Pentru echipa de baschet masculin a Timișoarei, B.C. S.C.M. Timișoara, sezonul competițional va începe cu un joc ce va conta pentru manșa întâi a turului de calificare în „Final Eight”-ul Cupei României, ediția 2017/2018, joc ce va avea loc la Craiova, împotriva echipei locale S.C.M. Universitatea. 

Ediția 2017/2018 a Cupei României va avea un singur tur de calificare (jocuri tur/retur, eliminatorii), în care vor participa 8 echipe (B.C. Timba Timișoara, B.C. S.C.M. Timișoara, S.C.M. U. Craiova, C.S. Phoenix Galați, C.S. Dinamo București, B.C.M. U. Pitești, B.C. Mureș Tg. Mureș și C.S. Politehnica Iași), alte 4 echipe (U-Banca Transilvania Cluj Napoca, C.S.A. Steaua C.S.M. Eximbank București, C.S.M. C.S.U. Oradea și B.C. C.S.U. Sibiu), cele participante în cupele europene intercluburi organizate de F.I.B.A., fiind calificate direct în ultima fază a întrecerii turneului „Final Eight”, turneu ce se va desfășura în luna februarie a anului 2018.

Echipa olteană are, față de anul competițional trecut, câteva modificări în lot, dar și pe banca tehnică. Astfel, antrenorul echipei doljene este, începând cu acest an competițional, Rami Hadar, aflat la prima experiență în România. În urmă cu un an, Hadar a fost antrenorul principal al echipei israelite Maccabi Tel Aviv, cu care a jucat în cea mai importantă competiție europeană, Euroliga. În lotul echipei oltene, se va afla, în această ediție a confruntărilor interne și Ivan Siriščević, baschetbalist ce a evoluat anul trecut în campionatul croat, la echipa G.K.K. Šibenik, iar în 2011/2012 s-a aflat în lotul echipei „leilor” din Banat. 

Referindu-se la debutul echipei pe care o antrenează, tehnicianul timișorenilor, Tudor Costescu, a declarat următoarele: „Debutăm în noul sezon cu meciurile din Cupa României și cu un adversar foarte dificil. Consider că este cea mai echilibrată împerechere din prima fază a Cupei. Nu avem multe informații despre gruparea craioveană, doar că are jucători noi și un antrenor cu experiență, care va pregăti bine meciul. Suntem optimiști că putem valorifica atuurile noastre și să intrăm repede în ritmul competiției”.

Jocul echipei antrenate de Tudor Costescu, Nenad Marković și Cristian Bota, contând pentru manșa întâi, tur, a primei faze din ediția 2017/2018 a Cupei României la baschet masculin, va avea loc pe parchetul sălii polivalente din Craiova, sâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 19. Returul jocului, manșa secundă, se va disputa la Timișoara, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, miercuri, 4 octombrie. 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/bcscmtimisoara