Etapa a VI-a a diviziei „A”, seria B, a programat, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, confruntarea celor două echipe timișorene implicate în competiția eșalonului doi din hadbalul feminin românesc, nou înființata S.C.M. Timișoara și mai vechea echipă de handbal feminin a urbei bănățene, C.S. Universitatea de Vest Timișoara.

Jocul a fost unul spectaculos, cele două echipe au epuizat multe resurse de energie pe parchetul de joc și nu au ezitat să ofere puținilor spectaori prezenți în tribune, faze electrizante, spectaculoase. Meciul a avut momente bune de echilibru, dar, în cele din urmă, aceste momente au fost rupte de echipa, un pic mai bine închegată ca și grup, ca și voință de a realiza performanță, S.C.M. Timișoara.

Florina Biro a deschis scorul pentru universitare, Cristina Predoi a egalat, iar Carla Puta a readus echipa universitară în avantaj, 1-2. A urmat un timp de 5 minute fără gol, dar în care s-au petrecut o seamă de faze electrizante la cele două porți, faze pline de spectacol. Mai întâi, de pe extrema stângă, Cristina Șunei a aruncat la poarta gazdelor, dar mingea a lovit bara transversală, după care, gazdele au răspuns, printr-un atac la finalul căruia Manuela Manda a trimis mingea într-una din barele laterale ale porții apărate de Diana Brînzan. 

A urmat o fază de atac a echipei vizitatoare (C.S. Universitatea de Vest), în care, după câteva pase reușite între Carla Puta, Florina Biro și Carla Senciuc, ultima aruncă din afara semicercului, la poarta gazdelor, dar portarul Bianca Curmenț respinge cu piciorul stâng. Pe atcaul gazdelor (S.C.M. Timișoara), Cristina Predoi a aruncat la poarta echipei universitare, dar portarul Diana Brînzan a respins cu mâinile. 

Gazdele au irosit o bună oportunitate de a marca de pe extrema stângă, Loredana Sas reușind o învârtită din încheietură, după o pasă lungă primită de la portarul Bianca Curmenț, dar mingea a ieșit în afara cadrului porții Dianei Brînzan. Încă o bară transversală țintită de Carla Senciuc, după o aruncare din afara semicercului, pasa fiind primită de la Mădălina Istrate (de pe dreapta). 

Din minutul 7, Sabine Klimek a egalat situația pe tabela de scor, 2-2, după care, până prin minutul 13, cele două echipe au mers cap la cap pe tabela de scor, gazdele preluând prima dată în acest meci, conducerea pe tabela de marcaj, prin reușita Dianei Predoi, 4-3, tot Diana Predoi marcând pentru gazde, 6-5.

Echipa universitară a continuat jocul curajos și a realizat încă o fază electrizantă la poarta gazdelor. Mădălina Istrate a aruncat la poarta adversă, dar portarul Bianca Curmenț s-a opus golului, după care gazdele au comis pași în atac și universitarele au ratat o bună oportunitate de a marca. De pe extrema stângă, Cristina Șunei, din pasa Carlei Puta, a trimis o minge peste portar, dar rădăcina barei din stânga portarului gazdelor s-a opus golului. O nouă bară în contul universitarelor!!!

Cristina Predoi a marcat pentru desprinderea la două puncte a gazdelor, 7-5, iar Manuela Manda a înscris pentru 8-5. În minutul 16, Carla Puta a înscris pentru 8-6, Diana Predoi a refăcut diferența de trei puncte, 9-6, iar Adriana Durac și Carla Puta au readus echipa universitară la un punct în spatele gazdelor, 9-7 și 9-8, minutul 19. 

Diana Brînzan a bifat încă o intervenție bună în poarta universitarelor. La o aruncare a Sabinei Klimek, Brînzan a respins mingea cu mâinile, evitând golul. Diana Predoi a marcat pentru 10-8, după care, pe atacul gazdelor, Cristina Predoi a trimis o aruncare în bară, iar pe contraatac, inter-ul Alina Cioriciu a marcat pentru C.S. Universitatea de Vest, 10-9, minutul 22. Au urmat golurile 11 și 12 marcate de Diana Predoi și Loredana Sas, extrema stângă a gazdelor reușind un gol 12 după o „diagonală” primită de la Mariana Filip, 12-9.

După înregistrarea acestui rezultat pe tabela de marcaj, vizitatoarele au solicitat time-out. La reluarea jocului, Mariana Filip a marcat pentru 13-9. Câteva momente mai târziu, Mariana Filip a ratat o bună ocazie de a majora scorul; față în față cu portarul Diana Brânzan, Filip a trimis la poartă, dar mingea a fost respinsă de Brînzan, cu piciorul, din săritură. 

Din pasa Marianei Filip, Diana Predoi a marcat pentru 14-9, iar Alina Cioriciu a înscris golul 10 al echipei universitare, 14-10. A urmat încă o intervenție salvatoare a portarului Diana Brînzan, la aruncarea Ancăi Onicaș. 

Din aruncare centrală, Sabine Klimek, după o pasă primită de pe extrema stângă, de la Loredana Sas, a marcat ultimul gol al gazdelor în prima repriză, 15-10, iar Florina Biro a pus punct tabelei de marcaj după primele 30 de minute ale jocului, 15-11. 

În repriza a doua, echipa gazdă a părut mai odihnită și treptat, treptat, pe măsura scurgerii timpului, s-a distanțat la scor. Mariana Filip a marcat pentru 18-13, gazdele conducând prima dată în acest meci cu 5 puncte diferență, Ioana Prundaru a marcat din 7 metri, 18-14, după care Mădălina Istrate a refăcut diferența de 3 puncte, iar Mariana Filip și Cristina Predoi au readus avantaj de 5 puncte pentru S.C.M. Timișoara, 20-15. 

Alexandra Muntean și Cristina Predoi au distanțat, pentru prima dată gazdele, în acest joc, la 6 și 7 puncte diferență, 21-15 și 22-15. Ioana Prundaru a marcat din aruncare de la 7 metri, 22-16, iar Anuța Rădoi a înscris golul 23 al gazdelor, 23-16.

A urmat un atac la poarta universitarelor, poartă apărată acum de Slavița Răcar, arbitrul jocului acordând descalificare pentru junioara din poarta echipei studențești, cartonaș roșu și apoi albastru, după care aruncare de la 7 metri pentru S.C.M., aruncare pe care a executat-o Sabine Klimek, scorul devenind  24-16. 

Carla Puta a marcat golul 17 pentru echipa universitară, iar Sabine Klimek a readus avantajul gazdelor la 8 puncte diferență, 25-17. A urmat, din nou, o aruncare în bară a vizitatoarelor, după care o eliminare temporară pentru Cristina Șunei și 7 metri executat de Sabine Klimek, 26-17.

Din minutul 39, gazdele conduceau cu 27-17, apoi, prin golurile marcate de Alexandra Muntean, 28-17 și 29-17. În minutul 54, pe un contraatac, gazdele au irosit o bună ocazie de gol, după o aruncare spectaculoasă încercată de Anuța Rădoi. Maria Bobu a marcat din 7 metri, 30-18, iar Cristina Șunei a înscris ultimul gol în acestui meci pentru C.S. Universitatea, golul 19. Brigite Szabo a înscris în minutul 60 și a închis tabela de scor, jocul încheindu-se cu victoria muncită, 31-19, a echipei S.C.M. Timișoara, care merge mai departe pe drumul promovării în primul eșalon de handbal feminin al României. 

Din echipa C.S. Universitatea de Vest Timișoara a lipsit, în acest meci, „veterana” Alina Marin, una din handbalistele de bază ale studentelor, dar a revenit „extrema” Adriana Durac, handbalista universitară lipsind o perioadă mai lungă din lot. 

La startul jocului, „șaptele” a fost:

S.C.M. Timișoara: Bianca Curmenț - Loredana Sas, Sabine Klimek, Diana Predoi, Cristina Predoi, Anuța Rădoi, Manuela Manda. Antrenori, Lucian Ghiulai (principal), Claudia Iancu (secund).

C.S. Universitatea de Vest Timișoara: Diana Brînzan - Carla Puta, Cristina Șunei, Carla Senciuc, Alina Cioriciu, Mădălina Istrate, Florina Biro. Antrenori, Sorinel Voicu (principal), Emil Constantinescu (secund). 

