În cea de-a XVI-a etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, B.C. Timba Timişoara a evoluat pe parchetul echipei C.S. Dinamo Bucureşti, iar la capătul celor 40 de minute ale jocului a reuşit să dispună de echipa bucureşteană cu o diferenţă consistentă de puncte, 108:70.
Echipa timişoreană nu a lăsat nicio speranţă clubului bucureştean pentru a învinge la capătul acestui meci şi a câştigat toate cele patru sferturi ale confruntării, 34-24 (sfertul unu), 27-10 (sfertul doi), 24-17 (sfertul trei), 23-19 (sfertul patru).
De-a lungul acestui meci, în echipa timişoreană au evoluat şi noile recent achiziţii, Filip Dumić şi Goran Ostojić, cei doi baschetbalişti aducându-şi un aport important la victoria echipei bănăţene, împreună, înscriind un total de 21 puncte din cele 108 înscrise de „urşi”.
Astfel, odată cu încheierea acestei evoluţii, B.C. Timba Timişoara a obţinut cea de-a treia victorie în această ediţie de campionat, nou promovata din Banat adunând un total de 18 puncte, cu care se află pe un loc 8 în clasamentul întrecerii interne.
Echipa timişoreană a obţinut procentaje bune de-a lungul evoluţiei în acest joc, 67%, la aruncările de două puncte, faţă de doar 48% ale lui Dinamo, 36%, la aruncările de trei puncte, faţă de doar 27% ale lui Dinamo, 50 de recuperări, faţă de doar 22 ale lui Dinamo, 28 de pase dicisive, faţă de doar 14 ale lui Dinamo, 10 intercepţii, faţă de doar 5 ale lui Dinamo, greşeli personale 11, faţă de 17 ale lui Dinamo, eficacitate, 153, faţă de doar 52 pentru Dinamo.
Formaţia din Bucureşti a depăşit echipa din Timişoara la aruncările libere, aici reuşind un procentaj de 74%, faţă de doar 65% pentru Timba.
Marcatorii punctelor pentru echipa timişoreană au fost, Mario Lazăr (24 puncte),  Pavle Reljić (22 puncte), Dejan Kovačević  (14 puncte), Goran Ostojić (13 puncte), Cameron Naylor (11 puncte), Andre Pierce (8 puncte), Filip Dumić (8 puncte), Liviu Rotariu (4 puncte), Gheorghe Balmuş (4 puncte). Singurul baschetbalist timişorean aflat pe foaia oficială de joc, care nu a marcat în acest meci, deşi a evoluat 18 minute, a fost Tamas Bölöni, în acest timp el având o aruncare de două puncte, eşuată, o aruncare de trei puncte, eşuată, două pase dicisive, două intercepţii.
Pentru echipa bucureşeteană, cele mai multe puncte au fost marcate de, Amadeo Casale (19 puncte) şi  Cornel Cioacătă (16 puncte).
Etapa viitoare, B.C. Timba Timişoara va evolua pe teren propriu, împotriva echipei B.C. C.S.U. Sibiu, sâmbătă, 3 februarie, dar, până la acest meci din etapa a XVII-a, „urşii” vor susţine miercuri, 31 ianuarie, cu începere de la ora 18, pe propriul parchet, restanţa din etapa a VII-a, împotriva echipei B.C. Mureş Târgu Mureş.
Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimişoara.ro