Echipa de fotbal A.C.S. Politehnica Timișoara a încheiat evoluțiile din acest an în Liga I, remizând, 0-0 cu Dinamo București, într-un meci ce s-a desfășurat pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Meciul a contat pentru etapa a XXII-a a ligii întâi (a IX-a a returului). La meciul susținut de A.C.S. Poli și Dinamo, a fost prezent în tribune selecționerul naționalei de fotbal seniori a României, Cosmin Contra. 

Prima repriză a jocului a fost una echilibrată, lipsită de spectacol pe gazon. Primul șut periculos pe poartă a aparținut echipei gazdă, Artean fiind autorul acestui șut, în minutul 13. În minutul 27, oaspeții ratează prin Nemec, atacantul lui Dinamo a trimis peste poartă. În minutul 35, Artean aflat în careu, după un corner executat de Munteanu, cu o lovitură de cap, a trimis balonul peste transversala oaspeților. 

În repriza secundă, echipa bucureșteană irosește o bună oportunitate de a deschide scorul, prin Rivaldinho, minutul 55, care, după o pasă primită de la Hancă, trimite mingea puțin pe lângă bara din stânga portarului Straton.  În minutul 72, Bokila a ratat o altă bună oportunitate de a înscrie pentru Dinamo. Hancă l-a deschis pe atacantul bucureștean, Bokila fiind în poziție de off-side, dar arbitrul nu a sesizat și portarul Starton are intervenții bune, atât la șutul lui Bokila (a respins șutul dinamovistului din interiorul careului, mingea ajungând la Salomão), cât și la încercarea de pătrundere a lui Salomão (mingea a fost reținută de Straton), faza continuând după încercarea de a marca a lui Bokila (aflat în off-side). În minutul 90+1, Bokila a primit o pasă de la Katsikas, a înaintat în careu, dar, singur cu portarul, în momentul șutului, a fost blocat de Șeroni. Dinamo București a încheiat jocul în 10 fotbaliști, Salomão (în minutul 88) fiind eliminat de pe teren după primirea celui de-al doilea cartonaș galben.

Astfel s-a încheiat un meci jucat pe un teren greu, A.C.S. Poli și Dinamo București obținând fiecare câte un punct în clasamentul ligii întâi.  A.C.S. Poli Timișoara va „ierna” pe locul 9 în clasamentul competiției, cu un total de 26 puncte, iar primul joc din Liga I în 2018, îl va susține în luna martie, în deplasare la Sfântu Gheorghe, împotriva echipei A.C.S. Sepsi O.S.K.

Cornel Seracin

Foto: www.acspoli.ro