Cea de-a treia etapă a diviziei „A”, seria B, a programat, la Timișoara, în sala Universității de Vest (strada Oituz), meciul de handbal feminin dintre echipele C.S. Universitatea de Vest Timișoara și A.C.S. Olimpic Tg. Mureș. La finalul celor 60 de minute ale jocului, echipa universitară a reușit să obțină prima victorie pe propriul parchet în această ediție a competiției, dispunând cu 37-32 de echipa ardeleană.

În startul jocului, echipa timișoreană a avut pe parchetul de joc următorul „7”:

Diana Brânzan - Carla Puta, Cristina Șunei, Mariana Cioriciu, Raluca Istrate, Alina Marin, Florina Biro. Antrenori, Sorinel Voicu și Emil Constantinescu.

„7” de start al echipei A.C.S. Olimpic Tg. Mureș, a fost:

Maria Ugran - Flavia Munteanu, Monica Bărăbaș, Andreea Târșoagă, Ioana Moldovan, Ioana Sîngerozan, Carina Ghemeș. Antrenori, Mihaela Evi și Claudiu Evi. 

Hotărârea echipei timișorene pentru a obține cele trei puncte la finalul acestui joc s-a putut vedea încă din startul disputei, studentele deschizând scorul și menținându-se în avantaj pe tabela de marcaj pe toată durata reprizei întâi. A fost 1-0, 1-1, 2-1, iar apoi, prin Flavia Munteanu, vizitatoarele au egalat, 2-2, după care, prin Carla Puta, echipa gazdă a preluat conducerea, 3-2. După un atac al echipei vizitatoare, din fața semicercului de nouă metri Raluca Istrate a recuperat mingea și a pornit solitară spre poarta vizitatoarelor, reușind să înscrie pentru Timișoara, 4-2. 

Vizitatoarele au redus diferența prin reușita inter-ului stâng, Andreea Târșoagă, după care, Raluca Istrate a readus diferența de două goluri, 5-3. Ana Dima a înscris pentru 5-4, iar Alina Marin a marcat pentru Timișoara, 6-4. C.S. Universitatea de Vest Timișoara s-a desprins pentru prima dată în acest joc la trei lungimi în fața echipei ardelene, prin reușita Ralucăi Istrate, 7-4. Diana Brânzan a reușit să respingă cu piciorul o aruncare de la 7 metri executată de Monica Bărăbaș, după care, Cristina Șunei a marcat pentru 8-4. 

A urmat 9-4, iar apoi Diana Brânzan a avut o intervenție bună prin care a salvat echipa Timișoarei de la un gol. Au urmat două faze spectaculoase, după ce gazdele au marcat golul 10. Diana Brânzan are o nouă intervenție salvatoarea la aruncarea Ioanei Moldovan, Raluca Istrate a recuperat mingea și după un schimb de pase cu Alina Cioriciu, Istrate a marcat și a adus scorul la 11-4 în favoarea echipei timișorene. O altă intervenție a lui Brânzan, după care portarul echipei bănățene a pasat Carlei Puta, care a trimis mingea în bara porții echipei ardelene, după care, Istrate a recuperat și a țintit bara porții adverse. 

Un joc plin de spectacol, cu multă risipă de energie din partea ambelor echipe, pe toată durata primei reprize, spectacolul sportiv continuând în același ritm și în partea a doua. 

Departe de a se considera o învinsă înainte de finalul jocului, echipa ardeleană a rezistat luptând cu multă ardoare în fața mult mai experimentatei formații timișorene. Tinerele handbaliste din echipa mureșeană au reușit să limiteze proporțiile scorului la pauză, gazdele intrând la vestiare cu un 20-13 liniștitor pentru partea secundă a jocului.

S-au remarcat prin evoluția de pe parchet, de-a lungul acestui meci, din echipa vizitatoare, Andreea Târșoagă, Monica Bărăbaș, handbaliste ce au evoluat în reprezentativa de junioare a României în vara acestui an la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Ungaria, obținând medaliile de argint, Carla Lăcătuș, componentă a echipei naționale de cadete a României. 

Spectacolul handbalistic a continuat și în repriza secundă, C.S. Universitatea de Vest Timișoara rămânând la timonă. Florina Biro și Mariana Cioriciu au marcat primele goluri ale reprizei, iar scorul a devenit 22-13. Monica Bărăbaș a marcat primele două goluri al reprizei pentru Olimpic Tg. Mureș, 22-14 și 22-15, iar Raluca Istrate (în fotografie, nr. 10) a înscris pentru 23-15, mingea lovind, înainte de a intra în plasă, barele laterale ale porții echipei ardelene. 

