Nou promovată în Liga Națională de Baschet Feminin, C.S. S.C.M. Timișoara a debutat în întrecerea internă pe propriul teren, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva campioanei A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe. La capătul unui joc disputat, timișorencele au fost nevoite să se recunoască învinse de campioana „en titre”, 64:82 (la pauză, 27:47). 

În primul sfert, echipa timișoreană a dat dovadă că nu are complexe în fața adversarei, evoluând un timp de la egal la egal cu echipa campioană a României. Astfel, după mai bine de un minut de joc, C.S. S.C.M. Timișoara conducea cu 4-0, prin reușitele lui Maegan Conwright și D’Lesha Lloyd. A urmat o perioadă de echilibru, echipa vizitatoare reușind să egaleze, 4-4, prin punctele marcate de Annemarie Godri-Părău, după care cele două combatante au trecut pe rând la conducerea scorului. Din minutul 5 și 43 secunde, echipa campioană a lăsat impersia că a început cursa desprinderii pe tabela de marcaj, Dragoslava Mikes a marcat pentru 9-10, iar Tyaunna Marshall a înscris pentru 9-12. Timișorencele au revenit prin punctele marcate de Anda Bota și Adina Popa (două aruncări libere după un fault personal comis de Tunde Kilin), 13-12. Echipa campioană a preluat conducerea prin Ancuța Stoenescu care a reușit un set de două puncte, 13-14. Pe ultima aruncare, Maegan Conwright a „vânat” ultimele două puncte ale „sfertului” în contul echipei bănățene, reușind aruncarea cu care C.S. S.C.M. Timișoara se impunea la final, 15-14.  

În sfertul secund, echipa antrenată de Mihai Coldea și Silvia Prejban a pierdut din voința de a evolua de la egal la egal cu echipa campioană, și pe fondul unui joc lipsit de vreo schemă tehnico-tactică, un joc în care spiritul echipei a lipsit în totalitate, lăsând locul unor nereușite individuale, campioanele s-au impus cu 12-33 și au intrat la vestiare cu un rezultat favorabil, 27:47. Romina Filip a marcat primele trei puncte ale echipei timișorene la începutul „sfertului”, 3-0, gazdele conducând a doua oară la scorul general, 18:14 (după acest moment, C.S. S.C.M. Timișoara nu a mai avut avantaj la scorul general în acest joc). A urmat un timp de mai bine de 6 minute în care timișorencele nu au reușit vreun punct, pe când vizitatoarele au taxat delăsarea gazdelor prin contre tăioase care le-au distanțat la 24 puncte diferență, 3-14 (minutul 6 și 30 secunde al „sfertului”). D’Lesha Lloyd a marcat o nouă „triță” pentru gazde, 6-14, iar Adrienne Webb a răspuns asemenea, 6-17. Până la finalul „sfertului”, gazdele au mai marcat prin Adina Pop, Ana Kiriienko (din două libere) și D’Lesha Lloyd (un set de două puncte).

Sfertul trei a fost adjudecat de echipa vizitatoare, 17-22. C.S. S.C.M. Timișoara a deschis „sfertul” cu două aruncări libere (una transformată) ale Annei Kiriienko, după care Nathalie Fontaine a marcat o aruncare de două puncte, 1-2. Echilibrul evoluției scorului poate fi remarcat în acest „sfert”, echipa gazdă conducând scorul „sfertului” o bună parte din timp, dar echipa vizitatoare a revenit și a învins în final. Cea mai mare diferență de scor în acest „sfert” a fost favorabilă gazdelor, 15-10 (42:57 la scorul general), dar echipa campioană a revenit, a egalat, 15-15, prin Nathalie Fontaine (din aruncare liberă) și a câștigat „sfertul”, 17-22 (scorul general 44:69). Pe finalul sfertului trei, pe parchet a fost introdusă și lidera timișorencelor, Monica Brosovszki, care deși anunțată accidentată pentru acest meci, a depus un efort în plus pentru a depăși momentul accidentării și a impulsiona din teren echipa bănățeană, într-o perioadă a jocului deloc favorabilă pentru C.S. S.C.M. Timișoara. 

Sfertul patru a revenit gazdelor, 20-13. Timișorencele au condus scorul sfertului patru în cea mai mare parte a timpului , vizitatoarele revenind de la 8-6, 8-9 și 8-11 (la acest scor din „sfert”, la rezultatul general s-a înregistrat cea mai mare diferență din acest joc, 52:80). În ultimele patru minute ale jocului, gazdele au revenit, 12-11, 13-11, 15-13, iar la final, prin reușita Adinei Pop, scorul sfertului a fost stabilit în favoarea echipei nou promovate în Liga Națională de Baschet Feminin, scorul general fiind în favoarea echipei campioane, A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe. 

Pentru echipa timișoreană, cele mai multe puncte le-a marcat D’Lesha Lloyd (28), celelalte marcatoare pentru echipa gazdă fiind, Maegan Conwright (11 puncte), Adina Pop (10 puncte), Anna Kiriienko (5 puncte), Leeza Burdgess (5 puncte), Romina Filip (3 puncte), Anda Bota (două puncte). Pentru echipa vizitatoare, A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe, cele mai multe puncte au fost reușite de Nathalie Fontaine (21) și Tyaunna Marshall (21). 

Următorul joc al C.S. S.C.M. Timișoara, pe propriul parchet, va avea loc (posibil în 14 octombrie) în etapa a treia, împotriva echipei C.S.M. Satu Mare. Etapa viitoare, a doua, C.S. S.C.M. Timișoara nu va evolua, meciul împotriva echipei Universitatea Cluj-Napoca, din deplasare, fiind amânat. 

                 

Cornel Seracin