B.C. S.C.M. Timișoara a reușit o victorie scontată pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, în fața echipei Dinamo, într-un joc ce a contat pentru etapa a XV-a a ligii naționale de baschet masculin.


A fost un meci pe care echipa timișoreană l-a controlat de la un capăt la altul, team-ul din Banat având pentru această dispută întregul lot valid, iar antrenorul Tudor Costescu a reușit să introducă pe parchetul de joc pe toți cei 12 baschetbaliști în alb-violet aflați pe foaia oficială.
Dinamo a deplasat la Timișoara, pentru acest meci, numai baschetbaliști de origine română, jucători tineri, media de vârstă a echipei bucureștene nedepășind 21 ani și jumătate. Cele două echipe au evoluat, minute bune, doar cu jucători români, meciul fiind unul plin de antren, baschetbaliștii din joc făcând multă risipă de energie și desfășurând o evoluție plăcută pentru puținii spectatori din tribune.
Astfel, cu tinerii baschetbaliști Lucas Tohătan, Mihai Ursan, Tudor Gheorghe, Bogdan Penciu în teren, minute bune, B.C. S.C.M. Timișoara a arătat că baschetul local are viitor, iar odată cu schimbul de generații se întrevede o schimbare pozitivă a baschetului masculin din România.
Tinerii baschetbaliști de la Dinamo nu au făcut față iureșului timișorean și au înregistrat cea de-a cincisprezecea înfrângere în această ediție de campionat, echipa bucureșteană fiind una în reconstrucție, clubul dinamovist sperând să-și refacă gloria de altădată (Dinamo are 22 de titluri de campioană națională, cinci dintre ele obținându-le după 1989).
Așadar, în meciul Timișoarei împotriva „echipei sistem”, baschetul a învins în primul rând, echipa bănățeană nelăsând vreo speranță bucureștenilor, aceștia nereușind să câștige vreun „sfert” în această confruntare.
Pe „sferturi”, evoluția scorului a fost 33-10 (sfertul 1), 23-16 (sfertul 2), 23-10 (sfertul 3), 25-17 (sfertul 4).


La finalul disputei de pe parchet, antrenorul echipei bănățene, Tudor Costescu, a declarat următoarele: „Un meci cu un final previzibil. Greu de făcut observații. Mă bucur că jucătorii noștri tineri au prins minute multe și, în cea mai mare măsură, au și confirmat. Mă așteptam să încheiem săptămâna asta de pregătire destul de intensă, cu un meci în care, indiferent de scor, am reușit să avem nivelul de efort ridicat, așa cum ne-am dorit”.
Referindu-se la viitorul baschetului românesc, antrenorul echipei timișorene a declarat: „Baschetul românesc are viitor, sunt convins. Vreau să cred că și noi suntem parte din acest viitor. Apar jucători români talentați, așa cum vedem la Dinamo, așa cum vedem în curtea fiecărei echipe de Liga Națională. Trebuie să fim conștienți că, pentru a construi acest viitor, trebuie să avem alături jucători care astăzi sunt cu mai multă experiență decât jucătorii români, pe lângă care aceștia trebuie să și crească și, să avem alături, bineînțeles, și jucători români cu experiență și cu valoare care activează de ani buni. Eu cred că nu e o soluție evoluția numai cu jucători români, indiferent de vârsta lor, dar, știu că ei au viitor. Tinerii români, cu siguranță, vor ridica nivelul baschetului”.


Antrenorul echipei C.S. Dinamo București, fostul baschetbalist de legendă al României, Dan Niculescu, ne-a declarat următoarele despre acest meci: „Știam că o să pierdem la scor.Timișoara este o echipă foarte, foarte bună. Este o părere pe care nu mi-o schimbă nimeni. Cu această ocazie îi doresc mult succes în continuare. Să aibă parte numai de satisfacții. Pentru noi, având în vedere echipa, normal că pierdeam, însă am căutat, ca în fiecare meci, să rulez tot lotul. Am o medie de vârstă de 21 ani jumate și îmi doresc să rulez lotul ca să crească copiii în valoare. Acesta este scopul meu în fiecare meci. Sigur că e greu să pierzi la atâtea puncte și pentru mine și pentru jucătorii tineri, însă ăsta este singurul mod, la ora actuală, de a aduce la sfârșit un nucleu bun de tineri. Apreciez evoluția tinerilor baschetbaliști de la Timișoara ca fiind foarte bună. Sunt foarte buni. Timișoara a jucat cu 3, 4 români în teren și ei au marcat câte trei puncte. Sunt jucători foarte buni. Tohătan, în primul rând. Sunt jucători buni pe care-i apreciez foarte mult și s-a văzut valoarea lor în seara asta, pe teren. Le urez multă baftă!”.
Referindu-se la viitorul baschetului din România, antrenorul Dan Niculescu a declarat: „Sigur că baschetul românesc are viitor. Contrar unor oameni care nu cred în nimic și nici în baschet, eu zic că baschetul românesc are un foarte bun viitor. De câte ori se întâmplă, mai ales în jocurile cu Dinamo, ca adversarii să joace numai cu români în teren, mă încearcă o mare satisfacție, pentru că la fiecare echipă sunt jucători români foarte buni, însă datorită unor motive pe care le cunoaștem toți, au stat mai mult pe bancă. Încet, încet văd că-și fac loc, și eu zic că se pot alege doi tineri români foarte buni, fără excepție”.


Pentru B.C. S.C.M. Timișoara, au marcat în acest joc, Lucas Tohătan (26 puncte), Igor Mijajlović (12 puncte), Mladen Jeremić (11 puncte), Adrian Diaz (10 puncte), Mihai Ursan (10 puncte), Ionuţ Drăguşin (7 puncte), Jordan Burdgess (6 puncte), Miloš Komatina (6 puncte), Tudor Gheorghe (5 puncte), Bogdan Penciu (5 puncte), Octavian Popa Calotă (3 puncte), Georgian Păun (3 puncte). Pentru echipa bucureşteană, cele mai multe puncte au fost marcate de  Amadeo Casale (24 puncte).
În urma acestui rezultat, B.C. S.C.M. Timişoara se află pe locul 3 în clasamentul competiţiei, cu un total de 25 puncte. Meciul etapei a XVI-a, pe care „leii” din Banat ar fi urmat să-l dispute la Iaşi, împotriva echipei C.S. Politehnica Iaşi, a fost amânat pentru data de 22 februarie, următorul meci al echipei timişorene urmând să aibă loc în 3 februarie, pe propriul parchet, împotriva echipei B.C. Mureş Târgu Mureş.

Cornel Seracin