Gazdele s-au distanța la o diferență considerabilă în fața vizitatoarelor, 34-25, după care, în inferioritate numerică, vizitatoarele au punctat prin Ioana Moldovan, 34-26. Maria Ciubotariu a înscris pentru 35-26, după care echipa ardeleană a redus diferența, 35-27, 35-28 și 35-29, cu două minute înainte de finalul jocului.

În finalul jocului, echipa vizitatoare a declanșat adevărate „placaje” asupra handbalistelor timișorene, în speranța că va reuși un rezultat mai bun. Gazdele au răspuns acestor faulturi și eliminarea s-a produs în rândul echipei timișorene. Pentru că a faultat în ultimele 30 de secunde ale jocului, Loredana Sîrbu a primit cartonașul roșu și a fost descalificată, arbitrul jocului arătându-i handbalistei timișorene și cartonașul albastru, ceea ce semnifică faptul că arbitrii vor întocmi, referitor la faultul comis de Sîrbu, un raport scris ce va fi atașat raportului de joc, iar forul abilitat va fi responsabil pentru deciziile ulterioare. 

În urma faultului comis, vizitatoarelor le-a fost acordată o aruncare de la 7 metri, pe care Monica Bărăbaș a fructificat-o și a stabilit rezultatul final al jocului, 37-32 în favoarea echipei C.S. Universitatea de Vest Timișoara. 

S-a impus în acest meci, experiența și oarecum omogenitatea lotului, echipa timișoreană având în componența ei handbaliste mult mai experimentate în jocul de handbal, timișorencele evoluând de mai mult timp împreună pentru culorile echipei universitare. Târg-mureșenele au deplasat o echipă formată din junioare 1 și 2, lipsite de experiența unor jocuri dificile, dar, care, totuși au dat dovadă de multă voință și au arătat că își doresc un viitor cu performanțe în handbal. 

Pentru C.S. Universitatea de Vest Timișoara, au marcat, Raluca Istrate (7 goluri), Mariana Cioriciu (6 goluri), Alina Marin (5 goluri), Ioana Prundaru (5 goluri), Florina Biro (4 goluri), Carla Puta (4 goluri), Cristina Șunei (două goluri), Maria Ciubotariu (un gol), Alexandra Juravle (un gol), Antonela Popan (un gol), Ana Senciuc (un gol). Pentru echipa vizitatoare, cele mai multe goluri au fost marcate de Monica Bărăbaș (12) și Andreea Târșoagă (8). 

„Meciul, pe undeva, l-am făcut noi greu, sau mai încordat pe final, pentru că am încercat să jucăm cu toată echipa, și, atunci, schimbările pe care le-am preconizat n-au prea «pușcat», au fost ieșite un pic din febra jocului, dar diferența de valoare cred că și-a spus cuvântul prin fazele frumoase, pentru că trebuie să recunoască oricine, chiar și adversarul, că am jucat frumos”, a declarat la finalul jocului, prof. Sorinel Voicu, antrenorul principal al echipei C.S. Universitatea de Vest Timișoara.  

„Am început foarte prost acest meci, dar pe parcurs am reușit și câteva faze bune. În principiu, anul acesta obiectivul nostru este ca fetele să prindă experiență și să crească în valoare. Suntem cu statut de junioare, deci nu avem drept de promovare, indiferent de rezultatele din teren. Avem o jucătoare de '99 și restul sunt născute în 2.000, 2.001 și 2.002. Ca joc, handbalistele timișorene au maturitate și experiență și se vede că joacă de mult timp împreună”, a declarat antrenoarea echipei A.C.S. Olimpic Tg. Mureș, Mihaela Evi, la finalul jocului. 

Referindu-se la jocul echipei sale din etapa viitoare, antrenorul Sorinel Voicu, a spus: „Meciul cu Chisineu-Criș va fi unul greu, pentru că și acolo s-a făcut o echipă nouă și vor încerca să ne încurce, normal, ca orice echipă care joacă acasă și care dorește să fie victorioasă”.

În urma rezultatului obținut în acest joc, C.S. Universitatea de Vest Timișoara are un total de 6 puncte în clasamentul seriei de vest a diviziei „A” de handbal feminin și se află situată, având și un golaveraj pozitiv, plus 2 (93 goluri macate și 91 primite), pe locul 6.

Cealaltă echipă a Timișoarei angrenată în această competiție, S.C.M. Timișoara, a fost învinsă la limită în această a treia etapă, pe parchetul echipei C.S. Minaur Baia Mare, sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, 28-29.

Etapa viitoare, C.S. Universitatea de Vest Timișoara va evolua împotriva echipei A.C.S. Crișul Chișineu-Criș, miercuri, 11 octombrie, la Arad, iar S.C.M. Timișoara pe propriul parchet, împotriva echipei S.C. Mureșul Tg. Mureș. 

       

Cornel Seracin