Cea de-a VII-a etapă a diviziei „A”, seria B, va găsi echipa de handbal feminin a Timișoarei, S.C.M. Timișoara, la Pitești, aici urmând să dispute un joc în compania echipei de F.C. Argeș.

Echipa timișoreană și-a întărit lotul, reușind să transfere, în această săptămână, două jucătoare de mână stângă, Jelena Marković (inter drept) și Ștefania Florea (extremă dreapta). Jelena Marković a fost pe lista de transferuri a echipei timișorene încă din vară, dar unele probleme de sănătate ale jucătoarei au făcut ca transferul să se realizeze cu o întârziere de câteva luni. Handbalista este din Muntenegru, are 27 ani, un metru și 80 centimetri înălțime. A evoluat în campionatul din Muntenegru, apoi în Croația, Germania, Franța și Belarus.

Ștefania Florea a jucat în prima ligă de handbal feminin a României, pentru Universitatea Cluj și a evoluat în lotul echipei ardelene și în cupele europene în perioada 2011-2015. La echipa națională a bifat o singură selecție la senioare, după alte 30 la tineret. Handbalista are 25 ani și un metru 71 centimetri înălțime.

S.C.M. Timișoara va începe disputa de la Pitești de pe locul al doilea în clasamentul întrecerii, iar asta pentru că, în cazul jocului de la Brașov, împotriva echipei locale, A.S.C. Corona 2010, meci în care gazdele au folosit 9 handbaliste ce au evoluat și pentru prima echipă, Comisia de Competiţii a Federaţiei a omologat rezultatul final al meciului în favoarea timișorencelor (au pierdut pe teren, la limită, 27-28), 10-0, ca urmare a judecării memoriului depus de conducerea grupării bănățene (gazdele nu aveau voie să introducă pe parchetul de joc 9 handbaliste care au jucat și pentru prima echipă, prim-divizionară). Astfel, linia de  clasament a echipei S.C.M. Timișoara, înainte de începerea etapei a VII-a, este următoarea, 6 meciuri, 5 victorii, o înfrângere, 177 goluri marcate și 129 primite, golaveraj +48, 15 puncte.

La toate aceste noutăți se mai adaugă faptul că S.C.M. Timișoara va beneficia de aportul unui nou sponsor pentru acest sezon competițional, sponsor ce urmează să fie prezentat luni, 30 octombrie, într-o conferință de presă. Așadar, moral bun pentru S.C.M. Timișoara, în vederea jocului de la Pitești cu F.C. Argeș.

Echipa din Pitești abordează acest meci de pe locul 5, având un total de 10 puncte, după 6 jocuri, în care a obținut 3 victorii, un egal și două înfrângeri. Etapa trecută echipa argeșeană a fost învinsă în derby-ul local, 23-25, în Sala „Trivale”, de către echipa C.S. Dacia Mioveni 2012. 

Din cadrul etapei a VII-a s-au disputat până acum două jocuri, A.S.C. Corona 2010 Brașov-K.S.E. Tg. Secuiesc 40-17 și C.S. Minaur Baia Mare-A.C.S. Odorheiu Secuiesc 44-9. Din această etapă se vor mai juca, C.S. Universitatea de Vest Timișoara-C.S. Universitatea Reșița (sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11,30, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”), C.S. Universitatea Oradea-C.S. Dacia Mioveni 2012, S.C. Mureșul Tg. Mureș-Național Râmnicu Vâlcea și A.C.S. Olimpic Tg. Mureș-A.C.S. Crișul Chișineu-Criș. Toate aceste meciuri se vor juca sâmbătă, 28 octombrie.

În clasament, lider este C.S. Minaur Baia Mare, 21 puncte, maramureșencele disputând deja meciul etapei a VII-a. 

Cornel Seracin