Sâmbătă, 28 octombrie, cu începere de la ora 19, în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va avea loc derby-ul volei-ului feminin bănățean. Nou promovata pe prima scenă de volei feminin românesc, A.C.S. Agroland Timișoara, va întâlni echipa C.S.M. Lugoj.

Voleibalistele timișorene au început întrecerea internă în deplasare, fiind învinse de C.S. Știința Bacău, în prima etapă, 1-3, dar, în etapa a doua, la București, au reușit un rezultat încununat de succes, obținând primele trei puncte în clasamentul diviziei A1 Feminin, învingând Dinamo, 3-1.

Echipa lugojană a încheiat ediția trecută a primei competiții de volei feminin din România, pe locul 6. În acest început de ediție 2017/2018 a diviziei A1 Feminin, echipa din Lugoj a cunoscut două înfrângeri în cele două etape disputate, cedând în deplasare, pe parchetul echipei care în ediția trecută a câștigat campionatul, C.S.M. Volei-Alba Blaj, 0-3 și, pe teren propriu, împotriva lui C.S. Știința Bacău, 1-3.

Având în vedere că echipa lugojană nu a obținut vreun succes în cele două etape încheiate până acum în Divizia A1 Feminin, iar A.C.S. Agroland Timișoara are un moral bun după „dubla” cu Dinamo (campionat/cupă), timișorencele reușind o calificare colosală în faza a doua a Cupei României împotriva grupării bucureștene, confruntarea de pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, dintre A.C.S. Agroland Timișoara și C.S.M. Lugoj, ce contează pentru etapa a treia a diviziei A1 Feminin, se anunță una interesantă.

Despre confruntarea derby a Banatului în sportul cu mingea la fileu, antrenorul echipei timișorene, antrenor care a pregătit în trecut și echipa de volei feminin din Lugoj, prof. Bogdan Paul, a declarat următoarele, potrivit volei-timisoara.ro: „Va fi un meci cu o încărcătură emoțională, asta este cât se poate de clar. Cred ca va fi și cât se poate de frumos. Meciurile cu adevărat frumoase se nasc dintr-o încărcătură emoțională puternică, și din ambiție, trecând peste factorii tehnico-tactici. Este o echipă cu tradiție (C.S.M. Lugoj n. r.), am făcut și eu parte mulți ani din această structură și mă bucur că a reușit să reziste în Divizia A1. În opinia mea, în acest an, este cea mai bună echipă din toate timpurile de la C.S.M. Lugoj. Teoretic, noi jucăm acasă, la Timișoara, practic suntem toți acasă, cred că vor veni și mulți suporteri din Lugoj. Vom juca într-o sală în care nu ne antrenăm zilnic, astfel încât acest meci se joacă pe teren neutru. Trebuie să ne regăsim la final în zona locurilor 1-6, și acesta este un meci care poate aduce puncte pentru obiectiv”.

Referindu-se la meciul de sâmbătă de la Timișoara, voleibalista echipei timișorene, fostă cândva în componența lotului lugojan, Diana Balintoni, a declarat următoarele, potrivit volei-timisoara.ro: „E un meci pe care cred că ambele echipe l-au așteptat încă de anul trecut. Ne bucurăm că putem scrie istorie pentru Timișoara și pentru județul Timiș. Este presiune, nu e cazul să mint, și să spun că nu simțim nimic. Sper doar că toată atmosfera și tensiunea din jurul nostru și din teren să o transpunem și în joc, să vadă publicul că jucăm cu inima și cu dorința de a crea spectacol. Emoții, cred că avem înaintea fiecărui meci. Evident, în fața meciului de sâmbătă ne încearcă emoții mai puternice, pentru că jucăm primul meci oficial în fața publicului timișorean. Sperăm ca aceste emoții să fie pozitive și gestionate corect, să reușim să le canalizăm spre reușită, și să însemne un plus de energie pentru noi”.

C.S.M. Lugoj are prezențe neîntrerupte pe prima scenă a voleiului feminin din România, începând cu ediția 2010/2011, ediție la finalul căreia gruparea lugojană s-a clasat pe locul 6 (din 12 echipe). Confruntarea A.C.S. Agroland Timișoara-C.S.M. Lugoj este primul derby al Banatului ce are loc pe prima scenă a voleiului feminin din România, Divizia A1 Feminin.

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/AgrolandVolei