Etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin a adus faţă în faţă, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, confruntarea dintre B.C. Timba Timişoara şi B.C. C.S. Universitatea Sibiu.
Un joc în care echipa timişoreană pornea cu un moral bun, după precedentele două evoluţii în care s-a impus, la Dinamo şi, pe tere propriu, împotriva echipei B.C. Mureş Târgu Mureş, un joc în care, echipa din Sibiu era favorită la victorie, oaspeţii începând disputa din postura de ocupanţi ai locului secund în clasamentul competiţiei. În cele din urmă, favorita s-a impus şi nu a dat posibilitatea echipei gazdă să furnizeze surpriza. La finalul celor 40 de minute ale joc, „urşii” au fost nevoiţi să se recunoască învinşi în faţa „vulturilor”, 86:111.


Sclipitoare micuţa galerie a echipei din Sibiu, galerie care, pe toată durata jocului a desfăşurat un program artistic spectaculos care a concurat cu evoluţia baschetbaliştilor de pe parchetul de joc. Suporterii echipei provenite din municipiul care a fost odată Capitală Culturală a Europei, au animat sala din noua Capitală a Europei, reînviind atmosfera de odinioară a confruntărilor de baschet dintre Timişoara şi Sibiu, amintind prin aceasta că sportul înseamnă antren, permanentă zbatere, dragoste şi susţinere fără limite pentru sportivii favoriţi. Victoria Sibiului a fost mult impulsionată de susţinerea galeriei.


Meciul a început în trombă, cele două echipe arătând că sunt dispuse să depună multă risipă de energie pentru un spectacol desăvârşit pe parchet. Primul sfert a însemnat în primele sale momente un duel al „triţelor”, dorind să anunţe, parcă, că jocul se va încheia cu victoria echipei care aruncă cel mai bine de trei puncte.  Dejan Kovačević a reuşit prima „triţă”, scorul fiind deschis de „urşi”, 3-0. Radu Paliciuc a înscris prima „triţă” din acest meci pentru Sibiu, scorul devenind egal, 3-3. Mirel Dragoste a înscris încă trei puncte pentru Sibiu, oaspeţii preluau, după mai bine de un minut de joc, pentru prima dată conducerea scorului, 3-6. Mario Lazăr a marcat pentru Timişoara, 5-6, după care, oaspeţii au reuşit încă două „triţe”, prin Radu Paliciuc şi Mirel Dragoste. Între cei doi, Dejan Kovačević  a reuşit o a doua „triţă” pentru Timba, astfel că, scorul, după reuşita lui Dragoste a devenit 8-12, oaspeţii nemaicedând scorul în favoarea gazdelor şi încheind primul sfert victorioşi, 25-35.


Sfertul doi a fost unul mult mai echilibrat, dar acest echilibru a fost întreţinut, parcă voit, de echipa ardeleană, care a dorit să-şi conserve energiile pentru partea a doua a disputei. Scorul sfertului a fost deschis de aruncarea de două puncte a lui  Andrei Petică, 0-2, după care Filip Dumić a marcat prima „triţă” a „sfertului” şi a adus echipa timişoreană în avantaj în acest sfert doi, 3-2. Au urmat alte două puncte marcate de Andre Pierce, tot el înscriind şi din aruncare liberă, 6-2. A urmat replica oaspeţilor cu o aruncare de trei puncte reuşită de Tyler Laser, 6-5. Gazdele au alergat să se distanţeze. Au reuşit. Au fost egalate, iar finalul sfertului doi a bifat o nouă izbândă a oaspeţilor, 20-21, astfel că, la pauză s-a intart cu avantajul oaspeţilor la scorul general, 45:56.


Sferturile trei şi partu au fost câştigate tot de oaspeţi, 22-29 şi 19-26, iar la finalul celor 40 de minute ale jocului, rezultatul final a adus două puncte echipei din Sibiu.


Astfel, cu un procentaj bun la aruncările de trei puncte, 48%, faţă de 39%, procentajul echipei din Banat, cu un procentaj mai bun la aruncările de două puncte, 60%, faţă de doar 52% a echipei Timba, B.C. C.S. Universitatea Sibiu a plecat, în aplauzele galeriei sale, cu o victorie pentru care a depus multă risipă de energie, „vulturii” întrebuinţându-se de întregul lor potenţial pentru a „răpune” o echipă a „urşilor” aflată încă în reconstrucţie.


Pentru B.C. Timba Timişoara au înscris, Mario Lazăr (25, coşgheter al meciului), Cameron Naylor (15), Goran Ostojić (12), Robert Medgyesy (10), Gheorghe Balmuş (7), Andre Pierce (7), Dejan Kovačević (6), Filip Dumić (4). Pentru echipa B.C. C.S. Universitatea Sibiu, cele mai multe puncte au fost marcate de Tyler Laser (18). Din echipa ardeleană face parte, fiind prezent pe parchet în acest joc cu Timba, Bogdan Popescu, baschetbalist ce a evoluat pentru Timişoara, fiind prezent în trecut atât la B.C. Timişoara, cât şi la B.C. Timba Timişoara. Când a evoluat pentru echipa în alb-violet, Bogdan Popescu a fost unul dintre bashetbaliştii care a pus umărul la cucerirea, în ediţia 2014/2015, a Cupei României, de către B.C. Timişoara.

 
În urma jocului dintre B.C. Timba Timişoara şi B.C. C.S. Universitatea Sibiu, echipa timişoreană a fost nevoită să se mulţumească doar cu punctul echipei învinse, astfel că, acest punct adunat la zestrea de puncte obţinute până atunci, aduce Timbei un total de 21 puncte, din 17 meciuri (4 victorii şi 13 înfrângeri), iar cu aceste puncte, „urşii” se află pe locul 9 în clasamentul competiţiei. Etapa viitoare, B.C. Timba va evolua în deplasare, sâmbătă, 3 martie, împotriva echipei B.C. Mureş Târgu Mureş.
Următorul joc oficial al „urşilor” va avea loc în „Final Eight”-ul Cupei României, turneu ce se desfăşoară în perioada 10-13 februarie la Sfântu Gheorghe, „urşii” urmând să întâlnească sâmbătă, 10 februarie, de la ora 20, C.S.M. Steaua Eximbank. În acelaşi turneu, B.C. C.S. Universitatea Sibiu va juca împotriva echipei B.C. S.C.M. Timişoara, duminică, 11 februarie, de la ora 17:15.


Cornel Seracin