Departe de ochii burg-ului, în satul Urseni, preferând liniştea zonei rurale, forfotei urbei de pe Bega, Ripensia Timişoara a efectuat, sub coordonarea antrenorului Paul Codrea, noul „principal” al echipei în galben-roşu, primul antrenament al anului 2018. S-a preferat terenul din localitatea Urseni pentru a se proteja suprafața de joc a stadionului din cartierul „Ciarda Roșie”.


Din lotul de aproape 30 de fotbalişti, au fost prezenţi la antrenamentul de astăzi, 24. Coordonatorul de joc, Adrian Zaluschi este în pregătire cu A.C.S. Politehnica Timişoara, iar golgheterul echipei, Ndiaye Mediop, a fost învoit pentru a se deplasa în Senegal, ţara sa natală, unde îşi va rezolva problema vizei de şedere în România, el fiind un fotbalist extracomunitar.
Despre plecări şi veniri în lotul Ripensiei nu se poate şti, încă, nimic oficial. Perioada de faţă este una de trasferuri, aduce multă vorbă, dar, în interiorul clubului nu se cunoaşte nimic oficial referitor la cei care vor pleca şi cei care vor ajunge să îmbrace din primăvară, tricoul echipei din „Ciarda Roşie”.
Potrivit declaraţiei antrenorului Paul Codrea, am aflat că, „probabil că vor veni şi câţiva jucători noi. Momentan nu a plecat nimeni oficial şi nici n-a venit nimeni oficial. Aşteptăm să finalizăm şi noi, anumite transferuri, vedem şi situaţia jucătorilor noştri care vor să plece, ce vor face, dar, momentan nimeni nu e plecat”.


Momentan, în lotul Ripensiei sunt fotbalişti cu care s-au stabilit înțelegeri verbale, sunt în probe. Pe lângă binecunoscuţii fotbalişti care au îmbrăcat tricoul echipei Ripensia Timişoara, în prima parte a ediţiei 2017/2018 a ligii a doua, Iulius Rădulescu, Adrian Popa (căpitanul echipei), Flavius Vlădia, Adrian Ungureanu, Călin Toma, Marius Semeniuc, Gabriel Stoi, Sebastian Bobină etc., au spus prezent, azi, la primul antrenament din 2018, Costel Zurbagiu (A.S. Fortuna Becicherecu Mic, echipă ce se află pe locul întâi în seria I a ligii a V-a de fotbal), Gabriel Gânju (C.S. Cocoşul Orţişoara, echipă din Liga a IV-a, Timiş, aflată pe locul 7 în clasament, la finalul turului). Gabriel Gânju este în probe la Ripensia Timişoara. Costel Zurbagiu a început pregătirea cu A.C.S. Politehnica Timişoara, dar astăzi a efectuat antrenament cu Ripensia. Au mai efectuat antrenamentul de astăzi, Andrei Popescu (fotbalist al Ripensiei, revenit la echipă după ce a încheiat împrumutul la formaţia de ligă a treia, C.S. Ghiroda) şi Andrei Dăruială (fotbalist născut în 1992, ce a debutat, la 17 ani, în echipa de seniori a Politehnicii Timişoara, fost campion naţional cu juniorii „B” ai clubului studenţilor în anul 2008, chemat în mai multe rânduri la echipa naţională a României, sub 17 ani), care de aproape şase luni se află la echipa a doua a Ripensiei Timişoara.


Zilele următoare se mai aşteaptă sosirea câtorva fotbalişti în lotul Ripensiei, cu care se încearcă a se ajunge la un transfer în vederea întăririi echipei pentru partea a doua a întrecerii. „Mai avem câteva nume pe care le aşteptăm zilele astea să reuşim să concretizăm ceva”, a declarat antrenorul Codrea. Pe lângă cei 4 goalkeepers (Iulius Rădulescu, Dalin Munteanu, Cristian Puiu şi Alex Ciută) din echipa de la Ciarda Roşie, se aşteaptă sosirea unui nou apărător al buturilor „ripensiste”,  Mario Contra, acum în lotul primei echipe a A.C.S. Poli. Noul portar va ajunge în componenţa lotului Ripensiei doar dacă A.C.S. Poli va găsi un înlocuitor pentru el, dacă nu, Mario Contra nu va mai sosi în „Ciarda Roşie”.


Accidentat în meciul din etapa a IX-a, susţinut în deplasare, împotriva echipei Academica Clinceni, meci pierdut de Ripensia Timişoara, 1-2, Mihai Hecsko a fost prezent la terenul de la Urseni, însă nu a efectuat antrenamentul. Fundaşul echipei în galben-roşu va începe, în această săptămână, recuperarea după intervenţia chirurgicală suferită la menisc. Fundaşul echipei Ripensia Timişoara va fi apt de joc abia în luna martie.


Ripensia Timişoara a încheiat prima parte a ligii secunde de fotbal pe locul 11 în clasament, cu un total de 25 puncte, iar primul joc oficial, anul acesta, îl va susţine în 24 februarie, în deplasare, împotriva echipei Sportul Snagov.
În această pauză competiţională, Ripensia Timişoara va continua antrenamentele la Urseni şi Timişoara, urmând să desfăşoare 9 meciuri amicale după cum urmează: 20 ianuarie, A.S. Fortuna Becicherecu Mic (deplasare), 24 ianuarie, C.S.M. Reşiţa (deplasare), 25 ianuarie, A.C.S. Poli (deplasare), 27 ianuarie, Centrul Naţional de Pregătire Timişoara (deplasare), 31 ianuarie, Naţional Sebiş (acasă), 3 februarie U.T. Arad (acasă), 7 februarie, F.K. Dinamo Pančevo (deplasare), 10 februarie, C.S.M. Lugoj (acasă), 17 februarie, A.C.S. Dumbrăviţa (deplasare). A.F.C. Ripensia Timişoara nu va efectua cantonament în această perioadă de pregătire.

  
Cornel Seracin