Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica Timișoara, a întâlnit, în deplasare, în etapele cinci și șase, formațiile bucureștene C.S.M. București și C.S.A. Steaua.

Dacă în meciul din sala „Rapid”, împotriva echipei vicecampioane, C.S.M. București, studenții au suferit o înfrângere controversată, echipa bucureșteană părând a fi protejată pentru un „moral bun” în vederea jocului din Cupa E.H.F. (turul doi, manșa întâi) împotriva echipei din Belarus, S.K.A. Minsk, în partida jucată cu C.S.A. Steaua București, echipa antrenată de Pero Milošević și Attila Horvath, a reușit să smulgă un egal prețios, pe parchetul sălii „Chiajna”, 25-25.

La două goluri diferență a pierdut Poli Timișoara jocul etapei a V-a, pe parchetul sălii „Rapid”, împotriva echipei C.S.M. București, în care, timp de 20 minute s-a păstrat echilibrul pe tabela de scor, după care bucureștenii s-au desprins la 3 puncte (la pauză echipa gazdă conducea cu 12-9), iar la mijlocul părții secunde formația în alb-violet a egalat, 18-18.

Ultimele 10 minute ale jocului au fost extrem de tensionate, echipa timișoreană fiind lăsată în permanență în inferioritate numerică, facilitându-se gazdelor un rezultat pozitiv care să le mențină „în formă” pentru jocul din Cupa E.H.F. contra echipei belaruse.

Cu cinci jucători pe parchetul de joc, în finalul meciului, S.C.M. Politehnica Timișoara a fost nevoită să se recunoască învinsă de echipa bucureșteană, gazdele vicecampioane impunându-se cu 23-21.

Imediat după încheierea meciului, antrenorul Pero Milošević și-a exprimat nemulțumirea pentru ajutorul nesportiv acordat echipei bucureștene, tehnicianul echipei în alb-violet declarând, potrivit site-ului oficial al formației bănățene, următoarele: „Din păcate pentru noi, astăzi oricine ar fi jucat contra C.S.M.-ului, chiar și Barcelona, ar fi pierdut. Nu e corect ce s-a întâmplat, mai ales că nu e prima dată când avem parte de acest tratament. Am primit numeroase mesaje, care mi-au dat dreptate că și la Constanța trebuia să primim 7 metri la ultima fază. Acum pățim la fel și cu C.S.M. Nu e prima dată când pierdem în acest mod la C.S.M. București, ne aducem aminte și de ultima fază de anul trecut… Îmi felicit jucătorii, pentru că au luptat la maximum și au crezut că pot fi tratați în mod egal la capitolul arbitraj!” 

Înfrângerea alb-violeților din meciul contra vicecampioanei a fost „îndulcită” după egalul smuls pe parchetul sălii „Chiajna”, în fața echipei ce deține locul secund în clasamentul la zi al ligii „Zimbrilor”, C.S.A. Steaua București. 

Partida a fost una extrem de echilibrată, în care cele două echipe s-au desprins una de alta, pe tabela de scor, în foarte puține zeci de secunde. Distanța maximă între cele două combatante a fost de 3 goluri (în favoarea Stelei), în primele patru minute ale reprizei secunde, gazdele preluând conducerea, 17-14, pe fondul unei superiorități numerice.  

În formație completă însă, S.C.M. Politehnica a reuşit să revină şi să ducă meciul spre o remiză. S.C.M. Politehnica Timișoara a avut chiar şansa victoriei pe final de întâlnire, după ce şi-a menţinut posesia în ultimul minut de joc.

După încheierea jocului, antrenorul Pero Milošević a declarat, potrivit  www.scmpolitehnica.ro, următoarele: „Îmi felicit jucătorii pentru prestaţia din această deplasare dificilă. Am arătat spirit şi caracter, după marea deziluzie trăită la C.S.M. Bucureşti. Nu credeam că băieţii îşi vor recăpăta moralul de luptă. Sunt în primul rând mulţumit că am avut puterea să revenim. A fost un meci bun, pe care îl puteam şi câştiga cu ceva mai multă şansă. Am jucat bine în aceste deplasări dificile ale toamnei, dar, din păcate, nu am putut aduce mai multe puncte, deşi, consider că am fi meritat”.

La capătul celor două confruntări cu echipele bucureștene, S.C.M. Politehnica Timișoara a dobândit un punct, care, adăugat la zestrea de 7 puncte obținute până la aceste jocuri, aduce studenților un total de 8 puncte după șase etape în această ediție a ligii „Zimbrilor”, iar locul echipei în clasamentul la zi din Liga Națională de Handbal, este 9.

Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, joi, 12 octombrie, de la ora 17,30, împotriva echipei nou promovate, C.S. Politehnica Iași. 

Cornel Seracin