După victoria detașată din etapa trecută, 34-24, împotriva echipei C.S. Universitatea Suceava, studenții antrenați de Pero Milošević și Attila Horvath vor înfrunta, în următoarea etapă, C.S.M. București (vicecampioana). Așadar, pentru cea de-a V-a etapă a ligii „Zimbrilor”, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua la București, pe parchetul sălii sporturilor din cartierul Giulești, „Rapid”, împotriva echipei ce în trecuta ediție de campionat a obținut titlul de vicecampioană națională la handbal masculin.

Odată cu acest meci, S.C.M. Politehnica Timișoara va începe cea mai dificilă perioadă a acestei toamne, în această ediție a ligii naționale de handbal, urmând să întâlnească, tot în deplasare, C.S.A. Steaua București (etapa a VI-a), iar în a doua decadă a lunii octombrie, Dinamo (etapa a VIII-a).

În ultimele trei ediții ale campionatului, disputele de pe parchetul bucureștean, între cele două competitoare, au fost foarte tensionate şi s-au încheiat cu rezultate foarte strânse.

Meciul de sâmbătă, 30 septembrie, este unul în care echipa timișoreană începe de pe poziția a cincea în clasamentul la zi al campionatului, cu un total de 7 puncte, în timp ce formația gazdă, de pe poziția a zecea, cu 3 puncte, bucureștenii având până la această etapă, un total de trei înfrângeri și o victorie. 

Despre această confruntare, antrenorul echipei bănățene, Pero Milošević, a declarat:  „Ştim că C.S.M. a făcut transferuri importante pentru acest sezon, are şi câte trei jucători puternici pe acelaşi post. Nu au început prea bine campionatul, astfel că în meciul cu noi poate fi o ultimă şansă să revină în zona locurilor fruntaşe. În ce ne priveşte, trebuie să ne continuăm jocul defensiv, cu care suntem cunoscuţi deja, iar în atac să repetăm orice repriză din acest sezon cu excepţia celei secunde din meciul cu Călăraşi. Atât noi cât şi C.S.M. avem probleme de omogenitate după achiziţiile din vară. Sper ca la Poli să se simtă mai puţin. Am văzut şi cel mai recent joc al lor cu Steaua, dar nu cred că meciul nostru va semăna”.

De curând, C.S.M. București are un nou antrenor, Vlad Caba, fostul tehnician al ardelenilor de la H.C. Odorhei, Caba urmând să debuteze pe banca tehnică a bucureștenilor, chiar împotriva echipei pentru care a cucerit titlul de campioană națională la finalul ediției 1990/1991, Politehnica Timișoara.

Jocul celei de-a cincea etape a ligii „Zimbrilor”, C.S.M. București-S.C.M. Politehnica Timișoara poate fi vizionat în direct la TvR 1, sâmbătă, 30 septembrie, cu începere de la ora 16. 

Cornel Seracin