Nou promovata pe prima scenă a baschetului masculin românesc, B.C. Timba Timişoara, a fost aproape să furnizeze surpriza în meciul desfăşurat pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, ce a contat pentru etapa a XI-a (ultima a turului) din Liga Naţională de Baschet, înclinându-se în cele din urmă, în faţa echipei B.C.M. Universitatea Argeş Piteşti, 77:82.
Poate că, dacă şansa ar fi fost mai aproape de „urşi”, aceştia ar fi reuşit cea de-a treia victorie în această ediţie de campionat, dar accidentările, plecarea unor jucători de la echipă, foarte scurta rotaţie, în teren, a jucătorilor timişoreni, au adus echipei bănăţene, cea de-a opta înfrângere în această ediţie de campionat.
Echipa antrenată de Dejan Kovačević a început bine jocul, iar după mai bine de 3 minute din primul sfert, conducea cu 5-0. Întregul sfert întâi, gazdele au dat speranţe că vor reuşi, la finalul meciului, un rezutat favorabil în confruntarea cu studenţii din Piteşti, dar, deşi au câştigat primul sfert cu o diferenţă mare, 23-10, evoluţiile din următoarele sferturi nu au mai fost convingătoare pentru „urşi”.


În sfertul doi, „urşii” au încercat să stea sub adăpostul rezultatului înregistrat în primul sfert, părând că permit oaspeţilor să preia ostilităţile pe tabela de marcaj, dar, se pare că, echipa din Piteşti, cu mult mai multă experienţă şi cu o rotaţie mai densă pe parchetul de joc, a reuşit să încheie prima parte a disputei la doar un punct în spatele echipei timişorene, gazdele având la pauză un minim avantaj pe tabela de scor, 37:36.


Cu un baschetbalist într-o formă de zile mari, Alexander Kostoski, B.C.M. Universitatea Argeş Piteşti a condus ostilităţile pe tabela de marcaj şi în sferturile 3 şi 4, astfel că, la finalul întâlnirii, scorul general a arătat în favoarea echipei vizitatoare, B.C. Timba Timişoara-B.C.M. Universitatea Argeş Piteşti, 77:82.


Pentru echipa timişoreană, au marcat cele 77 puncte, Pavle Reljić (24 puncte),  John Florveus (16 puncte), Dejan Kovačević  (15 puncte), Cameron Naylor (13 puncte), Mario Lazăr (5 puncte), Liviu Rotariu (două puncte), Robert Medgyesy (două puncte). De remarcat că, Cameron Naylor a reuşit double-double, adică a înscris 13 puncte şi a reuşit 12 recuperări (una ofensivă şi 11 defensive). De la echipa din Piteşti, cele mai multe puncte au fost marcate de Alexander Kostoski (28 puncte, baschetbalistul argeşean având un procentaj de 62% la aruncările de trei puncte).
Din echipa B.C.M. Universitatea Argeş Piteşti, baschetbalistul Raymond Russell a fost eliminat de pe teren în sfertul trei, datorită faptului că a comis cinci greşeli personale, iar Laszlo Lazăr, tot de la echipa vizitatoare, pe finalul sfertului patru, a fost eliminat de pe teren pentru că a comis cinci greşeli personale de-a lungul evoluţiei de până atunci. Locul celor doi baschetbalişti a fost luat de alţi coechipieri de pe banca rezervelor.


În urma rezultatului înregistrat în acest joc, B.C. Timba Timişoara se clasează pe locul 10 în clasamentul de până acum al campionatului şi are un total de 12 puncte din 10 meciuri jucate.

 
La finalul meciului, antrenorul echipei B.C.M. Universitatea Argeş Piteşti, Hristu Şapera, a declarat următoarele: „Timba a arătat semne bune în ultimul timp. Pe lângă victoria de la Iaşi, au avut momente bune şi în celelalte meciuri, mai ales în cele de acasă (şi cu Steaua au fost în primul sfert). De asemenea, noi veneam după o perioadă în care am avut trei înfrângeri consecutive şi acest lucru contează la nivel de încredere şi de moral. Mă bucur că am reuşit să câştigăm. E o victorie importantă pentru noi ca să mergem înainte şi să construim după această victorie. Aveam nevoie de aceste puncte şi mă bucur că le-am obţinut”.
La finalul disputei de pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, directorul sportiv al echipei timişorene, prof. Dan Ionescu, a declarat următoarele: „Probabil că, valoarea jucătorilor echipei adverse, mai ales pe final de meci, şi-a spus cuvântul. Noi astăzi am avut şansa noastră să câştigăm, n-am valorificat-o. Am greşit copilăreşte, spun eu, la unele mingi de contraatac. Am mai ratat şi câteva libere şi, practic, la un meci strâns, acestea au fost elementele care au făcut diferenţa. În orice caz, Piteştiul are o echipă mult mai valoroasă şi o rotaţie mai densă. Dacă noi vom reuşi în această perioadă să refacem acest vechi deficit, vom mai vedea surprize la Timişoara. Am avut şi jucători care au evoluat foarte puţin, sau deloc, tot din pricina accidentărilor. Cum spuneam, suntem, deocamdată, văduviţi de un număr mare de jucători pe care să-i avem prin rotaţie”.


Astfel, B.C. Timiba Timişoara a încheiat ultima evoluţie din acest an în faţa propriilor suporteri, sfârşind un meci pe care l-a pierdut mai mult datorită neşansei, echipa vizitatoare nearătând cu mult mai în formă decât team-ul timişorean, dar, totuşi, şansa a făcut ca cele două puncte ale învingătoarei să ia calea Piteştiului în final de joc.
Timba Timişoara mai are e disputat un singur meci din acest tur de campionat. Este vorba despre restanţa etapei a VII-a, împotriva echipei B.C. Mureş Târgu Mureş, restanţă ce urmează să se joace pe teren echipei bănăţene, în data de 10 ianuarie 2018. Până atunci, B.C. Timba Timişoara va disputat sâmbătă, 30 decembrie, un meci în devans ce contează pentru etapa a XIII-a (a III-a din retur) a ligii naţionale de baschet masculin, la Cluj-Napoca, împotriva echipei campioane Universitatea-Banca Transilvania Cluj, cu începere de la ora 18. În 4 ianuarie 2018, cu începere de la ora 18, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, cele două echipe timişorene angrenate în Liga Naţională de Baschet, B.C. Timba Timişoara şi B.C. S.C.M. Timişoara, vor disputa primul lor joc din noul an în faţa propriilor suporteri.


Cornel Seracin