Nou înființata echipă de handbal feminin a Timișoarei, S.C.M. Timișoara, se află aliniată, alături de celelalte 13 echipe, la startul eșalonului secund al handbalului feminin românesc, urmând să înceapă ediția 2017/2018 a diviziei „A”, seria B, la Târgu Secuiesc, împotriva echipei gazdă K.S.E. Tg. Secuiesc. 

Pregătirea echipei a fost încheiată cu un „amical”, la Timișoara, în compania formației de primă ligă din Serbia, Kikinda, handablistele timișorene impunându-se la final cu 29-19 (la pauză, 17-6). Marcatoarele echipei timișorene au fost, Sabine Klimec (8 goluri), Cristina Predoi (5 goluri), Diana Predoi (4 goluri), Daira Ghiocel (4 goluri), Diana Manole (două goluri),  Alexandra Muntean (două goluri), Manuela Manda (două goluri), Gabriela Moldoveanu (un gol), Loredana Sas (un gol). Pentru echipa din Serbia, cele mai multe goluri au fost marcate de Mitrović (5 goluri).

S.C.M. Timișoara are obiectivul stabilit pentru finalul acestei ediții a ligii a doua, promovarea pe prima scenă a handbalului feminin din România. O singură retragere din echipa timișoreană, Jelena Marković (inter-ul drept muntenegrean) a părăsit gruparea timișoreană din motive medicale. 

Referindu-se la perioada de pregătire a echipei, antrenorul principal Lucian Ghiulai a declarat următoarele: „Echipa e pregătită destul de bine, sunt mulțumit de modul în care au abordat faza de apărare. Am lucrat foarte mult la antrenamente faza defensivă și se pare că dă roade munca noastră de opt săptămâni. Relații de joc s-au legat destul de bine, pentru că am lucrat pe posturile apropiate; încă mai avem probleme de coeziune pe atac, pentru că echipa e nouă. Mergem la Târgu Secuiesc în prima etapă și le mulțumim celor din conducere că ne-au facilitat ajungerea acolo cu o zi înainte de meci și cu antrenament în sala de joc. Noi ne impunem să tratăm fiecare joc cu maximă seriozitate într-un campionat lung. Vom întâlni frecvent echipe incomode și nu ne putem permite să pierdem puncte; chiar trebuie să câștigăm toate, absolut toate, jocurile și să ne concentrăm la fel pe fiecare meci”.

Divizia „A”, Seria B (Seria Vestică) cuprinde, pe lângă echipa S.C.M. Timișoara, alte 13 echipe, printre ele regăsindu-se aliniată și C.S. Universitatea de Vest Timișoara. Programul echipei antrenată de Lucian Ghiulai, S.C.M. Timișoara, este următorul: etapa I (16 septembrie), în deplasare cu K.S.E. Tg Secuiesc; etapa a II-a (23 septembrie), pe teren propriu cu Național Rm Vâlcea; etapa a III-a (7 octombrie), în deplasare cu C.S. Minaur Baia Mare; etapa a IV-a (11 octombrie), pe teren propriu cu S.C. Mureșul Tg. Mureș; etapa a V-a (14 octombrie), în deplasare cu A.S.C. Corona 2010 Brașov; etapa a VI-a (21 octombrie), pe teren propriu cu C.S. Universitatea de Vest Timișoara; etapa a VII-a (28 octombrie), în deplasare cu Argeș; etapa a VIII-a (4 noiembrie), pe teren propriu cu C.S.U. Oradea; etapa a IX-a (11 noiembrie), în deplasare cu A.C.S. Olimpic Tg. Mureș; etapa a X-a (15 noiembrie), pe teren propriu cu A.C.S. Crișul Chișineu-Criș; etapa a XI-a (11 decembrie), în deplasare cu C.S. Dacia Mioveni; etapa a XII-a (20 decembrie), în deplasare cu A.C.S. Odorheiu Secuiesc; etapa a XIII-a (13 ianuarie 2018), pe teren propriu, cu C.S.U. Reșița.

Așadar, primul joc al echipei S.C.M. Timișoara va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, cu începere de la ora 11, pe parchetul din Sala Polivalentă a municipiului Tg. Secuiesc, împotriva echipei localnice K.S.E.

Publicăm mai jos și celelalte jocuri ale primei etape a diviziei „A”, Seria B: C.S. Universitatea Timișoara-Argeș (sâmbătă, 16 septembrie, ora 9, Sala „Banu Sport”), A.S.C. Corona 2010 Brașov-C.S.U. Oradea, Național Râmnicu Vâlcea-C.S. Dacia Mioveni 2012, C.S.U. Reșița-A.C.S. Odorheiu Secuiesc, C.S. Minaur Baia Mare-A.C.S. Crișul Chișineu-Criș, S.C. Mureșul Tg. Mureș-A.C.S. Olimpic Tg. Mureș. 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/handbalscmtimisoara