S.C.M. Politehnica Timișoara întâlnește, în cea de-a VIII-a etapă a ligii naționale de handbal, campioana ultimelor două ediții, Dinamo, echipa timișoreană fiind la cel de-al treilea joc, din această ediție de campionat, în București, după confruntările cu C.S.M. (30 septembrie) și Steaua (5 octombrie). 

Studenții vor aborda disputa cu echipa bucureșteană de pe locul 8 în clasamentul la zi al ligii naționale de handbal masculin, echipa antrenată de Pero Milošević având o linie de clasament cu 7 jocuri, din care, 3 victorii, două egaluri și două înfrângeri, 188 goluri marcate, 159 goluri primite, golaveraj pozitiv, 29, 11 puncte.

Bineînțeles că, după victoria muncită din meciul etapei trecute, pe teren propriu împotriva echipei C.S. Politehnica Iași, 37-20, studenții vor aborda jocul de la București cu un moral bun și cu o evoluție care să le aducă puncte din confruntarea cu Dinamo. 

Echipa bucureșteană nu traversează cea mai bună perioada a sa, fiind învinsă în etapa trecută pe parchetului echipei C.S.M. București, 20-33, dar cu victorii în toate celelalte meciuri din această ediție a campioantului, dinamoviștii se plasează pe locul întâi în clasamentul întrecerii, cu un total de 18 puncte. Nu la fel de bine stau bucureștenii în cupele europene, echipa antrenată de Eliodor Voica suferind până acum, în ediția 2017/2018 a ligii campionilor europeni la handbal masculin, cinci înfrângeri în grupa C a competiției și se situează pe ultimul loc. 

Despre confruntarea echipei pe care o antrenează, împotriva formației bucureștene, Pero Milošević a declarat următoarele, potrivit site-ului oficial al clubului timișorean, www.scmpolitehnica.ro: „Sunt campionii ultimelor două sezoane, reprezintă cea mai bună echipă din Liga Națională; în acest an s-au și întărit cu trei jucători foarte valoroși și au o bancă lungă pentru meciuri multe în sezon. Pe noi ne interesează, însă, mai mult jocul nostru și chiar să profităm dacă ei sunt obosiți. Faptul că Șania și Cîmpan vin de la Dinamo e ca o sabie cu două tăișuri; sigur că băieții noștri cunosc jucătorii de la Dinamo, dar și Irimuș ca portar îi știe pe cei doi, deci putem vorbi și de «un avantaj». Băieții sunt bine; în această săptămână facem a treia deplasare la rând în București, dar vom lupta în ambele faze ale jocului. Dacă îi prindem obosiți, cu siguranță vom lupta și vom încerca să câștigăm această partidă”.

Jocul dintre Dinamo București și S.C.M. Politehnica Timișoara va avea loc miercuri, 18 octombrie, cu începere de la ora 19 și va putea fi vizionat în direct la DigiSport 2 și TelekomSport 2.

Cornel Seracin