După o întrerupere de lungă durată, ca urmare a desfășurării preliminariilor Campionatului Mondial de Baschet 2019, Liga Națională de Baschet Masculin își va continua desfășurarea cu etapa a VII-a. 

În această etapă a VII-a, B.C. S.C.M. Timișoara va întâlni pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, echipa bucureșteană C.S.M. Steaua, într-o confruntare a echipelor de pe locurile 7 („leii” din Banat) și 4 („militarii” din București).

Referindu-se la acest joc din etapa a VII-a, antrenorul echipei B.C. S.C.M. Timișoara, Tudor Costescu, a declarat următoarele, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, bc-tm.ro: „Steaua este un adversar dificil, o echipă puternică, având baschetbaliști foarte atletici și o organizare foarte bună a jocului. O să fie un meci greu, dar sper să capacităm echipa spre maximum. Avem șansele noastre să câștigăm”.

Prima participare a echipei naționale de baschet seniori a României, în preliminariile unui Campionat Mondial, a aliniat în rândul „vulturilor” și un baschetbalist al „leilor” din Banat, Lucas Tohătan fiind singurul timișorean convocat în lotul României pentru jocurile cu Italia (deplasare) și Olanda (acasă). De la echipa bucureșteană, au ajuns în lotul „vulturilor”, baschetbaliștii Georges Darwiche și Cătălin Baciu. În cele două meciuri susținute, „vulturii” au fost învinși de Italia, 70:75 și au obținut un prim succes acasă, la Cluj-Napoca, împotriva naționalei similare a Olandei, 75:68. 

Juniorul echipei timișorene convocat pentru aceste două meciuri, Lucas Tohătan (18 ani), a revenit de la națională înaintea partidelor cu Italia și Olanda, iar asta s-a întâmplat pentru că a suferit o contuzie la umăr și încă acuză unele dureri, planând asupra sa incertitudinea în cea ce privește evoluția în jocul de campionat împotriva echipei bucureștene.

Deși a fost o pauză destul de lungă în desfășurarea întrecerii interne, B.C. S.C.M. Timișoara nu a fost în vacanță, ci a susținut pregătiri în vederea continuării competiției. Astfel, B.C. S.C.M. Timișoara a disputat un joc de verificare pe terenul prim-divizionarei maghiare, Szedeák Szeged, câștigat cu 99:87.

Jocul dintre B.C. S.C.M. Timișoara și C.S.M. Steaua București va avea loc vineri, 1 decembrie, de Ziua Marii Uniri, cu începere de la ora 17.15, iar aruncarea de start a partidei va fi oferită de actualul manager sportiv al echipei de ligă întâi, A.C.S. Poli Timișoara, fostul fotbalist al Stelei București, Adrian „Rică” Neaga. 

Pentru că jocul se defășoară în apropierea sărbătorilor de iarnă, spectatorii sunt invitați să vină la sală cu dulciuri, fructe, jucării și cărți, pe care să le doneze. Baschetbaliștii echipei timișorene vor oferi aceste cadouri elevilor de la Școala Gimnazială nr. 1 din Timișoara, în cadrul acțiunii „Fii Moș Nicolae”.

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/bcscmtimisoara