Etapa a XII-a a ligii națioanle de handbal masculin (Liga „Zimbrilor”) aduce echipei de handbal a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, o deplasare la Făgăraș, aici urmând să întâlnească echipa C.S.M. Făgăraș. 

Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, acest joc este ultimul în deplasare din turul acestei ediții de campionat, timișorenii urmând să încheie evoluțiile din tur, pe propriul parchet, în compania echipei C.S. Minaur Baia Mare.

Revenind la jocul cu S.C.M. Făgăraș, S.C.M. Politehnica Timișoara a întâlnit echipa din județul Brașov și înaintea startului acestui sezon, în câteva partide amicale, în care timișorenii au arătat un plus de valoare față de adversarii lor.

Legat de acest ultim joc al turului, în deplasare, antrenorul echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, Pero Milošević, a declarat următoarele: „I-am văzut pe cei de la Făgăraș, sunt foarte puternici și ei, au arătat-o în ultimele două meciuri, cu Suceava acasă și în deplasarea de la C.S.M. București. Trebuie să fim, în continuare, disciplinați tactic și să luptăm la maximum. Etapa trecută, cu Odorheiul, am reușit o repriză foarte bună, la fel ca la Dinamo, iar asta ne dă încredere. La fel de important este să înțelegem că fiecare meci e diferit aici în campionatul românesc; vrem să mergem acolo și ca în toate jocurile afară pe care le-am avut să luptăm și să câștigăm!”

Etapa trecută, echipa din Făgăraș a evoluat la București, împotriva echipei C.S.M. București și a fost învinsă cu o diferență de cinci puncte, 30-35, iar în etapa a X-a, ardelenii s-au impus pe proipriul parchet, 30-27, în fața echipei C.S.U. Suceava. 

Pentru jocul de la Făgăraș, nu sunt probleme deosebite de sănătate în lotul echipei în alb-violet. Denis Neamțu are o entorsă făcută săptămâna trecută, iar căpitanul Cristian Fenici a luat o pauză mai lungă cu o zi față de ceilalți coechipieri, după meciul câștigat etapa trecută împotriva lui H.C. Odorhei (32-25). Căpitanul lui Poli nu este în totalitate refăcut după afecțiunea musculară ce l-a privat de prezența la Turda, pentru jocul echipei timișorene cu A.H.C. Potaissa Turda (pierdut de echipa în alb-violet, 24-27, în etapa a X-a), dar, în această săptămână a efectuat antrenament. 

Jocul C.S.M. Făgăraș -S.C.M. Politehnica Timișoara are loc  joi, 23 noiembrie, la ora 18.

Cornel Seracin