Cea de-a VII-a etapă a ligii întâi de fotbal în sală a programat confruntarea dintre Informatica Timișoara și Autobergamo Deva, două echipe care după șase etape erau vecine pe podiumul clasamentului, echipa timișoreană pe locul 3, iar echipa hunedoreană pe locul 2, ambele cu același număr de puncte,16.
Jocul celor două combatante a fost unul pe măsura faimei lor în lumea futsalului românesc, Autobergamo Deva fiind deținătoarea titlului de campioană națională la această disciplină sportivă, iar Informatica Timișoara medaliată cu „bronz” la finalul trecutei ediții de campionat. Ambele echipe oferă naționalei de futsal a României (calificată la turneul final al Campionatului European de Futsal, 2018, Slovenia) cea mai mare parte a componenților lotului.

La startul jocului, echipele de pe parchetul de joc au fost:

Informatica Timişoara: Vlad Iancu - Stefan Rakić, Sávio Valladares, Miloš Simić, Felipe Oliveira. Antrenori, Robert Lupu (principal), Daniel Rupa (secund).

Autobergamo Deva: Petrişor Toniţă - Adrian Pânzaru, Cristian Obadă, Florin Ignat, Paulo Ferreira. Antrenor, Marco Angulo. 


În fața unui număr impresionant de spectatori, prezenți în tribunele sălii sporturilor „Constantin Jude” pentru a urmări acest joc programat în etapa a VII-a a ligii întâi de futsal, Informatica Timișoara și Autobergamo Deva s-au confruntat pentru trei puncte, dar dăruirea lor pentru aceste trei puncte s-a finalizat, în cele din urmă, cu un rezultat de egalitate, 2-2, ambele echipe fiind nevoite să se mulțumească cu un singur punct din această dispută electrizantă şi spectaculoasă totodată.
După 4 minute de joc, în care fazele electrizate au alternat de la o poartă la alta, jucătorii celor două combatante încercând șuturi de la distanță pe spațiul porții, bara s-a opus golului oaspeților, autorul acestei bare fiind Cristian Obadă. Această ocazie poate fi considerată, după primele 4 minute, cea mai mare situație de gol de până atunci.
Alternanța fazelor de poartă a continuat, iar în minutul 9 al reprizei întâi, oaspeții au deschis scorul. Dumitru Stoica, aflat pe partea stângă, a șutat la poarta echipei timișorene, iar portarul Vlad Iancu a acordat corner. Cornerul a fost executat de Adrian Pânzaru, până la Csoma Alpár, care, din apropierea liniei porții adverse a lovit mingea cu piciorul, mingea s-a dus în bara transversală, a revenit la Csoma Alpár, iar acesta, cu o lovitură de cap, a introdus-o în poartă, 0-1.
Din minutul 13, scorul devenea 0-2. Miloš Simić a încercat o deposedare prin alunecare la Florin Ignat, în jumătate de teren a Devei, dar încercarea lui a fost nereușită, arbitrul jocului acordând fault pentru acestă intrare, cartonaș galben timișoreanului. S-a executat lovitură liberă de pe partea stângă a terenului, undeva în zona de margine a terenului, minge a fost pasată pe dreapta, a ajuns la Adrian Pânzaru, aflat în jumătatea de teren (pe partea dreaptă) a Informaticii Timișoara, iar Pânzaru, cu un șut puternic a trimis mingea în plasa porții lui Iancu, 0-2. La acest scor, în urma unei acțiuni a echipei timișorene la poarta campionilor, Stefan Rakić a expediat balonul în bara porții lui Petrișor Toniță.
Pe finalul primei reprize, jocul a devenit deosebit de încins, gazdele alergând să înscrie. Felipe Oliveira a fost faultat de Cristian Obadă, jucătorul hunedorean comițând cel de-al șaselea fault al echipei sale în această repriză. În această situație, arbitrul a acordat lovitură de la 10 metri pentru echipa timișoreană. A executat Miloš Simić, pe jos, dar mingea a lovit rădăcina barei din stânga portarului Devei și a ieșit în out de poartă. Lovitură de la 10 metri ratată de echipa timișoreană, în minutul 19 al reprizei întâi.
Oaspeții au prins un pic mai mult curaj după această ratare, iar după un atac la poarta gazdelor, Cristian Obadă a trimis balonul în „transversala” porții lui Vlad Iancu.
Cu 40 de secunde înainte de finalul primei reprize, portarul echipei hunedorene, Petrișor Toniță, a comis un fault dur asupra lui Miloš Simić, iar arbitrul jocului a acordat lovitură de la 6 metri pentru Informatica Timișoara. Stefan Rakić a executat şi a trimis mingea în plasa porții lui Toniță, scorul devenind 1-2, cu acest rezultat intrându-se la vestiare.


