Nou promovată pe prima scenă a baschetului feminin din România, C.S. S.C.M. Timișoara debutează în Liga Națională de Baschet Feminin, pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva campioanei A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe.

Baschetbalistele antrenate de Mihai Coldea și Silvia Prejban încep campionatul cu un moral bun după calificarea spectaculoasă în „Final Eight”-ul Cupei României (victorie pe teren propriu, 69:64 și înfrângere în deplasare, la Arad, 57:59).

Așadar, miercuri, 4 octombrie, C.S. S.C.M. Timișoara întâlnește campioana „en titre”, A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe, campioanele abordând disputa cu două timișorence, baschetbaliste de lot național, Ancuța Stoenescu și Annemarie Godri-Părău, dar și cu un lot bine conturat pentru participarea în F.I.B.A. EuroCup Women.

Antrenorul echipei timișorene, „principalul” Mihai Coldea, a declarat, potrivit site-ului bc-tm.ro, următoarele, referindu-se la acest joc: „Despre meciul cu Sepsi e greu de vorbit. Este campioana ultimelor două sezoane. Adversarele vin după o pauză mai lungă, pentru că nu au jucat în Cupa României. În schimb, noi am avut cele două meciuri de Cupă. Cu siguranță, orice echipă care va veni în sala noastră va trebui să transpire din greu ca să câștige. Fetele vor lupta până în ultimul minut și sperăm să facem un joc bun și să fie meci frumos. Noi ne propunem să câștigăm cu orice echipă pe care o întâlnim, chiar dacă nu va fi posibil întotdeauna, dar am dovedit cu Aradul că am meritat să ne calificăm și că putem etala un baschet de nivel bun”.

Din echipa bănățeană vor lipsi în acest meci, Monika Brosovszky și Adina Stoiedin, accidentate.

Jocul dintre C.S. S.C.M. Timișoara și A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe, ce contează pentru prima etapă din ediția 2017/2018 a ligii naționale de baschet feminin, are startul la ora 20,30.  

Cornel Seracin