Echipa de handbal masculin, S.C.M. Politehnica Timişoara, este gata de startul sezonului de primăvară în Liga Naţională de Handbal. După o perioadă de pregătire în care echipa bănăţeană a desfăşurat patru jocuri amicale, unul în deplasare, în Serbia, încheiat la egalitate şi alte trei pe propriul parchet, toate trei încheiate cu victorie, handbaliştii în alb-violet vor evolua miercuri, 31 ianuarie, în primul joc oficial din anul 2018.


Cel de-al doilea meci de pregătire al echipei timişorene s-a defăşurat pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara, parteneră de întrecere fiind echipa C.S.M. Oradea, de care formaţia din Banat a dispus cu 38-23 (la pauză, 21-12). Celelalte două jocuri amicale au avut loc tot pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, S.C.M. Politehnica Timişoara impunându-se cu 29-25 (la pauză, 11-9) şi 38-29 (la pauză, 23-12), în faţa liderului seriei A al diviziei secunde de handbal, Ştiinţa Municipal Bacău.


Cu privire la primul meci oficial din 2018 al formaţiei S.C.M. Poli, cel cu echipa A.H.C. Dobrogea Sud, ne amintim că în tur, scorul a fost egal, 20-20, meciul retur, cel de la Timişoara, echipa bănăţeană urmând să-l înceapă din postura de favorită, având în vedere faptul că studenţii din Banat intră în acest prim joc din 2018 după 5 victorii la rând în meciurile trecute din Ligă, iar dacă lărgim puțin seria, observăm că au pierdut doar o partidă din ultimele nouă confruntări. Studenţii bănăţeni au încheiat prima parte a campionatului pe locul secund în clasament, cu un total de treizeci şi două puncte, după cincisprezece meciuri jucate, în care au obţinut zece victorii, două egaluri şi de trei ori au cunoscut înfrângerea.

  
Referindu-se la prima dispută oficială din anul 2018, antrenorul echipei timişorene, Pero Milošević, a declarat: „Când vine o echipă precum Constanța, deja câștigătoare a unui trofeu, Supercupa României, e clar că avem parte de un meci foarte tare. Aspiră și în această primăvară la Cupa României, fiind calificați în Final Four. Adversarii noștri au o bancă foarte lungă, cu jucători și antrenor foarte bun. În ce ne privește pe noi, suntem în efectiv complet doar de luni, dar la fel se întâmplă și cu cei de la Constanța. Abordăm ca de fiecare dată cu dorința de a juca și a câștiga. Cred în băieții mei; dacă vom juca bine în apărare ne va da o încredere mai mare pentru atac, cu un joc colectiv disciplinat. Sper să facem o partidă bună, vom fi concentrați. Dacă vom arăta la fel de bine ca în ultimele partide de anul trecut din Liga Națională, e foarte posibil să câștigăm această partidă.”


Adversara echipei timişorene, din etapa a XVI-a a campionatului, A.H.C. Dobrogea Sud, începe jocul de pe locul cinci în clasamentul competiţiei, iar în ultimele opt meciuri are două remize şi este fără înfrângere din etapa a şasea, când a pierdut la Focşani, 18-21.
„Începem returul de campionat, practic, pentru că, deși am disputat două etape din retur, ținând cont de pauza care a fost abia de acum începem să ne facem cu adevărat calcule și să ne pregătim pentru faza a doua a campionatului, cea de play-off. Nu ne rămâne decât să ne luptăm la fiecare meci, pentru a obține cât mai multe puncte. Timișoara este un adversar incomod, datorită apărării agresive pe care o practică. Încercăm și noi să fim agresivi pe faze de apărare și să găsim cele mai bune soluții în atac”, a declarat, potrivit publicaţiei online www.telegrafonline.ro, antrenorul principal al dobrogenilor, Sandu Iacob.


Pentru acest meci, echipa gazdă va fi în efectiv complet, chiar dacă s-a confruntat cu unele accidentări, care însă au fost depășite. Cele mai acute probleme le-a avut portarul Adam Savić, care și-a revenit cu greu după o accidentare în zona lombară. Apărătorul buturilor timişorene s-a antrenat normal în ultimele zece zile și a fost prezent și în ultimele două amicale ale echipei, contra celor de la Știința Bacău.
Despre această primă confruntare oficială din 2018, coordonatorul de joc şi căpitanul echipei bănăţene, Cristian Fenici, a declarat următoarele: „Ne așteaptă un meci greu, dar ne-am pregătit bine; sperăm ca la startul partidei să fim în formă maximă și să jucăm bine, fiecare pe postul lui să-și facă treaba și să câștigăm, asta ne dorim. Nu am pierdut deloc acasă și sperăm să menținem această linie și după meciul cu Constanța. E clar că va fi dificil, dar vom vedea dacă reușim să ne impunem. Dorim să luăm trei puncte și să rămânem în partea superioară a clasamentului.”


Meciul dintre S.C.M. Politehnica Timişoara şi A.H.C. Dobrogea Sud se va desfăşura cu începere de la ora 19 şi va fi arbitrat de Adrian Nacu și Adrian Rucoi.


Cornel Seracin
Foto: Alex Szabo