După ce a suferit o înfrângere grea la Galaţi, în etapa a XV-a a ligii naţionale de bashet masculin, în faţa echipei locale C.S. Phoenix, 67:96, B.C. Timba Timişoara a efectuat noi transferuri în lotul său.


La începutul anului, „urşii” l-au transferat pe baschetbalistul american Andre Pierce, pentru poziţiile 4-5, din campionatul de baschet al Austriei (de la echipa B.C. Hallmann Viena), iar după înfrângerea de la Galaţi, conducerea clubului a continuat întăririle lotului. Astfel, în echipa B.C. Timba Timişoara au fost transferaţi doi noi baschetbalişti, Filip Dumić şi Goran Ostojić.
Filip Dumić este un conducător de joc clasic şi vine de la K.K. Mladost (Bosnia), unde a avut medii de 9.9 puncte, 5.8 pase decisive şi 2.3 recuperări pe meci. Goran Ostojić va întări zona de sub panou. Baschetbalistul a evoluat în prima parte a sezonului pentru Politekhnik Kharkov în prima ligă din Ucraina.


În meciul de la Galaţi, „urşii” au fost nevoiţi să evolueze în formulă restrânsă, doar şase baschetbalişti. Din totalul de 8 baschetbalişti trecuţi pe foaia oficială de joc, doi (Tamas Bölöni şi Mario Lazăr) nu au evoluat niciun minut din cauza problemelor medicale, iar  Dejan Kovačević şi Victor Veina nu au fost deplasaţi la Galaţi.
Aflat la cel de-al doilea său meci în lotul Timbei Timişoara, Andre Pierce a jucat toate cele 40 de minute ale meciului de la Galaţi, iar în acest timp a marcat 13 puncte pentru „urşi”, a reuşit 6 recuperări (toate defensive), a avut un procentaj de 33% la aruncările libere, a comis 3 greşeli personale, a obţinut 3 greşeli personale, a pierdut două mingi, a avut eficacitate 9. Andre Pierce a fost cel de-al doilea marcator din lotul Timbei, în meciul de la Galaţi, după Cameron Naylor (14 puncte marcate).
În urma evoluţiilor sale de până acum, B.C. Timba Timişoara se află pe locul 10 în clasamentul campionatului intern şi are un total de 16 puncte după 14 meciuri jucate. Etapa viitoare, B.C. Timba Timişoara va evolua tot în deplasare, la Bucureşti, împotriva echipei C.S. Dinamo (locul 11, 15 puncte). Meciul împotriva echipei bucureştene va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie.


Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/bctimba