Etapa a şaptea a ligii a doua de fotbal a adus prima înfrângere pentru Ripensia Timişoara în această ediţie a întrecerii, echipa timişoreană cedând, la limită, pe gazonul stadionului „Eugen Popescu”, împotriva echipei A.F.C. Chindia Târgovişte, la capătul unui joc bun. Gazdele din Târgovişte au suferit o surprinzătoare înfrângere în etapa trecută, la Oradea, 1-2, în faţa echipei C.S. Luceafărul, echipă care s-a reîntors în întrecerea ligii a doua, după ce în urmă cu câteva etape anunţase că se retrage din competiţie. Echipa orădeană a fost preluată de un nou patron, urmând să meargă mai departe în liga secundă. Ripensia a remizat pe teren propriu, etapa trecută, 1-1, cu Fotbal Club Argeş.
În jocul dintre Chindia Târgovişte şi Ripensia Timişoara, ambele echipe au avut absenţe importante în „11” de start. Cherchez şi Honciu de la gazde, iar de la oaspeţi, căpitanul Ad. Popa. Chiar şi în lipsa căpitanului titular, Ripensia Timişoara nu a fost dispusă să cedeze uşor şi a reuşit un joc foarte bun în repriza secundă, fiind la un pas să smulgă un punct echipei dâmboviţene.
Gazdele au început bine jocul, iar din minutul 3 au înscris prin Liviu Mihai cu un şut din afara careului, 1-0. În continuare, echipa dâmboviţeană s-a remacat printr-o bună construcţie, ţinând mai mult mingea.
Prima ocazie periculoasă a Ripensiei Timişoara a venit în minutul 22, Mediop nereuşind să înscrie. A urmat ocazia din minutul 33 a gazdelor, când Pencea a şutat peste „transversală”. Gazdele au început să asedize poarta oaspeţilor, dar apărarea echipei timişorene a rezistat foarte bine şi la pauză s-a intrat cu rezultatul înregistrat în minutul 3, 1-0.
În repriza secundă, în primul sfert de oră, jocul a fost echilibrat, apoi Ripensia Timişoara a declanşat atacuri cu toate liniile la poarta echipei dâmboviţene, dar plasa porţii gazdelor nu a putut fi scuturată.
În minute 67, Mediop a irosit o bună ocazie de a egala, portarul Popescu reuşind să respingă. Ripensia a continuat să atace, iar după un timp jocul a fost pe contre. În minutul 79, Neicuţescu a irosit o bună oportunitate de a desprinde echipa dâmboviţeană, gazdele având în câteva rânduri şansă la lufturile din şase metri ale lui Dumiter.
Ripensia a dominat copios finalul jocului, dar nu a mai reuşit să egaleze, gazdele adjudecându-şi meciul, la limită. În urma rezultatului obţinut, A.F.C. Ripensia Timişoara coboară pe locul 3, cu un total de 14 puncte, fiind la 4 puncte distanţă de liderul A.F.C. Hermannstadt şi la două puncte de ocupanta locului secund, A.F.C. A.S.A. 2013 Târgu Mureş.


Echipele aliniate la start au fost:
A.F.C. Chindia Târgovişte: Iustin Popescu – Marius Martac, Denis Ciobotariu, Marian Vătavu, Denis Dumitraşcu (minutul 73, Crinel Stoica), Denis Ispas, Liviu Mihai (cpt.), Alin Pencea, Alin Nisipeanu (minutul 66, Cristinel Matei), Marius Bâtfoi (minutul 82, Adrian Grigore), Mihai Neicuţescu. Antrenor, Nicolae Croitoru.
A.F.C. Ripensia Timişoara: Iulius Rădulescu – Flavius Vlădia (minutul 73, Sebastian Bobină), Mihai Hecsko, Claudiu Apro, Călin Toma, Ioan Dumiter, Gabriel Stoi, Adrian Zaluschi, Adrian Ungureanu, Denis Golda (minutul 60, Claudiu Matiş), Ndiaye Mediop (cpt.). Antrenor, Remus Steop.
Arbitrii jocului au fost, Denis Haidiner (centru), Ovidiu Arusoaiei (asistent) Mihăiţă Necula (asistent).
Etapa viitoare, A.F.C. Ripensia Timişoara va evolua pe teren propriu, împotriva echipei F.C. Metaloglobus Bucureşti, sâmbătă, 16 septembrie. Până la acest nou meci de campionat, miercuri, 13 septembrie, cu începere de la ora 16:30, Ripensia Timişoara va evolua în turul 3 al Cupei României, ediţia 2017/2018, împotriva formaţiei din Liga a 4-a, Timiş, Voinţa Biled.


Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/RipensiaTimisoara