Cea de-a XIII-a etapă a ligii naţionale de baschet feminin programează, alături de alte trei partide şi jocul dintre F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad - C.S. S.C.M. Timişoara, două echipe aflate în căutare de puncte în clasamentul primei faze a competiţiei. Cele două combatante încep jocul din postura de vecine de clasament, C.S. S.C.M. Timişoara este pe locul 5, cu un total de 15 puncte, după 11 jocuri, iar F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad este pe locul 6, cu un total de 15 puncte, după 11 jocuri, doar coşaverajul avându-se în vedere la clasarea celor două echipe (-25, C.S. S.C.M. Timişoara şi -95, F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad).


Despre cum se prezintă echipa timişoreană înaintea acestei confruntări, prof. Coldea, antrenorul principal al echipei, ne-a declarat următoarele: „Din păcate avem câteva probleme medicale, care le cam tragem după noi. De câteva săptămâni bune nu am reuşit să recuperăm total jucătoarele, dar, în principiu, toate vor fi apte, în orecare măsură, să joace”.


Echipa timişoreană a început returul competiţiei la Sfântu Gheorghe, chiar în fief-ul echipei campioane, suferind acolo prima înfrângere a returului în faţa gazdelor de la A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe, 50-72. În următoarea etapă a returului, cea de-a doua, echipa antrenată de prof. Mihai Coldea şi Silvia Prejban a repurtat o strălucită victorie pe teren propriu în faţa vicecampioanei Universitatea Cluj-Napoca, 61:56. Etapa a treia a fost o deplasare grea pentru echipa bănăţeană, până la Satu Mare, acolo timişorencele pierzând împotriva echipei C.S. Municipal Satu Mare în prelungiri (5 minute) 86:91, în cele 40 de minute de joc scorul a fost egal, 77:77.
Meciul etapei a XIII-a, dintre F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad şi C.S. S.C.M. Timişoara se anunţă a fi unul extrem de important pentru cele două echipe, în clasamentul primei faze a întrecerii, învingătoarea urmând să ia o importantă opţiune pentru ocuparea locului 5 în clasamentul final al fazei întâi, ceea ce-i va aduce calificarea în faza a doua chiar în grupa întâi, cea format din echipele clasate pe locurile 1-5 la finalul primei faze, faza a doua urmând să se dispute în sistem turneu în zilele de 10 şi 11 martie 2018.
Referitor la situaţia medicală înaitea jocului de la Arad, au fost anunţate, din cadrul clubului timişorean, probleme de sănătate pentru baschetbalistele Romina Filip (accidentare mai veche) şi Adina Pop (viroză). Din cadrul clubului din Arad, sunt anunţate două indisponibilităţi pentru jocul etapei a XIII-a, baschetbalistele Cristina Zidaru şi  Monique Coker.


Referindu-se la echipa arădeană, echipă antrenată de Bogdan Bulj, antrenorul Mihai Coldea ne-a declarat următoarele: „În afară de Wingate, restul jucătoarelor au mai jucat în campionatul românesc, le cunoaştem destul de bine. Cred că staff-ul tehnic şi-a făcut treaba, şi, la ora jocului, fetele vor fi pregătite din punct de vedere tactic”. 


La antrenamentul susţinut joi, 4 ianuarie 2018, de echipa timişoreană, au desfăşurat pregătire, împreună cu coechipierele lor mai experimentate, patru baschetbaliste din generaţia tânără a baschetului feminin timişorean. Este vorba despre Cristiana Anda Bota, Ana Ivăşchescu, Diana Lupu şi Roxana Pane (a debutat în Liga Naţională de Baschet Feminin, pentru echipa timişoreană, în jocul etapei a X-a, cel împotriva campioanei A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe, având un timp în joc de 4 minute şi 34 secunde, timp în care a reuşit o recuperare defensivă). Referindu-se la pregătirea tinerelor speranţe ale baschetului feminin timişorean, antrenorul Mihai Codlea ne-a declarat: „Sunt patru jucătoare tinere pe care noi le avem în pregătire. Toate se pregătesc. În principiu, există o oarecare idee de rotaţie între ele. Două dintre ele fac tot timpul parte din lotul de 12 jucătoare care se deplasează, sau pe care-l formăm pentru joc. Toate cele patru au debutat în acestă ediţie de campionat, în Liga Naţională de Baschet, au susţinut jocuri oficiale. Roxana Pane, care este născută în 2.000, deci ea este cea mai tânără dintre ele, chiar a jucat în primele 5, etapa trecută la Satu Mare şi a jucat destul de bine. Una peste alta, suntem mulţumiţi de felul în care se pregătesc şi, cu siguranţă, faptul că sunt aici cu noi, le va ajuta să crească pe viitor”.


Meciul dintre F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad - C.S. S.C.M. Timişoara va avea loc sâmbătă, 6 ianuarie 2018, pe parchetul din Sala Polivalentă „Victoria”, cu începere de la ora 18,30.


Cornel Seracin