Repriza a doua a fost una mai plină de antren, cele două echipe folosind cam tot ce au avut în știința jocului de fotbal în sală, una pentru a egala, iar cealaltă pentru a-și menține rezultatul favorabil până la încheierea meciului. Pasele „ameţitoare” folosite de echipa timişoreană pentru a disloca apărarea echipei vizitatoare, nu au rămas fără urmări pe tabela de marcaj. Tactica echipei gazdă a dat roade, informaticienii reușind să egaleze.
Au ratat bune oportunități de a marca pentru echipa timișoreană, în minutul 25, Stefan Rakić, șut bun de pe partea dreaptă, pe lângă poarta adversă, în minutul 28, Sávio Valladares a trimis și el pe lângă poarta echipei campioane.
În minutul 35, echipa campioană a irosit o bună oportunitate de a se desprinde pe tabela de marcaj, dar șutul lui Csoma Alpár a fost reținut de portarul Vlad Iancu.
În ultimele două minute ale jocului, echipa timișoreană a recurs la un joc fără portar, preferând să atace în cinci. Tactica „power play” a dat roade până la urmă pentru echipa timișoreană. După o serie de pase „ameţitoare” în jumătatea adversă de teren, un șut al lui Felipe Oliveira (apărut din marginea stângă a terenului), la poarta lui Toniță a fost deviat în plasa porții echipei campioane de Sávio Valladares, scorul fiind stabilit, cu un minut înainte de final, 2-2.  Oaspeţii, odată egalaţi şi nemaiavând ce pierde, în ultimele momente ale disputei au recurs la „power play”, dar fără rezultat pe tabela de marcaj.
Astfel s-a încheiat un meci disputat, în care cele două echipe au depus eforturi consistente pentru a realiza spectacol pe parchetul de joc, iar rezultatul final din această dispută a fost echitabil, poate că, un plus pentru realizarea lui se cuvine echipei timișorene, echipă care, deși cu mari probleme financiare, nu ezită să aibă evoluții bune, prin aceste evoluții încercând să arate frumusețea sportului și să determine venirea unui număr cât mai mare de suporteri în sală, dar și a unor investitori care să o poată redresa din punct de vedere financiar şi să o ridice la nivelul unei echipe profesioniste, care, pe lângă numele pe care şi l-a creat în futsalul din România, să poată reprezenta Timişoara şi România în competiţiile europene intercluburi.


În urma rezultatului de egalitate, cele două echipe au adunat un total de 17 puncte și se situează pe locurile unu și doi în clasamentul ligii întâi de futsal, Autobergamo Deva fiind liderul campionatului, cu un golaveraj pozitiv, +32, mai bun decât cel al echipei Informatica Timișoara, ocupantă a locului secund, informaticienii având un golaveraj mai slab, +29 (37 goluri marcate și 8 primite).
Etapa viitoare, Informatica Timișoara va juca în deplasare, la Miercurea Ciuc, împotriva echipei locale, Imperial Wet (locul 6 în clasament, cu 7 puncte), duminică, 29 octombrie, de la ora 20.
În celelalte jocuri ale etapei a VII-a au fost înregistrate rezultatele: Dunărea 2005 Călărași-C.S.M. Politehnica Iași 3-3, City’Us Târgu Mureș-Spicom Sfântu Gheorghe 4-2, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc-Imperial Wet Miercurea Ciuc 7-4. Jocul de la Reșița, dintre Muncitorul Reșița și C.S. United Galați, a fost anulat.

 

Cornel Seracin