În cea de-a VII-a etapă a ligii întâi de futsal, Informatica Timișoara va întâlni campioana României, Autobergamo Deva, echipă care a acces de curând, ca urmare a evoluțiilor sale, printre cele mai bune șaisprezece echipe din fotbalul european de sală, hunedorenii urmând să joace în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la Futsal. 

Echipa antrenată de Robert Lupu (principal) și Daniel Rupa (secund), Informatica Timișoara, abordează acest joc de pe poziția a treia în clasamentul ligii întâi, traversând o perioadă bună în campionat, în ciuda problemelor financiare, informaticienii fiind fără gol primit din etapa a treia. Victorii la zero, au obținut jucătorii de fotbal în sală pentru Informatica Timișoara, la Iași, 4-0, în fața echipei C.S.M. Politehnica Iași, pe teren propriu, în fața echipei City’Us Târgu Mureș, 10-0 și în deplasare, etapa trecută, la Sf. Gheorghe, 6-0, în fața echipei Spicom Sf. Gheorghe. Linia de clasament a echipei timișorene, după 6 etape disputate, este următoarea: 6 jocuri, 5 victorii, un egal, 35 goluri marcate, 6 goluri primite, golaveraj +29, 16 puncte.

Deși situația financiară a echipei lasă mult de dorit, rezultatele jucătorilor sunt cu mult peste condițiile de pregătire, în meciul contra campioanei, informaticienii sunt gata, din nou, pentru victorie. „Ne dorim foarte mult să câștigăm. Este un meci greu, dar vom da totul ca să câștigăm. Jucăm acasă, Deva vine după un meci egal și, sigur va fi o echipă care se va concentra mult mai mult, pentru că un eșec, așa cum a fost acesta cu Odorhei, îi va trezi. Va fi un meci greu. Noi știm asta. Suntem șase, șapte jucători, nu avem schimbări, dar vom da totul pe teren. Fiecare jucător dă maxim, clar, efortul este mai mare. Nu ne temem. Este clar, Deva are un lot mult mai mare, are prima șansă, dar noi știm, avem calitate, muncim, dăm totul pe teren. Am avut rezultate bune contra lor, dar asta nu înseamnă că suntem favoriți. Ne dorim să nu știm că Deva este, din toate punctele de vedere, cea mai organizată echipă din campionat. Eu zic că nu trebuie să ne sperie lucrul acesta, dar plecăm cu șansa a doua. Vrem să câștigăm, asta este clar!”, a declarat antrenorul-jucător al echipei timișorene, Robert Lupu, la antrenamentul susținut cu echipa sa, sâmbătă, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Echipa campioană abordează jocul de la Timișoara de pe poziția a doua în clasamentul întrecerii, hunedorenii fiind la egalitate de puncte, 16, cu adversara bănățeană de pe locul trei, dar au un golaveraj mai bun, 42 goluri marcate și 10 goluri primite, +32. În rest, linia clasamentului hunedorenilor este indentică cu cea a Timișoarei, 6 jocuri, 5 victorii și un egal. Etapa trecută, Autobergamo Deva a remizat, 4-4, pe teren propriu, împotriva echipei Futsal Klub Odorheiu Secuiesc. 

În ultima confruntare a celor două echipe, victoria a revenit timișorenilor, informaticienii bănățeni cucerind Supercupa României la futsal, după o victorie în fața lui Autobergamo Deva, 4-3, pe parchetul sălii sporturilor din Lugoj. Tot Informatica Timișoara s-a impus în fața Devei și în finala Cupei României, ediția trecută, 2016/2017, atunci când, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, echipa de fotbal în sală a Timișoarei a învins cu 5-4 și a cucerit trofeul.

„Eu cred că va fi un meci diferit de cel de la Lugoj, din Supercupă, pentru că ei au pierdut contra noastră și-n Cupă și-n Supercupă și, cred că, ei tot timpul ne-au luat un pic de sus, dar cred că acum nu ne vor mai lua la fel. Cu siguranță, acest meci îl vor trata cu maximă seriozitate și va fi mai greu pentru noi, cred”, a declarat antrenorul-jucător al echipei de futsal Informatica Timișoara, Robert Lupu. 

În trecuta ediție de campionat, în prima fază, Autobergamo Deva s-a impus la limită la Timișoara, 3-2, pentru ca pe propriul parchet să remizeze, 2-2, cu echipa bănățeană. La finalul trecutei ediții a ligii întâi de fotbal în sală, Informatica Timișoara a încheiat pe locul trei în clasament, obținând medaliile de bronz, dar, cu toate acestea, echipa nu s-a bucurat de atragerea unui buget mai consistent pentru noua ediție a întrecerii, autoritățile publice lăsând toată partea financiară a echipei în grija conducătorului clubului, Gabriel Lungu. 

Cu toate aceste probleme financiare, Informatica Timișoara merge mai departe prin rezultatele ei bune, prin evoluțiile ei care sfidează aceste probleme, jucătorii punând mai presus de bugetul mic al clubului, dragostea lor pentru sport, pentru competiție. „E foarte greu să lucrezi cu jucători nemulțumiți. Este greu să-i motivezi să joace, să facă meci bun, să câștige. Meciul de marți e cel mai important pentru noi și ne dorim să câștigăm, pentru că această reușită ne-ar da un puls să continuăm. Tot timpul rezultatele bune ne dau pulsuri mai bune și de aceea cred că am continuat. Mulți ar fi cedat din punct de vedere financiar, dar rezultatele noastre au fost bune, și, atunci, pe baza asta s-a mers foarte mult. Sperăm să câștigăm. Eu îmi doresc să câștigăm, mai mult pentru moralul de continuitate. Cu siguranță vom da totul, pentru publicul de aici, pentru oamenii care vin. Cu toții să se aștepte la un meci bun”, a declarat Robert Lupu, referindu-se la jocul pe care urmează să-l susțină cu echipa Informatica Timișoara, împotriva formației Autobergamo Deva.

În lotul echipei bănățene există o singură situație incertă pentru jocul cu Autobergamo Deva. Este vorba despre barziliano-românul Felipe Oliveira care s-a antrenat separat sâmbătă, fiind accidentat. Recuperarea jucătorului convocat și la naționala de futsal a României, nu este imposibilă pentru acest meci, Felipe Oliveira neavând o accidentare foarte gravă care să-l țină departe de parchetul de joc în disputa echipei Informatica Timișoara cu Autobergamo Deva.  

Meciul ce contează pentru etapa a VII-a a ligii întâi de futsal a României, dintre Informatica Timișoara și Autobergamo Deva, va avea loc pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, marți, 24 octombrie, cu începere de la ora 18 și va fi arbitrat de, Bogdan Sorescu (Pitești) și Gabriel Gherman (București). 

Cornel Seracin