În ultima etapă a turului SuperLigii C.E.C. Bank și în ultimul ei joc în competiția internă din acest an, campioana României la rugby, Timișoara Saracens S.C.M. U.V.T., a dispus cu 54-20 de echipa C.S. Politehnica Iași, în confruntarea ce s-a disputat pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu” din Timișoara.

În minutul 14, Stefano Hunt a marcat primul eseu al jocului, iar Luke Samoa a convertit această reușită a coechipierului său, scorul devenind 7-0 în favoarea campionilor. În minutul 21, Daniel Plai a executat bine o lovitură de pedeapsă, de la mare distanță de buturile echipei bănățene și a redus diferența de scor, 7-3. În minutul 33, Florin Curcan a înscris eseu pentru echipa moldavă, iar Daniel Plai a reușit să convertească eseul coechipierului, astfel că, oaspeții, surprinzător, conduceau la Timișoara, 7-10. 

În minutul 40, Tevita Manumua a readus echipa campioană în avantaj, reușind eseul, Luke Samoa ratând convertirea, iar Timișoara Saracens intra la vestiare cu un avantaj destul de subțirel, 12-10.  

În minutul 43, Ratu Seniloli a marcat un nou eseu pentru Timișoara, iar Luke Samoa a reușit conversia eseului, scorul urcând în favoarea Timișoarei, 19-10. În minutele 47 și 53, echipa campioană se distanțează, 33-10, prin reușitele lui Vasile Rus (eseu convertit de Luke Samoa) și William Helu (eseu, convertit de Luke Samoa). Odată cu cel de-al patrulea eseu, echipa timișoreană și-a asigurat punctul bonus ofensiv în acest joc. 

Echipa timișoreană a continuat să înscrie, iar în minutele 58 și 64, Jack Umaga și Marius Simionescu au reușit câte un eseu fiecare, Luke Samoa convertindu-le pe amândouă, astfel că, rezultatul a urcat la 47-10 în favoarea echipei campioane.

Stefano Hunt a fost eliminat temporar din echipa campioană, iar în superioritate numerică, oaspeții au punctat în minutul 67, prin eseul lui Atelea Moa, eseu convertit de Daniel Plai, 47-17. În minutul 72, Helu a marcat ultimul eseu al jocului, Luke Samoa reușind conversia acestui ultim eseu al disputei, iar scorul devenea 54-17. 

Rezultatul final al jocului a fost stabilit de Daniel Plai, care a convertit o lovitură de pedeapsă executată de la mare distanță de buturile echipei campioane, 54-20.  

Echipele de strat au fost:

Timișoara Saracens S.C.M. U.V.T.: Ionel Bădiu, Horațiu Pungea – Viorel Sabău – Valentin Popîrlan (cpt.), Marian Drenceanu – James Doyle, Vasile Rus – Randall Morrison – Ratu Seniloli – Stefano Hunt – Jack Umaga, Tevita Manumua – Marius Simionescu, William Helu – Luke Samoa. Antrenori, Matt Williams și Sosene Anesi.

C.S. Politehnica Iași: Andrei Crețu, Alexandru Colev – Tudor Butnaru – Andrei Toader, Marius Bișoc – Petre Chiriac, Florin Neagu – Mihnea Pînzaru – Marian Lupu – Daniel Plai (cpt.) – Florin Curcan, Adrian Borș - Atelea Moa, Andrei Micu – Prins Shaun. Antrenori, Cosmin Rațiu și Ioan Iftode. 

În urma rezultatului obținut, Timișoara Saracens S.C.M. U.V.T. se află pe locul 3 în clasamentul SuperLigii C.E.C. Bank, adunând un total de 18 puncte, după 6 meciuri disputate, în care a reușit 3 victorii, două egaluri și a fost o singură dată înfrântă. Esaverajul echipei timișorene este pozitiv, plus 46 (168 puncte marcate și 122 primite). Prima etapă a returului întrecerii interne va avea loc în 28 octombrie 2017, dar echipa campioană nu va evolua pentru că adversara sa din acest joc, echipa din Suceava, s-a retras din competiție. 

Odată cu încheierea disputei contra formației din Iași, echipa campioană a Românei la rugby, Timișoara Saracens S.C.M. U.V.T. a încheiat confruntările pentru acest an în campionat, urmând să reaia jocurile din SuperLigă, în primăvara lui 2018. Până atunci, rugbyștii antrenați de Matt Williams și Sosene Anesi vor evolua în preliminariile European Rugby Challenge Cup, urmând să întâlnească în primul meci, sâmbătă, 14 octombrie, pe gazonul stadionului „Dan Păltinișanu”, echipa italiană Petrarca Rugby, de la ora 15. 

Cornel Seracin

Foto: Ewald Gruescu