B.C. Timba Timişoara a revenit pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, şi a evoluat într-o confruntare locală împotriva echipei B.C. S.C.M. Timişoara, joc care a contat pentru etapa a XII-a a ligii naţioanle de baschet masculin.


În primele 3 minute, jocul a fost unul echilibrat, dar, treptat, treptat, gazdele („urşii” din Banat) au reuşit să se desprindă. Mario Lazăr a deschis tabela de marcaj, reuşind să transforme o liberă, din două, după care, printr-o aruncare de două puncte Miloš Komatina a adus pentru prima dată pe „lei” în avantaj, 1-2. Cameron Naylor a readus Timba în avantaj, 3-2, iar Ionuţ Drăguşin a marcat o liberă, din două şi a restabilit egalitatea, 3-3, după mai bine de 3 minute de joc. În scurt timp, Timba a început să se desprindă 5-3, 7-3, 9-3, iar pe la mijlocul sfertului întâi, prin două „triţe” reuşite de Dejan Kovačević (18-9) şi Cameron Naylor (21-9) îşi asigura triumful în primul sfert, 27-20.


Sfertul doi a înregistrat un echilibru în privinţa evoluţiei scorului, dar, pe sfârşit, balanţa a fost înclinată în favoarea echipei B.C. S.C.M. Timişoara, leii” impunându-se cu 25-17. Gazdele au deschis scorul în acest sfert secund, prin Robert Medgyesy, 2-0, iar Mario Lazăr a majorat scorul „sfertului”, 4-0. Oaspeţii revin prin două aruncări libere reuşite de Jordan Burdgess, 4-2 şi preiau conducerea sfertului secund prin „triţa” lui Tudor Gheorghe, 4-5. Pavle Reljić înscrie o liberă, din două, 5-5, iar Liviu Rotariu înscrie trei puncte şi Timba revenea la conducerea „sfertului”, 8-5. Oaspeţii au răspuns şi ei printr-o reuşită de trei puncte a lui Tudor Gheorghe, 8-8, iar Cameron Naylor a readus avantajul Timbei, 10-8, după care, Miloš Komatina, în urma unei reuşite de două puncte, a restabilit egalitatea sfertului doi, 10-10. De la acest scor, oaspeţii au preluat conducerea scorului, 10-11 (aruncare liberă a lui Miloš Komatina) şi 10-13, reuşită de două puncte a lui Komatina. Până la finalul sfertului secund, oaspeţii nu au mai fost egalaţi, au condus până la final, iar scorul general a trecut în favoarea lor în urma unei reuşite de trei puncte a lui Jordan Burdgess (39:40). Astfel, la pauză, „leii” din Banat conduceau la limită, 44:45.


Sfertul trei a fost început prin reuşita de trei puncte a lui Miloš Komatina, 0-3. A replicat, printr-o reuşită de trei puncte, Tamas Bölöni, 3-3. Acest sfert trei a fost unul care a fost decis pe final în favoarea echipei B.C. S.C.M. Timişoara, reuşitele de trei puncte fiind de folos echipei considerată ca fiind oaspete (B.C. S.C.M. Timişoara), „leii” din Banat marcând un total de trei reuşite de trei puncte în sfertul trei, prin Igor Mijajlović (12-14, 17-21 şi 17-24). Astfel, la finalul sfertului trei, „leii” mai adăugau o cărămidă victoriei lor finale, adjudecându-şi acest sfert cu 19-24, iar la scorul general aveau avantaj, 63:69.


În sfertul patru, echipa „leilor” nu a mai lăsat „urşilor” posibilitatea să spere la succes, astfel că, prin adjudecarea şi acestui sfert patru, cu un categoric 20-29, B.C. S.C.M. Timişoara obţine cele două puncte ale echipei învingătoare. Din echipa B.C. S.C.M. Timişoara a lipsit, fiind încă accidentat, Mladen Jeremić (contuzie la articulaţia degetului mare de la picior).
B.C. Timba Timişoara a pierdut şi acest meci pe propriul parchet, 83:98, iar înainte de jocul împotriva concitadinei, din lotul „urşilor” a mai plecat un baschetbalist, John Florveus, astfel că, pentru a avea o bancă cât mai lungă, care să-i permită schimbări, Timba va avea nevoie de transferuri. La fel ca în jocul cu echipa din Piteşti, şi în această dispută Timba a avut resurse doar pentru sfertul întâi.


Marcatorii punctelor pentru Timba Timişoara au fost, Cameron Naylor (21 puncte), Pavle Reljić (19 puncte), Mario Lazăr (11 puncte), Dejan Kovačević (10 puncte), Tamas Bölöni (8 puncte), Liviu Rotariu (6 puncte), Robert Medgyesy (6 puncte) şi Gheorghe Balmuş (două puncte). Pentru B.C. S.C.M. Timişoara au marcat, Jordan Burdgess (22 puncte), Igor Mijajlović (16 puncte), Adrian Diaz (14 puncte), Miloš Komatina (14 puncte), Tudor Gheorghe (11 puncte), Octavian Popa Calotă (10 puncte), Lucas Tohătan (8 puncte), Ionuţ Drăguşin (3 puncte).


În urma acestui rezultat, B.C. S.C.M. Timişoara a adunat un total de 21 puncte şi se menţine pe locul doi în clasamentul ligii naţionale de baschet masculin, iar B.C. Timba Timişoara, cu un total de 14 puncte, păstrează locul 10, echipa „urşilor” din Banat mai are un meci restanţă, din etapa a VII-a (tur), împotriva echipei B.C. Mureş Târgu Mureş, meci pe care-l va susţine în 31ianuarie, pe propriul parchet.

 
Despre acest meci, prof. Dan Ionescu, director sportiv al echipei B.C. Timba Timişoara, a declarat următoarele la final: „Noi suntem, «oarecum în meci», în toate meciurile, dacă aţi observat până acuma. Putem să jucăm o repriză, două, dar n-avem rotaţii care să ne ţină până la sfârşitul meciului. Asta este şi concluzia vis-à-vis de meci. Felicitări echipei câştigătoare, îşi merită locul în clasament!”


Antrenorul echipei victorioase, Tudor Costescu, a declarat următoarele la finalul disputei concitadinelor: „A fost un meci de care mi-a fost frică şi mă bucur enorm că am reuşit să câştigăm la o diferenţă confortabilă . Totuşi, acest meci mi-a dat mari bătăi de cap în acest campionat şi am făcut un efort considerabil şi, cred eu că am avut moment bune de dominare cu care ne-am asigurat o diferenţă destul de avantajoasă. Am avut momente proaste și nu cauzate neapărat de lipsa de concentrare, ci pur și simplu niște nerealizări și tehnice, şi tactice. (…) Au dat un număr foarte mare de puncte din greșelile noastre de tehnică, puncte ușoare pentru care s-au bătut şi au fost combativi şi au obţinut mingile acelea pe care le-au meritat de altfel, dar, asta ne-a costat pe noi mingi pe care de obicei nu le pierdem, sau nu le cedăm la noi sub coş”.


Etapa viitoare, B.C. Timba Timişoara nu va evolua pentru că a jucat un meci în devans pentru această etapă, la Cluj-Napoca, împotriva campioanei Universitatea-Banca Transilvania Cluj, meci pe care l-a pierdut cu 80:97, iar B.C. S.C.M. Timişoara va disputa următorul joc pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, duminică, 7 ianuarie, de la ora 18, împotriva echipei B.C.M. Universitatea Argeş Piteşti (locul 5, 19 puncte). 


Cornel Seracin