Etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin a însemnat o victorie important pentru echipa C.S. S.C.M. Timişoara, bănăţencele reuşind să se impună la capătul celor 40 de minute ale jocului cu U.P.M. B.C. Sirius Târgu Mureş, 85:60. Meciul s-a disputat pe parchetul sălii din Târgu Mureş şi a contat pentru penultima etapă a fazei întâi a campionatului, fază pe care echipa timişoreană şi-a propus să o încheie pe locul 6, astfel obţinând calificarea în faza secundă, în grupa a doua (cea a echipelor de pe locurile 6-9).
De-a lungul meciului de la Târgu Mureş, baschetbalistele timişorene au învins în sferturile unu (26-12), doi (25-19) şi trei (20-10), iar în sfertul patru au cedat gazdelor, 14-19.
Înainte de acest meci, din pricina dificultăţilor financiare cu care se confruntă, echipa timişoreană a fost nevoită să renunţe la cea mai important marcatoare a sa, a doua coşgheteră a campionatului (după media punctelor), Maegan Conwright, baschetbalista semnând pentru o echipă de baschet din Rusia. A lipsit din acest joc de la Târgu Mureş, din echipa timişoreană, Romina Filip, „internaţionala” fiind absentă, din nou, datorită unei accidentări. Romina Filip nu a jucat nici etapa trecută, când echipa bănăţeană a învins, la Timişoara, C.S. Universitatea Alba Iulia.
Din caseta statistică a jocului de la Târgu Mureş, desprindem procentajele mai bune avute de echipa din Banat, 52% la aruncările de două puncte, faţă de doar 31% ale echipei gazdă, 38% la aruncările de trei puncte, faţă de 31% ale echipei din Târgu Mureş. La pasele decisive, C.S. S.C.M. Timişoara a reuşit 23, faţă de 17 ale echipei gazdă, iar la recuperări, timişorencele au un total de 42 recuperări, faţă de 35 ale echipei gazdă. U.P.M. B.C. Sirius Târgu Mureş a obţinut un procentaj mai bun decât echipa vizitatoare, la aruncările libere, 84%, faţă de 83% obţinute de echipa din Banat.  
Pentru C.S. S.C.M. Timişoara, au marcat în acest meci, D’Lesha Lloyd (27 puncte), Monika Brosovszky (17 puncte), Leeza Burdgess (16 puncte), Adina Stoiedin (11 puncte), Adina Pop (6 puncte), Ana Ivăşchescu (4 puncte), Dora Ardelean (4 puncte). Pentru echipa ardeleană, cele mai multe puncte au fost marcate de Emese Gal (18 puncte) şi Angel Robinson (17 puncte).
În urma acestui rezultat, C.S. S.C.M. Timişoara se află pe locul 6 în clasamentul campionatului, cu un total de 21 puncte, iar etapa viitoare (ultima a fazei întâi) va evolua pe teren propriu, împotriva echipei  C.S.T. Bv. Olimpia Braşov (locul 4, 22 puncte), sâmbătă, 3 februarie.
Cornel Seracin
Foto: arhivă ziarultimisoara.ro