Sâmbătă, 20 ianuarie, Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara va găzdui un cuplaj baschetbalistic în care sunt implicate echipele timişorene, B.C. S.C.M. Timişoara (masculin) şi  C.S. S.C.M. Timişoara (feminin).


Confruntările sportive vor fi deschise de baschetbaliste, gazdele de la C.S. S.C.M. Timişoara urmând să întâlnească, cu începere de la ora 17, C.S. Universitatea Alba Iulia, într-un meci ce contează pentru etapa a XVI-a a ligii naţionale de baschet feminin. Baschetbalistele antrenate de prof. Mihai Coldea și Silvia Prejban abordează acest joc de pe poziţia a VIII-a în ierarhia de până acum a întrecerii, având un total de 17 puncte, după 13 meciuri disputate.
Disputa se anunţă una aprigă, asta pentru că echipa din Cetatea Bălgradului a fost învinsă în tur, chiar pe propriul parchet de team-ul bănăţean, iar acest joc de la Timişoara îl abordează de pe locul IV, având un total de 20 puncte după 14 meciuri. Echipa ardeleană nu a mai câştigat vreun meci în Liga Naţională de Baschet Feminin, din etapa a XII-a, iar C.S. S.C.M. Timişoara este fără victorie din etapa a XI-a (nu a evoluat în etapa cu numărul XIV).


Baschetbaliştii de la B.C. S.C.M. Timişoara vor încheia cuplajul, disputând un meci din cadrul etapei cu numărul XV, împotriva formaţiei bucureştene, C.S. Dinamo, e la ora 19,30. „Leii” din Banat par a se afla în faţa unui joc facil, formaţia bucureşteană pierzând toate disputele avute în actuala ediție a ligii naționale de baschet masculin.
„Venim după două înfrângeri și ne putem reface atât în ceea ce privește obținerea unei victorii, cât și în privința modului de a dezvolta jocul. Sunt puncte pe care toate echipele le-au făcut în fața lui Dinamo și sperăm să le obținem și noi. Nu ne facem calcule dinainte, dar, dacă jocul ne-o va permite, vom oferi minute și băieților din lot care au evoluat mai puțin, minute care ar fi importante pentru ei”, a declarat, potrivit site-ului oficial al echipei bănăţene, bc-tm.ro, antrenorul Tudor Costescu.
După evoluţiile de până acum, B.C. S.C.M. Timişoara se află pe locul 5 în clasamentul competiţiei interne, cu un total de 23 puncte acumulate după 14 meciuri, loc care îi confer posibilitatea să joace în faza a doua a campionatului în grupa întâi, cea a echipelor clasate pe locurile 1-6 la finalul fazei. Echipa bucureşteană se află situată pe locul 11 (penultimul) în ierarhia întrecerii, cu un total de 14 puncte acumulate, după 14 jocuri, dinamoviştii aflându-se în postura de a participa în faza a doua a întrecerii, în cea de-a doua grupă, cea a echipelor aflate pe locurile 7-12 la finalul fazei întâi.


La finalul fazei a doua, echipele aflate pe primele două locuri în grupa a doua, vor evolua, alături de cele şase echipe din prima grupă, în faza a trei a întrecerii, cea a play-off-ului. Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Baschet, faza a doua a ligii naţionale de baschet masculin se dispută între 28 martie şi 11 aprilie (pentru grupa întâi, locurile 1-6 din faza întâi a întrecerii) şi, între 14 aprilie şi 28 aprilie (grupa a doua, locurile 7-12, din faza întâi a întrecerii). În faza a doua, echipele din ambele grupe vor intra cu toate punctele acumulate în faza întâi şi vor disputa (cu echipele din grupa obţinută în urma clasării din faza întâi), fiecare cu fiecare, jocuri tur/retur.


Cornel Seracin
Foto: bc-tm.ro