.C.M. Politehnica Timişoara a condus şi în această a doua repriză, minute bune, gazdelor reveninu-le misiunea să egaleze. Din minutul 40, C.S.U. Suceava a preluat conducerea, 19-18 şi a menţinut-o timp de mai bine de trei minute. Oaspeţii revin, egalează prin Cristian Fenici, 20-20, dar Florin Ciubotariu şi Dušan Spika au readus echipa gazdă în avantaj, 22-20. 
În minutul 50, din aruncare de la 7 metri, Alin Şania a egalat, 23-23, iar din acel moment gazdele nu au mai condus la scor, dar au reuşit, până la finalul jocului, să mai egaleze în două rânduri, 24-24 şi 26-26 (cu aproape un minut şi jumătate până la finalul jocului). Alin Şania, din aruncare de la 7 metri, a adus trei puncte preţioase pentru echipa din Banat, 26-27, cu acest rezultat încheindu-se disputa.

 
La final de meci, antrenorul Pero Milošević a declarat: „Am avut parte de un meci extraordinar de greu, într-o sală mică, dar cu un public care a pus presiune permanent. Sunt mândru de băieții mei, că au luptat și că au rezistat. E important acum să știm să facem rezultate pozitive la rând, chiar dacă echipa încă nu e la un randament ridicat. Am adunat încă trei puncte într-un joc în care nu am strălucit; în această perioadă nu putem străluci, dar e foarte important să avem continuitate în rezultate, chiar cu victorii. Trebuie să mai schimbăm câte ceva pentru a putea câștiga etapa viitoare cu C.S.M. București. Sunt bucuros pentru toate, mai puțin pentru accidentarea lui Zlatko Daskaloski la genunchi. Trebuie să ne recuperăm după această deplasare foarte foarte lungă.”


Cu un total de 38 puncte, în urma acestei victorii, S.C.M. Politehnica Timişoara este pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale de Handbal. Până acum, s-au disputat din această etapă, jocurile, C.S. Minaur Baia Mare-A.H.C. Potaissa Turda 20-29, A.H.C. Dobrogea Sud-C.S. Politehnica Iaşi 32-27, A.H.C. Dunărea Călăraşi-C.S.M. Focşani 21-21, H.C. Vaslui-Dinamo Bucureşti 28-30. Jocul dintre C.S.M. Făgăraş şi H.C. Odorhei a fost omologat cu 10-0 pentru echipa din Făgăraş, formaţia din Odorhei retrăgându-se din campionat. Meciul dintre C.S.M. Bucureşti şi C.S.A. Steaua Bucureşti va avea loc luni, 5 februarie, cu începere de la ora 18 şi va putea fi vizionat, în direct, la Telekom Sport 2. Dacă Steaua va învinge în acest meci, va urca pe locul întâi, urmând să acumuleze un total de 40 puncte. Dacă se va impune C.S.M. Bucureşti, locul întâi va fi păstrat de S.C.M. Politehnica Timişoara. Dacă rezultatul va fi egal, tot  S.C.M. Politehnica Timişoara va păstra primul loc, asta pentru că are un golaveraj mai bun decât al echipei militare.
Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timişoara va evolua pe teren propriu, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 16:30, împotriva echipei C.S.M. Bucureşti.


Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica