Nou promovată în prima ligă de volei feminin a României, A.C.S. Agroland Timișoara, a debutat la sfârșitul săptămânii trecute în ediția 2017/2018 a diviziei A1 feminin, fiind învinsă pe parchetul sălii sporturilor din Bacău, 1-3, după ce gazdele de la C.S. Știința Bacău s-au impus în trei seturi, 25:17 (setul 1), 25:13 (setul 2), 25:11 (setul 4), timișorencele adjudecându-și setul 3, 25:23. 

În etapa a doua a întrecerii, echipa timișoreană se va deplasa la București, unde va susține, sâmbătă, 21 octombrie, un joc împotriva echipei C.S. Dinamo, cu aceeași echipă, tot în capitală, timișorencele urmând să se confrunte miercuri, 25 octombrie, în prima fază a Cupei României, ediția 2017/2018. 

„Bacăul are o echipă mult mai echilibrată și e mult mai greu de învins. Are o bancă foarte lungă. Dinamo, într-un final, se regăsește aproximativ în situația noastră, cu șapte-opt jucătoare care sunt rulate în permanență. Teoretic, Dinamo e în acest moment sub nivelul echipei din Bacău. Dar revin, e vorba despre importanța jocului și despre o luptă directă, pe puncte, pentru o poziție în play-off. Va fi un meci abordat altfel de către ambele echipe și probabil că pentru noi va fi mai greu decât meciul de la Bacău”, a declarat antrenorul echipei bănățene, prof. Bogdan Paul, referindu-se la jocul echipei sale din prima etapă și la confruntarea din etapa a doua, de la București, împotriva echipei Dinamo. 

Echipa bucureșteană a debutat și ea cu o înfrângere, în prima etapă a ediției 2017/2018 a diviziei A1 Feminin, concitadina C.S.M. București administrându-i, în 3 seturi, 0-3.

„În momentul de față, în Divizia A1, nu prea îți poți forma repere legate de meciurile antrerioare. Într-un final, fiecare joc are încărcătura lui emoțională, importanța lui și, e clar că Dinamo va aborda altfel jocul cu noi decât l-a abordat pe cel cu C.S.M. București”, a spus tehnicianul echipei bănățene. 

„Suntem în linie dreaptă, ne-am pregătit până acum pentru aceste partide. E o lună în care trebuie să câștigăm toate punctele puse în joc. Pe de altă parte, trebuie să acceptăm că și dacă va fi să pierdem niște puncte, trebuie să remediem rapid situația. Acesta este sportul de performanță și chiar dacă așteptările noastre sunt mari, e posibil să avem și sincope. Sper să reușim să preîntâmpinăm orice fel de dezechilibru și să ne revenim, în cazul în care vor apărea probleme”, a rostit antrenorul Bogdan Paul.

Despre jocul din prima etapă, cel împotriva echipei din Bacău, C.S. Știința, „extrema” echipei timișorene, Diana Cărbuneanu, a declarat: „La Bacău a fost un meci dificil, a fost primul nostru meci oficial, au fost și emoții. Poate că încă nu avem relațiile foarte bine sudate în teren, dar lucrăm în continuare și va fi cu siguranță mult mai bine”.

Referindu-se la jocul împotriva echipei pentru care Diana Cărbuneanu a evoluat mai mult timp, actuala „extremă” din echipa de volei a Timișoarei a spus: „Fiecare meci este special în felul lui. Bineînțeles, vor fi ceva emoții în plus pentru mine, pentru că am petrecut câțiva ani la Dinamo. Dar vor fi emoții constructive, care mă vor ajuta să fac un joc bun. Dinamo de acum, față de cea din anii trecuți, nu aș spune că e neapărat mai slabă, dar este formată mai mult din fete tinere, care abia au terminat junioratul. Oricum, rămâne un adversar bun, periculos, iar noi trebuie să facem un joc puternic dacă ne dorim să câștigăm”.

După „dubla” cu Dinamo, voleibalistele timișorene vor reveni acasă, urmând să pregătească confruntarea din etapa a treia a diviziei A1 feminin, împotriva echipei C.S.M. Lugoj, meci pe care Agroland Timișoara îl va susține pe propriul parchet.

Referindu-se la cel două confruntări cu Dinamo și la pregătirea pentru derby-ul bănățean cu C.S.M. Lugoj, Diana Cărbuneanu a rostit: „O să luăm meciurile treptat. Mai întâi, trebuie să câștigăm cu Dinamo, atât în campionat, cât și în Cupa României. După aceea ne vom pregăti pentru meciul cu C.S.M. Lugoj, la care sperăm să vină cât mai multă lume”.

Meciul ce va conta pentru etapa a treia a divizei A1 de volei feminin, A.C.S. Agroland Timișoara-C.S.M. Lugoj, va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, la Timișoara.

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/AgrolandVolei