Cea de-a șaptea etapă a ligii naționale de baschet feminin a luat sfârșit odată cu finalul meciului de pe parchetul sălii „Universității” din Alba Iulia, dintre C.S. Universitatea Alba Iulia și C.S. S.C.M. Timișoara. 

După ce în trecuta etapă timișorencele au fost învinse pe propriul parchet de echipa din Alexandria, această înfrângere fiind considerată de antrenorul echipei timișorene, Mihai Coldea, că a venit și datorită greșelilor de arbitraj, în deplasarea de la Alba Iulia, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut cele două puncte ale echipei învingătoare, la capătul unui meci foarte disputat.

Primul sfert a revenit echipei gazdă, universitatrele deschizând seria punctelor printr-o „triță” marcată de Marta Fodor, Maegan Conwright răspunzând tot printr-o „triță”, după o pasă primită de la Ana Ivășchescu. Timp de mai bine de două minute, gazdele s-au aflat în avantaj, dar vizitatoarele au egalat, 7-7 și au preluat conducerea, 7-10, 7-11, 7-14. Până pe finalul primului sfert, timișorenecele s-au aflat în avantaj, dar, în ultimul minut al jocului gazdele au obținut victoria în „sfert”, 23-22. 

Sfertul doi a fost început tot printr-o „triță” a gazdelor, Ashley Morrissette înscriind primele puncte ale sfertului secund, iar Tyshara Fleming a majorat scorul „sfertului” în favoarea gazdelor, 5-0. Primul punct al echipei timișorene în acest „sfert” a fost marcat de Romina Filip, care a reușit să fructifice din două aruncări libere. După 7 minute de joc din sfertul doi, gazdele aveau avantaj, 11-1. Sfertul doi a fost adjudecat la final de echipa universitară, de această dată mult mai clar, cu o diferență mai mare, 17-10, astfel că, la pauză, C.S. Universitatea Alba Iulia a intrat în avantaj la scorul general, 40:32.

În sferturile trei și patru, C.S. S.C.M. Timișoara avea să învingă la diferențe care să-i asigure cele două puncte ale învingătoarei. Astfel că, la finalul sfertului trei, scorul a fost în avantajul vizitatoarelor, 11-21, iar la finalul sfertului patru tot timișorencele învingeau, 21-25, scorul general fiindu-le favorabil, 72:78.   

Pentru echipa timișoreană au marcat, Maegan Conwright (26 puncte), Leeza Burdgess (17 puncte),  D'Lesha Lloyd (15 puncte), Dora Ardelean (11 puncte), Romina Filip (7 puncte), Monika Brosovszky (două puncte). Leeza Burdgess a înregistrat double-double (pe lângă cele 17 puncte marcate a reușit și 12 recuperări, 4 ofensive și 8 defensive). De la echipa gazdă, cele mai multe puncte au fost reușite de Ashley Morrissette (23 puncte). 

În urma acestui rezultat, C.S. S.C.M. Timișoara se află clasată pe locul 7 în ierarhia campionatului, cu un total de 7 puncte, după 5 jocuri, iar etapa viitoare va evolua pe propriul parchet, împotriva echipei U.P.M. B.C. Sirius Tg. Mureș (locul 8, 7 puncte, coșaveraj mai slab). Jocul va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, cu începere de la ora 19, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

În celelalte jocuri ale etapei, au fost înregistrate rezultatele: C.S.T. Bv. Olimpia Brașov-A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe 70:78, C.S.B.T. Alexandria-F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad 75:49, U.P.M. B.C. Sirius Tg. Mureș-C.S. Universitatea Cluj-Napoca 64:67. C.S. Municipal Satu Mare nu a evoluat în această etapă. Pe primul loc în clasamentul ligii naționale de baschet feminin, se află A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe (12 puncte, din 6 jocuri), urmată de C.S. Municipal Satu Mare (12 puncte, din șase jocuri), iar pe locul trei se situează C.S.B.T. Alexandria (12 puncte, din 7 jocuri). Toate cele trei echipe de pe podium sunt diferențiate de coșaveraj. Pe ultimul loc în clasament se află F.C.C. I.C.I.M. C.S.B. Arad (6 puncte, din 6 jocuri). 

Echipa C.S. Phoenix Galați s-a retras din competițiile interne, Liga Națională de Baschet Feminin urmând să mearg mai departe cu 9 echipe. În condițiile retragerii, toate rezultatele obținute de echipele cu care a jucat până acum, în această ediție de campionat, Phoenix Galați, au fost anulate. Astfel, victoria timișorencelor la Galați, împotriva echipei Phoenix Galați, a fost anulată. 

C.S. S.C.M. Timișoara mai are o restanță din etapa a doua, în deplasare la Cluj-Napoca, restanță pe care o va disputat în 5 decembrie împotriva echipei C.S. Universitatea Cluj-Napoca, pe parchetul sălii „Horia Demian”.

Cornel Seracin