Arbitrii jocului au fost, Claudiu Gorina și Florin Melencu.

La finalul jocului, antrenorul echipei S.C.M. Timișoara, Lucian Ghiulai, a declarat: „Astăzi am făcut un joc destul de bun, dar nu destul de mulțumitor. E o perioadă în care încă mai avem probleme la omogenizarea lotului, mai avem probleme cu anumite lucruri în ce privește tehnica și tactica, dar, în principiu, eu sunt foarte, foarte mulțumit de ce s-a întâmplat până acuma la S.C.M. Timișoara”.

Antrenorul echipei C.S. Universitatea de Vest Timișoara, Sorinel Voicu, a declarat următoarele la finalul derby-ului timișorean: „Trebuie să recunosc că, echipa lor este mai bună la momentul de față, mai bine pregătită, cu un lot în care se regăsesc câteva jucătoare de valoare. Pregătirea echipei noastre este la jumătate din nivelul jucătoarelor lor. Dacă echipa C.S. Universitate de Vest s-ar pregăti la nivelul lor, atunci și valoarea noastră ar crește. Eu sunt mulțumit de anumite momente ale jocului, unde am fost de la egal la egal cu echipa adversă. S.C.M.-ul s-a mișcat mai bine pe apărare, iar când au ajuns în atac au putut fiecare să valorifice aruncările, pe extremă sau de pe inter. Eu, practic, pot să remarc un tot la echipa S.C.M.-ului. Am luat 3, 4 goluri de pe extrema dreaptă, trei goluri de pe cealaltă extremă, apoi goluri de pe pivoți, unde pivoții fiind de talie, este un prim-plan față de jucătoarele noastre, iar portarii lor au scos niște mingi când era nevoie. Echipa lor a fost mai compactă ”. 

Marcatoarele pentru S.C.M. Timișoara au fost, Diana Predoi (8 goluri), Sabine Klimek (6 goluri), Mariana Filip (4 goluri), Alexandra Muntean (4 goluri), Cristina Predoi (3 goluri), Anuța Rădoi (două goluri), Maria Bobu, Loredana Sas, Brigite Szabo și Manuela Manda (fiecare câte un gol). Pentru C.S. Universitatea de Vest Timișoara au marcat, Carla Puta (6 goluri), Florina Biro (4 goluri), Ioana Prundaru (două goluri), Alina Cioriciu (două goluri), Mădălina Istrate (două goluri), Cristina Șunei, Carla Senciuc și Adriana Durac (fiecare câte un gol). 

În urma acestui rezultat S.C.M. Timișoara a acumulat 12 puncte în clasamentul seriei B și se află clasată pe locul 3, în timp ce, C.S. Universitatea de Vest a rămas cu 9 puncte și se află clasată pe locul 7. Etapa viitoare, C.S. Universitatea de Vest Timișoara va evolua pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei C.S. Universitatea Reșița, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11,30, iar S.C.M. Timișoara va juca în deplasare, la Argeș.

Celelalte rezultate ale etapei a VI-a din seria B, Divizia „A” au fost: Național Râmnicu Vâlcea-C.S. Minaur Baia Mare 22-28, A.C.S. Crișul Chișineu-Criș-C.S.U. Oradea 26-26, C.S. U. Reșița-A.S.C. Corona 2010 Brașov 26-28, A.C.S. Odorheiu Secuiesc-A.C.S. Olimpic Târgu Mureș 23-32, K.S.E. Tg. Secuiesc-S.C. Mureșul Tg. Mureș 27-30, C.S. Dacia Mioveni 2012-H.C. Argeș 25-23.

În clasamentul seriei B, pe primul loc se află C.S. Minaur Baia Mare (18 puncte), locul doi, A.S.C. Corona 2010 Brașov, locul trei, S.C.M. Timișoara (12 puncte). Ultimele locuri, 13 și 14, sunt ocupate, în ordine, de K.S.E. Tg. Secuiesc (3 puncte) și A.C.S. Odorheiu Secuiesc (0 puncte).  

            

Cornel Seracin