În faza întâi a celei de-a doua etape a campionatului național de volei feminin, Divizia A1 Feminin, a fost programat, la București, jocul echipelor C.S. Dinamo și A.C.S. Agroland Timișoara, un meci pe care echipa de volei feminin a Timișoarei a reușit să și-l adjudece, la capătul a trei seturi, din cele patru, încheiate la limită, obținând astfel primele trei puncte în clasamentul primei ligi de volei feminin a României.

Meciul rundei a doua din campionat, programat a se desfășura între Dinamo și Agroland Timișoara a fost unul echilibrat, cu excepția setului al treilea, set în care echipa timișoreană a dominat autoritar și s-a impus la finalul lui cu 25-11.

În primul set, gazdele au reușit să revină pe final, preluând conducerea 22-17, dar, în finalul lui, Agroland Timișoara s-a impus, 27-25. Setul doi a fost câștigat de echipa bucureșteană, 26-24, iar ultimul set a revenit timișorenecelor, 25-23, astfel că, după patru seturi, scorul a fost favorabil vizitatoarelor, echipei bănățene, 1-3, nou-promovata în prima ligă de volei feminin a României obținând prima victorie în această ediție de campionat, chiar pe parchetul unui adversar aflat de ani buni în rivalitate sportivă cu Timișoara, Dinamo București. De remarcat că, în trecuta ediție de campionat, echipa bucureșteană a încheiat competiția pe locul 5 (din 12 echipe) al clasamentului.

„Din păcate, ne-am făcut meciul mult mai dificil decât era cazul. Nu pot să ascund faptul că sunt total nemulțumit, deoarece nu e prima oară când conducem în permanență la 5-7 puncte, și nu reușim să gestionăm această diferență, creată pe fondul unui joc bun. Aici e problema, sunt fluctuații destul de mari între un joc de calitate și unul care nu are nicio legătură cu nivelul la care ne aflăm. Nu este normal ca, în momentul de față, cu o echipă de nivelul celor de la Dinamo, pentru că trebuie să ne raportăm și la adversar, să conduci și să nu gestionezi diferența sau să ajungi pe final de set și să te chinui să-l închizi. Sigur, sunt și lucruri bune pe care le-am văzut în acest meci, dar jucătoarele pe care le avem în echipă trebuie să gestioneze avantajele și să trateze voleiul ca pe un joc complex, uneori chiar matematic”, a declarat, la finalul meciului de la București, potrivit site-ului oficial al echipei timișorene, volei-timisoara.ro, antrenorul echipei Agroland Timișoara, prof. Bogdan Paul. 

Etapa viitoare, cea de-a treia din faza întâi a campionatului, A.C.S. Agroland Timișoara va evolua pe propriul parchet împotriva echipei C.S.M. Lugoj, în derby-ul Banatului, sâmbătă, 28 octombrie, cu începere de la ora 19. Jocul va avea loc pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”. Până la meciul derby al Banatului, din campionat, A.C.S. Agroland Timișoara va mai disputa un joc împotriva echipei bucureștene, Dinamo, tot la București, meciul contând pentru faza întâi a ediției 2017/2018 a Cupei României la volei feminin. Disputa din Cupa României, între Dinamo și Agroland Timișoara va avea loc miercuri, 25 octombrie, cu începere de la ora 16. 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/AgrolandVolei